Obuolių uogienė su baziliku žiemai

Obuolių uogienė su baziliku žiemai

4.3 (13 įvertinimai)

1 Porcija
19 val.

Apie receptą

Jei turite didelį obuolių derlių, laikas eksperimentuoti su nauja uogiene. Siūlau naudoti obuolius ir baziliką. Šie ingredientai papildo vienas kitą. Ir uogienė yra labai skani! Rinkdamiesi baziliką uogienei, pirmenybę teikite violetinei spalvai. Jis yra skanesnis. Be to, dėl savo spalvos uogienė įgauna gražią, gintaro spalvą. Uogienę reikia virti du kartus. Obuolių skilteles reikia mirkyti aromatiniame cukraus sirupe.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    400 gramų
  • Bazilikas
    1 saujelė (maža)
  • Cukrus
    400 gramų
  • Vanduo
    200 mililitrų
  • Citrinų rūgštis
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Į storadugnį puodą supilkite cukrų, supilkite vandenį ir įdėkite citrinos rūgšties.
    2. Į storadugnį puodą supilkite cukrų, supilkite vandenį ir įdėkite citrinos rūgšties.
  • Reklama
  • Sudėkite baziliką. Padėkite ant silpnos ugnies. Virkite nuo užvirimo 20 minučių.
    3. Sudėkite baziliką. Padėkite ant silpnos ugnies. Virkite nuo užvirimo 20 minučių.
  • Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite sirupą 1 valandai kambario temperatūroje.
    4. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite sirupą 1 valandai kambario temperatūroje.
  • Reklama
  • Kol sirupas mirksta, paruoškite obuolius. Iš vaisiaus išimkite sėklas ir supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais.
    5. Kol sirupas mirksta, paruoškite obuolius. Iš vaisiaus išimkite sėklas ir supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais.
  • Pasibaigus laikui, baziliką išimkite iš sirupo ir išspauskite. Sudėkite obuolius į sirupą. Išmaišykite. Padėkite ant vidutinės ugnies. Nu...
    6. Pasibaigus laikui, baziliką išimkite iš sirupo ir išspauskite. Sudėkite obuolius į sirupą. Išmaišykite. Padėkite ant vidutinės ugnies. Nuo to momento, kai užvirs, virkite 10 minučių.
  • Reklama
  • Po 10 minučių išjunkite ugnį ir atvėsinkite uogienę. Tada pakartokite virimo procesą.
    7. Po 10 minučių išjunkite ugnį ir atvėsinkite uogienę. Tada pakartokite virimo procesą.
  • Po antrojo virimo obuoliai turi tapti visiškai skaidrūs ir išmirkyti sirupe.
    8. Po antrojo virimo obuoliai turi tapti visiškai skaidrūs ir išmirkyti sirupe.
  • Reklama
  • Karštą uogienę sudėkite į stiklainį ir sandariai uždarykite. Uogienę atvėsinkite ir laikykite sandėliavimo vietoje. Uogienė gerai išsilai...
    9. Karštą uogienę sudėkite į stiklainį ir sandariai uždarykite. Uogienę atvėsinkite ir laikykite sandėliavimo vietoje. Uogienė gerai išsilaiko kambario temperatūroje.
  • Iš tokio ingredientų kiekio gavome vieną 450 mililitrų tūrio stiklainį. Sėkmės ruošiantis!
    10. Iš tokio ingredientų kiekio gavome vieną 450 mililitrų tūrio stiklainį. Sėkmės ruošiantis!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.3/5 (13 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai