Šokoladinis raudonojo vyno pyragas

Šokoladinis raudonojo vyno pyragas

5 (1 įvertinimai)

8

Porcijos

1 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Raudonojo vyno pyragas yra minkštas, drėgnas ir skanus. Šio skanėsto mėgėjams tikrai patiks didelis kiekis šokolado. Nešildykite šokolado masės virš 50 laipsnių, ji yra pakankamai paprasta, tik kad sviestas ir cukrus ištirptų. Šiam pyragui naudojau dviejų rūšių kakavą, todėl pyragas toks tamsus. Galima imti bet kokį vyną, tačiau poskonis priklausys nuo vyno rūšies, todėl rinkitės stipraus aromato neturintį vyną.

Paskirtis: Pyragų receptai
Receptai pagal ingridientus: # Miltai / # Pieno produktai
  • Reikalingi ingridientai:

  • Raudonasis vynas
    120 mililitrų
  • Sviestas
    200 gramų
  • Cukrus
    160 gramų
  • Kakavos milteliai
    70 gramų
  • Kvietiniai miltai
    150 gramų
  • Kiaušinis
    4 vnt
  • Kepimo milteliai
    13 gramų
  • Kaip pagaminti

  • Šokoladinis raudonojo vyno pyragas
    1. Paruoškite visus ingredientus, reikalingus šokoladinio raudonojo vyno pyragui gaminti.
  • Šokoladinis raudonojo vyno pyragas
    2. Supilkite vyną į puodą, įpilkite cukraus.
  • Šokoladinis raudonojo vyno pyragas
    3. Supilkite kakavą.
  • Šokoladinis raudonojo vyno pyragas
    4. Įpilkite minkšto sviesto. Uždėkite ant silpnos ugnies ir maišydami virkite iki vientisos masės. Nešildykite masės virš 50 laipsnių. Išimkite, atvėsinkite ir supilkite į indą 2/3 puodelio.
  • Šokoladinis raudonojo vyno pyragas
    5. Persijokite miltus ir suberkite miltus į didžiąją dalį šokolado masės ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Šokoladinis raudonojo vyno pyragas
    6. Į tešlą įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
  • Šokoladinis raudonojo vyno pyragas
    7. Į tešlą supilkite kepimo miltelius ir išmaišykite.
  • Šokoladinis raudonojo vyno pyragas
    8. Sutepkite 23 centimetrų kepimo formą augaliniu aliejumi ir pabarstykite šiek tiek miltais. Supilkite tešlą į formą ir šiek tiek pabeldykite į stalą.
  • Šokoladinis raudonojo vyno pyragas
    9. Įdėkite į karštą orkaitę ir kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Išimkite indą iš orkaitės ir palikite 15 minučių. Tada prabadykite visą pyrago paviršių.
  • Šokoladinis raudonojo vyno pyragas
    10. Supilkite atidėtą šokoladą ant pyrago viršaus ir palikite mirkti bent vieną valandą.
  • Šokoladinis raudonojo vyno pyragas
    11. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai