Žagarėliai kepti orkaitėje
4.4 (5 įvertinimai)
4 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Žagarėliai kepti orkaitėje išeina traškūs, vidutiniškai saldūs, labai skanūs. Ruošiame tešlą su kefyru. Puiku, jei pabarstysite cukraus pudra ir patieksite su arbata. Žagarėlių kepimo laikas priklausys nuo iškočiotos tešlos storio, todėl kepinių pasirengimą patikrinkite patys. Taip pat galite pridėti vanilino į ingredientus, kad pagerintumėte skonį.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai250 gramų
-
Kefyras150 mililitrų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Soda1/2 arbatinio šaukštelio
-
Cukrus50 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Miltus persijokite į atskirą sausą dubenį, suberkite druską, cukrų, soda. Sumaišykite šiuos ingredientus.
-
Reklama
-
3. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius ir supilkite kefyrą. Maišykite, kol susidarys vienalytis mišinys.
-
4. Skystą mišinį supilkite į sausus ingredientus.
-
Reklama
-
5. Minkykite vienalytę tešlą, kuri nelimpa prie pirštų. Jei reikia, įpilkite daugiau miltų.
-
6. Darbo paviršių pabarstykite miltais ir tešlą iškočiokite į maždaug 1-2 mm storio sluoksnį. Tešlą supjaustykite 2-3 cm pločio juostelėmis. Tada kiekvieną juostelę supjaustykite stačiakampio formos.
-
Reklama
-
7. Tešlos stačiakampiuose padarykite nedidelius pjūvius ir vieną dalį pasukite pro skylutę, suformuodami žagarėlį. Visus žagarėlius sudėkite į kepimo skardą, išklota kepimo popieriumi. Užpildytą kepimo skardą pašaukite į jau įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 15-20 minučių.
-
8. Paruoštus žagarėlius sudėkite į krepšelį ar lėkštę, apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.4/5 (5 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama