Braškių ir grietinės želė
4 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
5 val.
Apie receptą
Braškių sezonu siūlau pasigaminti paprastą, skanų ir kvapnų desertą iš grietinės ir uogų. Galima paruošti šventei ar tiesiog pamaloninti savo artimuosius. Taigi atkreipkite dėmesį! Želė yra ne tik skani, bet ir labai graži. Kietėjant neleiskite visiškai sušalti, kitaip atšilęs plūduriuos. Būtinai nusausinkite uogas, net griežinėlius, kad uogos ir grietinė sukibtų vienas su kitu. Būtent dėl šios priežasties tokio deserto negalima paruošti iš šaldytų uogų. Galite naudoti bet kokią grietinę, bet kuo mažesnis riebumas, tuo želė bus lengvesnė.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Grietinė 2025%
-
Braškės250 gramų
-
Pienas150 mililitrų
-
Cukrus100 gramų
-
Želatina15 gramų
-
Vanilinis cukrus10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Želatiną pamirkykite šaltame, virintame piene ir palikite 30-40 minučių, kad išbrinktų.
-
Reklama
-
3. Rūšiuokite uogas ir nuplaukite. Nuimkite stiebus ir leiskite išdžiūti.
-
4. Grietinę sumaišyti su cukrumi ir išmaišyti. Leiskite pastovėti 10 minučių, kad cukrus ištirptų ir vėl išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Želatiną ištirpinkite vandens vonelėje ir atvėsinkite. Sumaišykite grietinę ir želatiną iki vientisos masės.
-
6. Į formą supilkite 1/3 grietinės ir pamerkite joje pusę braškių. Jei uogos didelės kaip mano, perpjaukite jas per pusę. Įdėkite į šaldiklį 7-10 minučių, kol sluoksnis sukietės.
-
Reklama
-
7. Išdėliokite likusias braškes ir užpilkite dar 1/3 grietinės. Įdėkite į šaldiklį dar 7 minutėms, kad sustingtų sluoksnis.
-
8. Viską užpilti likusiu mišiniu ir padėti į šaldytuvą 3-4 valandoms, kol visiškai sustings. Braškių grietinės želė supjaustykite porcijomis ir patiekite.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama