Patisonų blynai

Patisonų blynai

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Sultingi, purūs ir mažiau kaloringi moliūgų blynai patiks ir suaugusiems, ir vaikams. Juos paruošti nėra sunkiau nei įprastai, bet suvalgomi greičiau. Puikus pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiui. Patisonai primena jaunas cukinijas ir praktiškai neturi išskirtinio skonio. Jei norite, į tešlą galite įdėti smulkiai pjaustytų dešrelių, tarkuoto sūrio ar keptų grybų. Todėl kiekvieną kartą gausite skirtingus blynus.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Patisonai
    300 gramų
  • Kiaušiniai
    1 vnt
  • Svogūnai
    60 gramų
  • Miltai
    3 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Kefyras
    50 mililitrų (riebus)
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus
    45 mililitrai
  • Grietinė
    30 gramų (bet kokio riebumo)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
  • Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir sutarkuokite vidutine tarka. Įberkite šiek tiek druskos, išmaišykite ir palikite 10 minučių, kad iš...
    2. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir sutarkuokite vidutine tarka. Įberkite šiek tiek druskos, išmaišykite ir palikite 10 minučių, kad išsiskirtų sultys.
  • Reklama
  • Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinį, suberkite druską, cukrų, grietinę ir išmaišykite iki vientisos masės.
    3. Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinį, suberkite druską, cukrų, grietinę ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Iš moliūgų išspauskite sultis ir sudėkite į dubenį su kefyro mišiniu, išmaišykite.
    4. Iš moliūgų išspauskite sultis ir sudėkite į dubenį su kefyro mišiniu, išmaišykite.
  • Reklama
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti į masę ir išmaišyti.
    5. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti į masę ir išmaišyti.
  • Leiskite tešlai pailsėti 10 minučių.
    6. Leiskite tešlai pailsėti 10 minučių.
  • Reklama
  • Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Tešlą po vieną valgomąjį šaukštą, formuodami blynus. Kepkite ant...
    7. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Tešlą po vieną valgomąjį šaukštą, formuodami blynus. Kepkite ant silpnos ugnies uždengę 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Iškeptus blynus sudėkite ant popierinio rankšluosčio kelioms minutėms, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
    8. Iškeptus blynus sudėkite ant popierinio rankšluosčio kelioms minutėms, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai