Žagarėliai kepti orkaitėje

Žagarėliai kepti orkaitėje

4.4 (5 įvertinimai)

4 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Žagarėliai kepti orkaitėje išeina traškūs, vidutiniškai saldūs, labai skanūs. Ruošiame tešlą su kefyru. Puiku, jei pabarstysite cukraus pudra ir patieksite su arbata. Žagarėlių kepimo laikas priklausys nuo iškočiotos tešlos storio, todėl kepinių pasirengimą patikrinkite patys. Taip pat galite pridėti vanilino į ingredientus, kad pagerintumėte skonį.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    250 gramų
  • Kefyras
    150 mililitrų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Soda
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus
    50 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Miltus persijokite į atskirą sausą dubenį, suberkite druską, cukrų, soda. Sumaišykite šiuos ingredientus.
    2. Miltus persijokite į atskirą sausą dubenį, suberkite druską, cukrų, soda. Sumaišykite šiuos ingredientus.
  • Reklama
  • Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius ir supilkite kefyrą. Maišykite, kol susidarys vienalytis mišinys.
    3. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius ir supilkite kefyrą. Maišykite, kol susidarys vienalytis mišinys.
  • Skystą mišinį supilkite į sausus ingredientus.
    4. Skystą mišinį supilkite į sausus ingredientus.
  • Reklama
  • Minkykite vienalytę tešlą, kuri nelimpa prie pirštų. Jei reikia, įpilkite daugiau miltų.
    5. Minkykite vienalytę tešlą, kuri nelimpa prie pirštų. Jei reikia, įpilkite daugiau miltų.
  • Darbo paviršių pabarstykite miltais ir tešlą iškočiokite į maždaug 1-2 mm storio sluoksnį. Tešlą supjaustykite 2-3 cm pločio juostelėmis....
    6. Darbo paviršių pabarstykite miltais ir tešlą iškočiokite į maždaug 1-2 mm storio sluoksnį. Tešlą supjaustykite 2-3 cm pločio juostelėmis. Tada kiekvieną juostelę supjaustykite stačiakampio formos.
  • Reklama
  • Tešlos stačiakampiuose padarykite nedidelius pjūvius ir vieną dalį pasukite pro skylutę, suformuodami žagarėlį. Visus žagarėlius sudėkite...
    7. Tešlos stačiakampiuose padarykite nedidelius pjūvius ir vieną dalį pasukite pro skylutę, suformuodami žagarėlį. Visus žagarėlius sudėkite į kepimo skardą, išklota kepimo popieriumi. Užpildytą kepimo skardą pašaukite į jau įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 15-20 minučių.
  • Paruoštus žagarėlius sudėkite į krepšelį ar lėkštę, apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
    8. Paruoštus žagarėlius sudėkite į krepšelį ar lėkštę, apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.4/5 (5 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai