Skaniausia obuolių uogienė

Skaniausia obuolių uogienė

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Obuolienė iš obuolių – viena populiariausių žiemos atsargų. Žiemą taip malonu atsidaryti kvapnaus skanėsto stiklainį ir prisiminti šiltas vasaros dienas. Virti galima iš bet kokios veislės obuolių, tačiau geriausia rinktis saldesnius – tuomet cukraus reikės mažiau. Visada vadovaukitės savo skoniu ir būtinai ragaukite verdamą uogienę gaminimo metu.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai – 3 kg
  • Cukrus – 1,5 kg
  • Citrinų rūgštis – 1/2 a. š.
  • Vanilinas – Pagal skonį
  • Cinamono – Pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Norint paruošti obuolių uogienę, pasiruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Norint paruošti obuolių uogienę, pasiruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Obuolius gerai nuplaukite. Išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite juos skiltelėmis. Dėkite tiesiai į puodą ir berkite sluoksniais su c...
    2. Obuolius gerai nuplaukite. Išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite juos skiltelėmis. Dėkite tiesiai į puodą ir berkite sluoksniais su cukrumi.
  • Reklama
  • Viršų taip pat užberkite cukrumi. Uždenkite dangčiu ir palikite per naktį, kad obuoliai išleistų sultis.
    3. Viršų taip pat užberkite cukrumi. Uždenkite dangčiu ir palikite per naktį, kad obuoliai išleistų sultis.
  • Obuolius su išsiskyrusiomis sultimis išmaišykite ir dėkite ant ugnies. Maišydami užvirinkite. Pavirkite 1–2 minutes ir nukelkite nuo ugni...
    4. Obuolius su išsiskyrusiomis sultimis išmaišykite ir dėkite ant ugnies. Maišydami užvirinkite. Pavirkite 1–2 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Palikite ataušti. Tokį užvirinimą pakartokite 3–4 kartus.
  • Reklama
  • Atliekant paskutinį virimą įberkite vanilino ir cinamono pagal skonį.
    5. Atliekant paskutinį virimą įberkite vanilino ir cinamono pagal skonį.
  • Uogienei paruoškite stiklainius – nuplaukite ir sterilizuokite jums patogiu būdu. Karštą uogienę išpilstykite į stiklainius.
    6. Uogienei paruoškite stiklainius – nuplaukite ir sterilizuokite jums patogiu būdu. Karštą uogienę išpilstykite į stiklainius.
  • Reklama
  • Užsukite steriliais dangteliais. Apvyniokite šiltu pledu ir palikite atvėsti. Atvėsusius stiklainius perneškite į rūsį arba vėsią sandėli...
    7. Užsukite steriliais dangteliais. Apvyniokite šiltu pledu ir palikite atvėsti. Atvėsusius stiklainius perneškite į rūsį arba vėsią sandėliavimo vietą.
  • Skanaus žiemos vaišių!
    8. Skanaus žiemos vaišių!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai