Patisonų blynai
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Sultingi, purūs ir mažiau kaloringi moliūgų blynai patiks ir suaugusiems, ir vaikams. Juos paruošti nėra sunkiau nei įprastai, bet suvalgomi greičiau. Puikus pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiui. Patisonai primena jaunas cukinijas ir praktiškai neturi išskirtinio skonio. Jei norite, į tešlą galite įdėti smulkiai pjaustytų dešrelių, tarkuoto sūrio ar keptų grybų. Todėl kiekvieną kartą gausite skirtingus blynus.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Patisonai300 gramų
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Svogūnai60 gramų
-
Miltai3 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Kefyras50 mililitrų (riebus)
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus45 mililitrai
-
Grietinė30 gramų (bet kokio riebumo)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
-
2. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir sutarkuokite vidutine tarka. Įberkite šiek tiek druskos, išmaišykite ir palikite 10 minučių, kad išsiskirtų sultys.
-
Reklama
-
3. Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinį, suberkite druską, cukrų, grietinę ir išmaišykite iki vientisos masės.
-
4. Iš moliūgų išspauskite sultis ir sudėkite į dubenį su kefyro mišiniu, išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti į masę ir išmaišyti.
-
6. Leiskite tešlai pailsėti 10 minučių.
-
Reklama
-
7. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Tešlą po vieną valgomąjį šaukštą, formuodami blynus. Kepkite ant silpnos ugnies uždengę 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
-
8. Iškeptus blynus sudėkite ant popierinio rankšluosčio kelioms minutėms, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama