Tinginių balandėliai
4.3 (6 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Tinginių balandėliai nuo įprastų skiriasi tik tuo, kad įdaras nevyniotas į kopūsto lapą, o skonis beveik toks pat. Tačiau tokius balandėlius vaikai valgo su malonumu, nes daugelis jų nevalgo dėl kopūstų. Gaminti tinginių balandėlius labai paprasta, o šiame recepte pasakojau ir parodžiau, kaip juos gaminti . Patiekalas gali būti patiekiamas kaip vienas arba su bet kokiu garnyru. Gero apetito!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa400 gramų
-
Švieži kopūstai300 gramų
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Ryžiai0.5 stiklinės
-
Kiaušinis1 vnt
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Grietinė150 gramų
-
Pomidorų padažas1 šaukštas
-
Malti juodieji pipirai2 žiupsniai
-
Prieskoniai2 žiupsniai (sausos aromatinės žolelės: krapai, petražolės, bazilikas, paprika)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia išvirkite ryžius iki pusės išvirimo. Ryžius nuplauname, užpilame stikline ir ketvirtadaliu šalto vandens. Įberkite žiupsnelį druskos ir virkite.
-
2. Smulkiai supjaustykite kopūstą: kubeliais ar juostelėmis. Jei kopūstas kietas, 5 minutes užpilkite verdančiu vandeniu, tada vandenį nupilkite ir kopūstą gerai išspauskite. Į maltą mėsą suberkite kopūstą.
-
Reklama
-
3. Sudėkite atvėsusius ryžius ir kiaušinius.
-
4. Svogūną ir morką nuvalome, svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame. Pridėkite prie likusių ingredientų.
-
Reklama
-
5. Dabar įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Kruopščiai išmaišykite.
-
6. Sumaišykite grietinę su pomidorų padažu. Įpilkite apie 100 ml. vandens.
-
Reklama
-
7. Dedame keptuvę ant ugnies, pilame porą šaukštų vandens. Iš faršo formuojame arba rutuliukus, arba kotletus. Dydis yra maždaug mandarino dydžio. Tinginių balandėlius paskirstome keptuvėje viena eile, tad rinkitės keptuvės dydį.
-
8. Balandėlius užpilti padažu, keptuvę uždengti dangčiu ir troškinti ant silpnos ugnies apie 45-50 min.
-
Reklama
-
9. Troškinimo metu patikrinkite padažo lygį: jei jis išgaruos, balandėliai sudegs. Galite įpilti šiek tiek vandens ir šiek tiek pasūdyti patiekalą pagal skonį.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.3/5 (6 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama