Mėsos kukuliai su ryžiais

Mėsos kukuliai su ryžiais

3.4 (5 įvertinimai)

12 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Kai siela reikalauja tikro naminio maisto, o ilgam gaminimui visiškai nėra laiko, geriausia išeitis iš šios situacijos yra gaminti sultingus kukulius su ryžiais. Ir tavo problema išspresta. Nežinau kaip jūs, bet asmeniškai aš tiesiog mėgstu kotletus ir turiu daugybę jų gaminimo receptų, todėl šiandien noriu su jumis pasidalinti vienu iš tokių paprastų kukulių su žaliais ryžiais receptų. Kodėl su žaliais? Viskas labai paprasta! Pažiūrėkime, iš ko gaminami kukuliai: klasikiniame variante juos sudaro malta mėsa ir ryžiai, kurie pusiau išvirę. Mano nuomone, šį procesą galima labai supaprastinti ir taip sutrumpinti gaminimo laiką. Jei pagaminsite šį nuostabų patiekalą, visi bus labai patenkinti, o lėkštės ištuštės per kelias minutes.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta mėsa
    600 gramų
  • Ryžiai
    150~200 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt (1
  • Morkos
    1 vnt (0,5
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Pomidorų pasta
    300~400 gramų
  • Vanduo
    0,5~1 puodelis
  • Česnakai
    1~2 skiltelės
  • Augalinis aliejus
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kaip sakiau, ryžių nevirsime, o tiesiog kelias minutes užpilsime verdančiu vandeniu.
    1. Kaip sakiau, ryžių nevirsime, o tiesiog kelias minutes užpilsime verdančiu vandeniu.
  • Tada į gilų dubenį suberkite faršą, susmulkintą svogūną ir česnaką, tarkuotas morkas, kiaušinį, ryžius, pasūdykite ir pagardinkite priesk...
    2. Tada į gilų dubenį suberkite faršą, susmulkintą svogūną ir česnaką, tarkuotas morkas, kiaušinį, ryžius, pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir pirmiausia pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos, o tada suberkite morkas, pakepinkite da...
    3. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir pirmiausia pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos, o tada suberkite morkas, pakepinkite dar kelias minutes.
  • Puode sumaišykite pomidorų pastą su vandeniu ir padėkite ant ugnies. Suberkite keptus svogūnus ir morkas bei savo pasirinktus prieskonius...
    4. Puode sumaišykite pomidorų pastą su vandeniu ir padėkite ant ugnies. Suberkite keptus svogūnus ir morkas bei savo pasirinktus prieskonius. Išmaišykite ir virkite keletą minučių ant silpnos ugnies.
  • Reklama
  • Dabar iš maltos mėsos darome nedidelius ir tvarkingus kukulius, o kad jie neliptų prie rankų, rankas reikia sušlapinti vandeniu.
    5. Dabar iš maltos mėsos darome nedidelius ir tvarkingus kukulius, o kad jie neliptų prie rankų, rankas reikia sušlapinti vandeniu.
  • Mėsos kukulius iš visų pusių apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje, įpylus aliejaus, iki auksinės rudos spalvos.
    6. Mėsos kukulius iš visų pusių apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje, įpylus aliejaus, iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Kai apkepsite visus kukulius, juos galima perkelti į puodą su pomidorų padažu. Uždengiame dangčiu ir ant silpnos ugnies troškiname kukuli...
    7. Kai apkepsite visus kukulius, juos galima perkelti į puodą su pomidorų padažu. Uždengiame dangčiu ir ant silpnos ugnies troškiname kukulius 25 minutes, per tą laiką išvirs ir mėsa, ir ryžiai. O paruošti kukuliai puikiai tiks prie bet kokio garnyro, mėgaukitės maistu!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.4/5 (5 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai