Rabarbarų ir vyšnių pyragas

Rabarbarų ir vyšnių pyragas

5 (1 įvertinimai)

4

Porcijos

1 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Labai paprastas, bet labai skanus ir sultingas pyragas, pagamintas iš sluoksniuotos tešlos ir sultingo rabarbarų bei vyšnių įdaro, pritaps ant bet kurio stalo. Galite keisti uogų ir rabarbarų proporcijas, taip pat cukraus kiekį. Patartina iš įdaro išpilti visas sultis, kad jos netekėtų ir apačia nepasdarytu šlapia. Tinklelį viršuje galima padaryti, kaip ir aš, naudojant volelį. Arba supjaustykite plonomis juostelėmis ir padarykite iš jų tinklelį. Jei pyragą kepate ant kepimo skardos, patartina jį padengti kepimo popieriumi, kad būtų lengviau išimti pyragą.

Paskirtis: Pyragų receptai
Receptai pagal ingridientus: # Daržovės / # Uogos
  • Reikalingi ingridientai:

  • Sluoksniuota tešla
    250 gramų (mielinė)
  • Rabarbarai
    400 gramų
  • Vyšnios
    150 gramų
  • Cukrus
    125 gramai
  • Kukurūzų krakmolas
    1 valgomasis šaukštas.
  • Kiaušinio trynys
    1 vnt
  • Vanilė
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    1 valgomasis šaukštas
  • Kaip pagaminti

  • Rabarbarų ir vyšnių pyragas
    1. Paruoškite visus ingredientus, reikalingus rabarbarų ir vyšnių pyragui gaminti. Iš anksto atitirpinkite tešlą, nuplaukite vyšnias ir rabarbarus.
  • Rabarbarų ir vyšnių pyragas
    2. Rabarbarų stiebus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Įpilkite pusę cukraus, išmaišykite.
  • Rabarbarų ir vyšnių pyragas
    3. Palikite jį 20 minučių. Išpilkite gautas sultis, mums jų nereikia.
  • Rabarbarų ir vyšnių pyragas
    4. Išimkite sėklas iš vyšnių, nusausinkite sultis. Įdėkite jas į rabarbarų dubenį.
  • Rabarbarų ir vyšnių pyragas
    5. Į dubenį įpilkite cukraus.
  • Rabarbarų ir vyšnių pyragas
    6. Į rabarbarus ir vyšnias su cukrumi įpilkite krakmolo.
  • Rabarbarų ir vyšnių pyragas
    7. Tešlą šiek tiek iškočiokite ir supjaustykite į dvi dalis 2/3 ir 1/3 sluoksnio.
  • Rabarbarų ir vyšnių pyragas
    8. Didžiąją tešlos dalį sudėkite į kepimo indą ir padarykite kraštus. Sumaišykite įdarą ir sudėkite ant tešlos.
  • Rabarbarų ir vyšnių pyragas
    9. Iš mažesnės tešlos dalies padarykite tinklelį ir ant įdaro viršaus uždėkite jį. Suspauskite kraštus, o viršų aptepkite sumaišytu kiaušinio tryniu.
  • Rabarbarų ir vyšnių pyragas
    10. Pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Iškeptą pyragą visiškai atvėsinkite.
  • Rabarbarų ir vyšnių pyragas
    11. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai