Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

4.4 (7 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Tinginių balandėliai nuo įprastų skiriasi tik tuo, kad įdaras nevyniotas į kopūsto lapą, o skonis beveik toks pat. Tačiau tokius balandėlius vaikai valgo su malonumu, nes daugelis jų nevalgo dėl kopūstų. Gaminti tinginių balandėlius labai paprasta, o šiame recepte pasakojau ir parodžiau, kaip juos gaminti . Patiekalas gali būti patiekiamas kaip vienas arba su bet kokiu garnyru. Gero apetito!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta mėsa
    400 gramų
  • Švieži kopūstai
    300 gramų
  • Morkos
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Ryžiai
    0.5 stiklinės
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinė
    150 gramų
  • Pomidorų padažas
    1 šaukštas
  • Malti juodieji pipirai
    2 žiupsniai
  • Prieskoniai
    2 žiupsniai (sausos aromatinės žolelės: krapai, petražolės, bazilikas, paprika)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia išvirkite ryžius iki pusės išvirimo. Ryžius nuplauname, užpilame stikline ir ketvirtadaliu šalto vandens. Įberkite žiupsnelį d...
    1. Pirmiausia išvirkite ryžius iki pusės išvirimo. Ryžius nuplauname, užpilame stikline ir ketvirtadaliu šalto vandens. Įberkite žiupsnelį druskos ir virkite.
  • Smulkiai supjaustykite kopūstą: kubeliais ar juostelėmis. Jei kopūstas kietas, 5 minutes užpilkite verdančiu vandeniu, tada vandenį nupil...
    2. Smulkiai supjaustykite kopūstą: kubeliais ar juostelėmis. Jei kopūstas kietas, 5 minutes užpilkite verdančiu vandeniu, tada vandenį nupilkite ir kopūstą gerai išspauskite. Į maltą mėsą suberkite kopūstą.
  • Reklama
  • Sudėkite atvėsusius ryžius ir kiaušinius.
    3. Sudėkite atvėsusius ryžius ir kiaušinius.
  • Svogūną ir morką nuvalome, svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame. Pridėkite prie likusių ingredientų.
    4. Svogūną ir morką nuvalome, svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame. Pridėkite prie likusių ingredientų.
  • Reklama
  • Dabar įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Kruopščiai išmaišykite.
    5. Dabar įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Kruopščiai išmaišykite.
  • Sumaišykite grietinę su pomidorų padažu. Įpilkite apie 100 ml. vandens.
    6. Sumaišykite grietinę su pomidorų padažu. Įpilkite apie 100 ml. vandens.
  • Reklama
  • Dedame keptuvę ant ugnies, pilame porą šaukštų vandens. Iš faršo formuojame arba rutuliukus, arba kotletus. Dydis yra maždaug mandarino d...
    7. Dedame keptuvę ant ugnies, pilame porą šaukštų vandens. Iš faršo formuojame arba rutuliukus, arba kotletus. Dydis yra maždaug mandarino dydžio. Tinginių balandėlius paskirstome keptuvėje viena eile, tad rinkitės keptuvės dydį.
  • Balandėlius užpilti padažu, keptuvę uždengti dangčiu ir troškinti ant silpnos ugnies apie 45-50 min.
    8. Balandėlius užpilti padažu, keptuvę uždengti dangčiu ir troškinti ant silpnos ugnies apie 45-50 min.
  • Reklama
  • Troškinimo metu patikrinkite padažo lygį: jei jis išgaruos, balandėliai sudegs. Galite įpilti šiek tiek vandens ir šiek tiek pasūdyti pat...
    9. Troškinimo metu patikrinkite padažo lygį: jei jis išgaruos, balandėliai sudegs. Galite įpilti šiek tiek vandens ir šiek tiek pasūdyti patiekalą pagal skonį.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.4/5 (7 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai