Ryžių, kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 45 min.
Apie receptą
Jūs visada norite maksimalios įvairovės savo kasdieniame meniu, ar nesutinkate? Norėčiau jums pasiūlyti gana paprastą, palyginti nebrangų, sotų ir tikrai skanų patiekalą. Norėčiau atkreipti jūsų dėmesį į šaunią idėją, kaip paruošti užkepėle iš ryžių, kopūstų ir maltos mėsos. Tai savotiški „tinginių“ balandėliai, kepti orkaitėje. Sūrio plutelė nuostabiai papildo patiekalą, tad tikrai rekomenduoju jį naudoti. Patiekalas geras, beje, ne tik šiltas, bet ir atvėsęs.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kopūstai1 vnt Česnakai
-
Sūris400 gramų
-
Virti ryžiai2 stiklinės
-
Jautienos malta450~500 gramų
-
Pomidorų padažas800 gramų
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Svogūnas1 vnt
-
Druska ir prieskoniaipagal skonį (pipirai, paprika, čiobreliai)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Į keptuvę supilkite šaukštą aliejaus. Maltą mėsą pakepinkite 7 minutes maišydami.
-
2. Atskiroje keptuvėje su sviestu pakepinkite svogūną ir česnaką iki auksinės rudos spalvos. Įpilkite pusę pomidorų padažo. Troškinkite apie 5 minutes.
-
Reklama
-
3. Į padažą suberkite maltą mėsą. Druskos, pipirų, įberkite prieskonių. Supilkite likusį pomidorų padažą ir troškinkite 10-15 minučių.
-
4. Kopūstą susmulkinkite ir troškinkite nedideliame kiekyje vandens, kol suminkštės.
-
Reklama
-
5. Į padažą su malta mėsa suberkite virtus ryžius.
-
6. Kopūstą lygiu sluoksniu dėkite į karščiui atsparų indą, ant viršaus dėkite mėsą ir padažą. Viską pabarstykite tarkuotu sūriu, uždenkite folija ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
-
Reklama
-
7. Po 40 minučių nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių iki auksinės rudos spalvos.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama