Tradiciniai žagarėliai

Tradiciniai žagarėliai

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Traškūs ir saldūs žagarėliai papuoš jūsų stalą prie arbatos. Žagarėliai gaunasi labai apetitiški, traškūs ir neįtikėtinai skanūs. Pagal šį receptą, juos itin lengva paruošti, tad atkreipkite dėmesį! Jei pageidaujate, į ingredientus galite įpilti 1–2 šaukštus degtinės, kad žagarėliai būtų dar traškesni. Būtinai pabandykite juos pasigaminti!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    300 gramų
  • Cukrus
    80 gramų
  • Pienas
    50 mililitrų
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Augalinis aliejus
    300 mililitrų (kepimui)
  • Cukraus pudra
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Tešlai paruošti dideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir suberkite cukrų.
    2. Tešlai paruošti dideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir suberkite cukrų.
  • Reklama
  • Šiuos ingredientus intensyviai sumaišykite šluotele, kol gausite homogenišką mišinį.
    3. Šiuos ingredientus intensyviai sumaišykite šluotele, kol gausite homogenišką mišinį.
  • Supilkite augalinį aliejų ir pieną.
    4. Supilkite augalinį aliejų ir pieną.
  • Reklama
  • Dar kartą viską energingai išmaišykite šluotele.
    5. Dar kartą viską energingai išmaišykite šluotele.
  • Persijokite visus miltus.
    6. Persijokite visus miltus.
  • Reklama
  • Minkykite minkštą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau, todėl berkite juos po truputį, kad gautumėte no...
    7. Minkykite minkštą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau, todėl berkite juos po truputį, kad gautumėte norimą tešlos konsistenciją.
  • Tada darbinį paviršių lengvai pabarstykite miltais ir tešlą iškočiokite plonu sluoksniu (1–2 mm storio), supjaustykite stačiakampėmis juo...
    8. Tada darbinį paviršių lengvai pabarstykite miltais ir tešlą iškočiokite plonu sluoksniu (1–2 mm storio), supjaustykite stačiakampėmis juostelėmis.
  • Reklama
  • Kiekvieno tokio tešlos stačiakampio centre padarykite nedidelį įpjovimą ir perkiškite vieną tešlos juostelės galą per įpjovą, suformuodam...
    9. Kiekvieno tokio tešlos stačiakampio centre padarykite nedidelį įpjovimą ir perkiškite vieną tešlos juostelės galą per įpjovą, suformuodami žagarėlį, kaip matyti nuotraukoje.
  • Patogioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite didelį kiekį augalinio aliejaus ir sudėkite žagarėlių partiją, kepkite iki apetitišk...
    10. Patogioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite didelį kiekį augalinio aliejaus ir sudėkite žagarėlių partiją, kepkite iki apetitiško auksinio atspalvio, tada kiaurasamčiu ištraukite žagarėlius iš aliejaus ir pirmiausia padėkite ant popierinio rankšluosčio, atsikratydami aliejaus pertekliaus.
  • Reklama
  • Tada perkelkite žagarėlius į serviravimo lėkštę ir pagal skonį pabarstykite cukraus pudra.
    11. Tada perkelkite žagarėlius į serviravimo lėkštę ir pagal skonį pabarstykite cukraus pudra.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai