Vištienos filė saldžiarūgščiame padaže
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Jei mėgstate eksperimentuoti virtuvėje ir neprieštaraujate rūgštaus, saldaus ir mėsos deriniui, šis receptas yra būtent tai, ko ieškojote. Švelni vištienos filė su aromatingu ir skaniu padažu paruošiama lengvai. Saldus ir rūgštus vienu metu – kaip taip gali būti, klausiate. O aš atsakysiu - pabandykite pagaminti tokį patiekalą ir patys suprasite. Labai įdomus saldžiarūgščio padažo ir švelnios vištienos derinys - tokį patiekalą būtų galima sugalvoti tik Rytuose. Ir tai skanu! O paruošiama paprastai ir gana greitai. Iš šio recepto sužinosite, kaip pasigaminti vištienos filė saldžiarūgščiame padaže. Tikiuosi, kad rezultatas jums patiks!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos filė800~900 gramų
-
Paprika1 vnt
-
Konservuoti ananasai500 gramų
-
Krakmolas4 šaukštai
-
Sojų padažas3 šaukštai
-
Pomidorų padažas150~200 gramų
-
Aliejus100 mililitrų
-
Citrinų sultys arba actas 9%1~2 šaukštai (būtinai)
-
Cukrus arba medus1 šaukštas (būtinai)
Gaminimo eiga
-
1. Šiam patiekalui tinka tiek vištienos krūtinėlė, tiek vištienos šlaunelių filė. Filė supjaustykite mažais gabalėliais, sudėkite į dubenį ir supilkite sojos padažą. Išmaišykite ir palikite marinuotis pusvalandžiui.
-
2. Į ją dedame krakmolą, bet ne visą - 3 šaukštus ir išmaišome, kad visi gabaliukai būtų krakmolyti.
-
Reklama
-
3. Gerai įkaitinkite keptuvę su 2-3 šaukštais augalinio aliejaus ir išdėliokite filė gabaliukus. Jei turite nedidelę keptuvę, filė kepkite keliais etapais. Mes norime, kad mėsos gabaliukai būtų kepti iki auksinės rudos spalvos, o ne troškinti. Iškeptą filė išimkite iš keptuvės.
-
4. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir suberkite gabalėliais supjaustytą papriką. Gabaliukai yra maždaug tokio pat dydžio kaip ir vištienos filė gabaliukai. Papriką pakepinkite ant stiprios ugnies keletą minučių. Nepamirškite maišyti.
-
Reklama
-
5. Ananaso gabalėlius supjaustykite tokiais pat gabalėliais ir suberkite į keptuvę su paprika. Išmaišome ir pakepiname dar porą minučių.
-
6. Įpilkite mėgstamo pomidorų padažo ar kečupo ir truputį ananasų sirupo. Išmaišykite ir leiskite užvirti. Paragaukime. Jei padažas per saldus, įpilkite šiek tiek acto arba citrinos sulčių. Jei rūgštus – cukraus arba medaus. Prisiminkite, kad padažas turi būti saldžiarūgštis.
-
Reklama
-
7. Dabar į keptuvę sudėkite anksčiau keptą filė. Keptuvės turinį išmaišykite ir uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite ant silpnos ugnies. Laikas priklauso nuo keptos filė pasirengimo laipsnio. Jei supjaustėte dideliais gabalėliais ir nespėjo iškepti, tada troškinkite apie 15 minučių. Jei filė beveik paruošta, apie 5 minutes. Kai filė bus paruošta ir padažas bus skystas, įdėkite šaukštą krakmolo, išmaišykite ir leiskite patiekalui užvirti ir iš karto nukelkite nuo ugnies.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama