Braškių ir grietinės želė

Braškių ir grietinės želė

4 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
5 val.

Apie receptą

Braškių sezonu siūlau pasigaminti paprastą, skanų ir kvapnų desertą iš grietinės ir uogų. Galima paruošti šventei ar tiesiog pamaloninti savo artimuosius. Taigi atkreipkite dėmesį! Želė yra ne tik skani, bet ir labai graži. Kietėjant neleiskite visiškai sušalti, kitaip atšilęs plūduriuos. Būtinai nusausinkite uogas, net griežinėlius, kad uogos ir grietinė sukibtų vienas su kitu. Būtent dėl ​​šios priežasties tokio deserto negalima paruošti iš šaldytų uogų. Galite naudoti bet kokią grietinę, bet kuo mažesnis riebumas, tuo želė bus lengvesnė.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grietinė 20
    25%
  • Braškės
    250 gramų
  • Pienas
    150 mililitrų
  • Cukrus
    100 gramų
  • Želatina
    15 gramų
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Želatiną pamirkykite šaltame, virintame piene ir palikite 30-40 minučių, kad išbrinktų.
    2. Želatiną pamirkykite šaltame, virintame piene ir palikite 30-40 minučių, kad išbrinktų.
  • Reklama
  • Rūšiuokite uogas ir nuplaukite. Nuimkite stiebus ir leiskite išdžiūti.
    3. Rūšiuokite uogas ir nuplaukite. Nuimkite stiebus ir leiskite išdžiūti.
  • Grietinę sumaišyti su cukrumi ir išmaišyti. Leiskite pastovėti 10 minučių, kad cukrus ištirptų ir vėl išmaišykite.
    4. Grietinę sumaišyti su cukrumi ir išmaišyti. Leiskite pastovėti 10 minučių, kad cukrus ištirptų ir vėl išmaišykite.
  • Reklama
  • Želatiną ištirpinkite vandens vonelėje ir atvėsinkite. Sumaišykite grietinę ir želatiną iki vientisos masės.
    5. Želatiną ištirpinkite vandens vonelėje ir atvėsinkite. Sumaišykite grietinę ir želatiną iki vientisos masės.
  • Į formą supilkite 1/3 grietinės ir pamerkite joje pusę braškių. Jei uogos didelės kaip mano, perpjaukite jas per pusę. Įdėkite į šaldiklį...
    6. Į formą supilkite 1/3 grietinės ir pamerkite joje pusę braškių. Jei uogos didelės kaip mano, perpjaukite jas per pusę. Įdėkite į šaldiklį 7-10 minučių, kol sluoksnis sukietės.
  • Reklama
  • Išdėliokite likusias braškes ir užpilkite dar 1/3 grietinės. Įdėkite į šaldiklį dar 7 minutėms, kad sustingtų sluoksnis.
    7. Išdėliokite likusias braškes ir užpilkite dar 1/3 grietinės. Įdėkite į šaldiklį dar 7 minutėms, kad sustingtų sluoksnis.
  • Viską užpilti likusiu mišiniu ir padėti į šaldytuvą 3-4 valandoms, kol visiškai sustings. Braškių grietinės želė supjaustykite porcijomis...
    8. Viską užpilti likusiu mišiniu ir padėti į šaldytuvą 3-4 valandoms, kol visiškai sustings. Braškių grietinės želė supjaustykite porcijomis ir patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai