Mėsos kukuliai su ryžiais
3.4 (5 įvertinimai)
Apie receptą
Kai siela reikalauja tikro naminio maisto, o ilgam gaminimui visiškai nėra laiko, geriausia išeitis iš šios situacijos yra gaminti sultingus kukulius su ryžiais. Ir tavo problema išspresta. Nežinau kaip jūs, bet asmeniškai aš tiesiog mėgstu kotletus ir turiu daugybę jų gaminimo receptų, todėl šiandien noriu su jumis pasidalinti vienu iš tokių paprastų kukulių su žaliais ryžiais receptų. Kodėl su žaliais? Viskas labai paprasta! Pažiūrėkime, iš ko gaminami kukuliai: klasikiniame variante juos sudaro malta mėsa ir ryžiai, kurie pusiau išvirę. Mano nuomone, šį procesą galima labai supaprastinti ir taip sutrumpinti gaminimo laiką. Jei pagaminsite šį nuostabų patiekalą, visi bus labai patenkinti, o lėkštės ištuštės per kelias minutes.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa600 gramų
-
Ryžiai150~200 gramų
-
Svogūnai2 vnt (1
-
Morkos1 vnt (0,5
-
Kiaušinis1 vnt
-
Pomidorų pasta300~400 gramų
-
Vanduo0,5~1 puodelis
-
Česnakai1~2 skiltelės
-
Augalinis aliejuspagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Kaip sakiau, ryžių nevirsime, o tiesiog kelias minutes užpilsime verdančiu vandeniu.
-
2. Tada į gilų dubenį suberkite faršą, susmulkintą svogūną ir česnaką, tarkuotas morkas, kiaušinį, ryžius, pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir pirmiausia pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos, o tada suberkite morkas, pakepinkite dar kelias minutes.
-
4. Puode sumaišykite pomidorų pastą su vandeniu ir padėkite ant ugnies. Suberkite keptus svogūnus ir morkas bei savo pasirinktus prieskonius. Išmaišykite ir virkite keletą minučių ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
5. Dabar iš maltos mėsos darome nedidelius ir tvarkingus kukulius, o kad jie neliptų prie rankų, rankas reikia sušlapinti vandeniu.
-
6. Mėsos kukulius iš visų pusių apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje, įpylus aliejaus, iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
7. Kai apkepsite visus kukulius, juos galima perkelti į puodą su pomidorų padažu. Uždengiame dangčiu ir ant silpnos ugnies troškiname kukulius 25 minutes, per tą laiką išvirs ir mėsa, ir ryžiai. O paruošti kukuliai puikiai tiks prie bet kokio garnyro, mėgaukitės maistu!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.4/5 (5 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama