Kepta menkė su pomidorais ir alyvuogėmis
5 (1 įvertinimai)
4-5 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Menkė yra puiki žuvis, žinoma dėl nuostabių kepenų. Taip pat baltas, tankus minkštimas ir nedidelis kiekis kaulų. Šią žuvį galite pasigaminti su pomidorais ir alyvuogėmis. Kepta menkė su pomidorais ir alyvuogėmis paruošiama labai paprastai ir greitai. Per 25-30 minučių paruošite kvapnų, sveiką ir skanų patiekalą. Patiekite su bulvių koše ar bet kokiu kitu garnyru.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Menkės filė500 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Česnakai1 skiltelė
-
Pomidorai3 vnt
-
Alyvuogės10~12 vnt
-
Saulėgrąžų aliejus40 mililitrų
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Menkę nuplaukite ir supjaustykite. Sudėkite į karštą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių po 3-4 minutes.
-
Reklama
-
3. Svogūną ir česnaką nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite. Sudėkite į keptuvę su saulėgrąžų aliejumi.
-
4. Kepkite, kol svogūnas taps skaidrus.
-
Reklama
-
5. Pomidorus nuplaukite, bet kokiu būdu supjaustykite. Sudėkite į keptuvę su svogūnu ir česnaku. Druska, pipirai pagal skonį. Jei pomidorai yra rūgštūs, įdėkite šiek tiek cukraus.
-
6. Pomidorus išmaišykite su svogūnais ir česnakais, pakaitinkite 5 minutes.
-
Reklama
-
7. Iškeptą menkę dėkite į keptuvę su pomidorais ir suberkite alyvuoges. Troškinkite 3 minutes ir išjunkite viryklę.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama