Skaniausia obuolių uogienė
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Obuolienė iš obuolių – viena populiariausių žiemos atsargų. Žiemą taip malonu atsidaryti kvapnaus skanėsto stiklainį ir prisiminti šiltas vasaros dienas. Virti galima iš bet kokios veislės obuolių, tačiau geriausia rinktis saldesnius – tuomet cukraus reikės mažiau. Visada vadovaukitės savo skoniu ir būtinai ragaukite verdamą uogienę gaminimo metu.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai – 3 kg
-
Cukrus – 1,5 kg
-
Citrinų rūgštis – 1/2 a. š.
-
Vanilinas – Pagal skonį
-
Cinamono – Pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Norint paruošti obuolių uogienę, pasiruoškite visus reikalingus ingredientus. -
2. Obuolius gerai nuplaukite. Išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite juos skiltelėmis. Dėkite tiesiai į puodą ir berkite sluoksniais su cukrumi. -
Reklama
-
3. Viršų taip pat užberkite cukrumi. Uždenkite dangčiu ir palikite per naktį, kad obuoliai išleistų sultis. -
4. Obuolius su išsiskyrusiomis sultimis išmaišykite ir dėkite ant ugnies. Maišydami užvirinkite. Pavirkite 1–2 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Palikite ataušti. Tokį užvirinimą pakartokite 3–4 kartus. -
Reklama
-
5. Atliekant paskutinį virimą įberkite vanilino ir cinamono pagal skonį. -
6. Uogienei paruoškite stiklainius – nuplaukite ir sterilizuokite jums patogiu būdu. Karštą uogienę išpilstykite į stiklainius. -
Reklama
-
7. Užsukite steriliais dangteliais. Apvyniokite šiltu pledu ir palikite atvėsti. Atvėsusius stiklainius perneškite į rūsį arba vėsią sandėliavimo vietą. -
8. Skanaus žiemos vaišių!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















