Obuolienė
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Obuolienė yra vienas populiariausių žiemos patiekalų. Bus taip malonu žiemą atidaryti stiklainį aromatingo skanėsto ir prisiminti šiltas vasaros dienas. Obuolienę galite virti iš bet kokios rūšies obuolių. Tačiau geriau rinktis saldesnes veisles. Tuomet galite dėti šiek tiek mažiau cukraus. Atkreipkite dėmesį į savo skonį. Virimo metu būtinai paragaukite.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai3 kilogramai
-
Cukrus1.5 kilogramo
-
Citrinų rūgštis1/2 arbatinio šaukštelio
-
Vanilinaspagal skonį
-
Cinamonaspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Obuolius kruopščiai nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus. Išpjaukite šerdį ir supjaustykite griežinėliais. Nedelsdami sudėkite į puodą ir pabarstykite cukraus sluoksniais.
-
Reklama
-
3. Pabarstykite visus obuolius cukrumi. Uždenkite dangčiu ir palikite per naktį, kad obuoliai išskirtų sultis.
-
4. Sumaišykite obuolius su sultimis ir uždėkite ant ugnies. Maišydami užvirinkite. Virkite 1–2 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Leiskite atvėsti. Pakartokite virimą 3–4 kartus.
-
Reklama
-
5. Paskutinio kaitinimo metu pagal skonį įberkite vanilės ir cinamono.
-
6. Uogienei stiklainius išplaukite ir sterilizuokite bet kokiu jums patogiu būdu. Į stiklainius sudėkite karštą obuolienę.
-
Reklama
-
7. Užsukite obuolienę steriliais dangteliais. Apvyniokite šilta antklode ir atvėsinkite. Atvėsusius obuolienės stiklainius laikykite rūsyje arba pusrūsyje.
-
8. Mėgaukitės žiemos gėrybėmis!
-
Reklama
-
9. Ir gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama