Adžika su obuoliais žiemai
4.6 (3 įvertinimai)
5 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Adžika yra labai kvapnus, aštrus pagardas, kurio negalima virti be paprikų. Tačiau vienas mėgstamiausių mano receptų buvo ir išlieka adžikos su obuoliais gaminimo receptas, kurį gaminu žiemai. Ant stalo adžika iš obuolių turėtų būti patiekiama atšaldyta. Puikiai tiks tiek pirmajam, tiek antrajam patiekalui ar tiesiog sumuštiniams. Gero apetito!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pomidorai1.5 kilogramo
-
Morkos0.5 kilogramo
-
Paprika0.5 kilogramo
-
Rūgšt8s obuoliai0.5 kilogramo
-
Česnakai300 gramų
-
Aitrioji raudonoji paprika3~4 vnt
-
Aliejus0.5 litro
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Adžikai imame rūgščius arba rūgščiai saldžius obuolius. Kruopščiai nuplauname, atsargiai nulupame peiliu, nes žievelė gali sugadinti adžikos skonį. Tada išpjaukite šerdį ir pašalinkite kaulus. Tada ant pjaustymo lentos peiliu supjaustykite obuolius mažais kubeliais, maždaug 2x2. Atidėkime juos į šalį.
-
2. Paimkite pomidorus ir gerai nuplaukite po šaltu vandeniu. Turime pašalinti žievelę nuo daržovių, nes pomidorų žievelę organizmas blogai pasisavina, o gatavame patiekale ji tiesiog sugadina išvaizdą. Nuluptus pomidorus ant pjaustymo lentos peiliu perpjaukite į keturias dalis ir atidėkite į šalį.
-
Reklama
-
3. Kruopščiai nuplaukite paprikas po šaltu vandeniu ir ant pjaustymo lentos išpjaukite jų stiebus ir sėklas. Aitriąją ir saldžiąją papriką perpjaukite per pusę. Ir vėl gerai nuplaukite po vandeniu.
-
4. Imame morkas, gerai nuplauname po šaltu vandeniu ir nulupame. Tada vėl nuplaukite po šaltu vandeniu ir smulkiai supjaustykite kubeliais, maždaug 1x1.
-
Reklama
-
5. Imame česnaką ir nulupame. Tada kruopščiai nuplaukite po šaltu vandeniu. Po to susmulkinkite jį peiliu ant pjaustymo lentos ir atidėkite.
-
6. Obuolius, pomidorus, paprikas ir morkas sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.
-
Reklama
-
7. Blenderiu susmulkintus ingredientus paskirstome į emaliuotą puodą ir užpilame augaliniu aliejumi, viską gerai išmaišome. Tada uždėkite puodą ant viryklės ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie dvi valandas, maišydami mediniu šaukštu. Maždaug 10 - 15 minučių iki adžikos paruošimo į puodą suberkite peiliu susmulkintą česnaką ir druską, viską gerai išmaišykite šaukštu. Leiskite virti dar 3-5 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Karštą obuolių adžiką supilstome į švarius ir sterilizuotus stiklainius, užsukame, apverčiame ir leidžiame atvėsti.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama