Obuolių uogienė su baziliku žiemai
4.3 (13 įvertinimai)
1 Porcija
19 val.
Apie receptą
Jei turite didelį obuolių derlių, laikas eksperimentuoti su nauja uogiene. Siūlau naudoti obuolius ir baziliką. Šie ingredientai papildo vienas kitą. Ir uogienė yra labai skani! Rinkdamiesi baziliką uogienei, pirmenybę teikite violetinei spalvai. Jis yra skanesnis. Be to, dėl savo spalvos uogienė įgauna gražią, gintaro spalvą. Uogienę reikia virti du kartus. Obuolių skilteles reikia mirkyti aromatiniame cukraus sirupe.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai400 gramų
-
Bazilikas1 saujelė (maža)
-
Cukrus400 gramų
-
Vanduo200 mililitrų
-
Citrinų rūgštis1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Į storadugnį puodą supilkite cukrų, supilkite vandenį ir įdėkite citrinos rūgšties.
-
Reklama
-
3. Sudėkite baziliką. Padėkite ant silpnos ugnies. Virkite nuo užvirimo 20 minučių.
-
4. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite sirupą 1 valandai kambario temperatūroje.
-
Reklama
-
5. Kol sirupas mirksta, paruoškite obuolius. Iš vaisiaus išimkite sėklas ir supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais.
-
6. Pasibaigus laikui, baziliką išimkite iš sirupo ir išspauskite. Sudėkite obuolius į sirupą. Išmaišykite. Padėkite ant vidutinės ugnies. Nuo to momento, kai užvirs, virkite 10 minučių.
-
Reklama
-
7. Po 10 minučių išjunkite ugnį ir atvėsinkite uogienę. Tada pakartokite virimo procesą.
-
8. Po antrojo virimo obuoliai turi tapti visiškai skaidrūs ir išmirkyti sirupe.
-
Reklama
-
9. Karštą uogienę sudėkite į stiklainį ir sandariai uždarykite. Uogienę atvėsinkite ir laikykite sandėliavimo vietoje. Uogienė gerai išsilaiko kambario temperatūroje.
-
10. Iš tokio ingredientų kiekio gavome vieną 450 mililitrų tūrio stiklainį. Sėkmės ruošiantis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.3/5 (13 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama