Grietinėlės padažas makaronams
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Lengvai paruošiamas padažas, puikiai tinkantis prie bet kokios rūšies makaronų. Padažas gaunamas subtilaus kreminio skonio ir česnako aromato. Atkreipkite dėmesį į receptą! Grietinėlės ir sūrio pagrindu paruoštas padažas puikiai tinka ne tik prie makaronų, bet ir prie mėsos ar žuvies patiekalų. Galima patiekti su keptomis bulvėmis arba moliūgu. Padažui rekomenduoju vartoti grietinėlę, kurios riebumas yra 15% ar daugiau, idealiu atveju 20%, tada padažas gausis „teisingo“ tankio. Parmezano sūrį galima pakeisti bet kokiu kitu sūriu, kurio jums labiau patinka. Į padažą galite dėti mėgstamų džiovintų prieskonių. Tai puikus priedas, dėl kurio jūsų pietūs ar vakarienė bus daug skanesni ir švelnesni.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Grietinėlė200 gramų
-
Sviestas50 gramų
-
Sūris 'Parmezanas'100 gramų
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Pipiraipagal skonį
-
Sausos žolelės – pagal skonį (mėtos, bazilikas, rozmarinas, šalavijas, mairūnai, raudonėliai, čiobreliai)
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Sūrį sutarkuokite.
-
Reklama
-
3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite tarkuotą sūrį ir minutę pakaitinkite.
-
4. Suberkite prieskonius.
-
Reklama
-
5. Supilkite grietinėlę. Nuolat maišydami užvirinkite.
-
6. Virkite padažą apie 5 minutes ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
-
Reklama
-
7. Supilkite gatavą padažą į tinkamą indą arba iš karto patiekite su tuo, kas jums patinka. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama