Obuolienė

Obuolienė

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Obuolienė yra vienas populiariausių žiemos patiekalų. Bus taip malonu žiemą atidaryti stiklainį aromatingo skanėsto ir prisiminti šiltas vasaros dienas. Obuolienę galite virti iš bet kokios rūšies obuolių. Tačiau geriau rinktis saldesnes veisles. Tuomet galite dėti šiek tiek mažiau cukraus. Atkreipkite dėmesį į savo skonį. Virimo metu būtinai paragaukite.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    3 kilogramai
  • Cukrus
    1.5 kilogramo
  • Citrinų rūgštis
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Vanilinas
    pagal skonį
  • Cinamonas
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Obuolius kruopščiai nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus. Išpjaukite šerdį ir supjaustykite griežinėliais. Nedelsdami sudėkite į puod...
    2. Obuolius kruopščiai nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus. Išpjaukite šerdį ir supjaustykite griežinėliais. Nedelsdami sudėkite į puodą ir pabarstykite cukraus sluoksniais.
  • Reklama
  • Pabarstykite visus obuolius cukrumi. Uždenkite dangčiu ir palikite per naktį, kad obuoliai išskirtų sultis.
    3. Pabarstykite visus obuolius cukrumi. Uždenkite dangčiu ir palikite per naktį, kad obuoliai išskirtų sultis.
  • Sumaišykite obuolius su sultimis ir uždėkite ant ugnies. Maišydami užvirinkite. Virkite 1–2 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Leiskite atv...
    4. Sumaišykite obuolius su sultimis ir uždėkite ant ugnies. Maišydami užvirinkite. Virkite 1–2 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Leiskite atvėsti. Pakartokite virimą 3–4 kartus.
  • Reklama
  • Paskutinio kaitinimo metu pagal skonį įberkite vanilės ir cinamono.
    5. Paskutinio kaitinimo metu pagal skonį įberkite vanilės ir cinamono.
  • Uogienei stiklainius išplaukite ir sterilizuokite bet kokiu jums patogiu būdu. Į stiklainius sudėkite karštą obuolienę.
    6. Uogienei stiklainius išplaukite ir sterilizuokite bet kokiu jums patogiu būdu. Į stiklainius sudėkite karštą obuolienę.
  • Reklama
  • Užsukite obuolienę steriliais dangteliais. Apvyniokite šilta antklode ir atvėsinkite. Atvėsusius obuolienės stiklainius laikykite rūsyje ...
    7. Užsukite obuolienę steriliais dangteliais. Apvyniokite šilta antklode ir atvėsinkite. Atvėsusius obuolienės stiklainius laikykite rūsyje arba pusrūsyje.
  • Mėgaukitės žiemos gėrybėmis!
    8. Mėgaukitės žiemos gėrybėmis!
  • Reklama
  • Ir gero apetito!
    9. Ir gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai