Obuolių marmeladas žiemai

Obuolių marmeladas žiemai

4.2 (4 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Šis marmeladas puikiai išsilaiko metus, yra tirštas, skanus, atrodo labai apetitiškai. Idealiai tinka pyrago įdarams. Paragaukite obuolių marmelado ne anksčiau kaip po 3 dienų. Būtinai išbandykite šį marmeladą žiemai!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    1 kilogramas
  • Cukrus
    500 gramų
  • Vanduo
    200 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite visus obuolius.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite visus obuolius.
  • Visus obuolius supjaustykite mažais griežinėliais, išpjaukite sėklas.
    2. Visus obuolius supjaustykite mažais griežinėliais, išpjaukite sėklas.
  • Reklama
  • Obuolių skilteles sudėkite į didelį puodą, įpilkite vandens ir padėkite ant silpnos ugnies.
    3. Obuolių skilteles sudėkite į didelį puodą, įpilkite vandens ir padėkite ant silpnos ugnies.
  • Virkite 30-40 minučių, kol suminkštės, reguliariai maišydami mediniu šaukštu.
    4. Virkite 30-40 minučių, kol suminkštės, reguliariai maišydami mediniu šaukštu.
  • Reklama
  • Minkštus obuolius sudėkite į sietelį ir sutrinkite į tyrę.
    5. Minkštus obuolius sudėkite į sietelį ir sutrinkite į tyrę.
  • Sudėkite obuolių tyrę atgal į puodą.
    6. Sudėkite obuolių tyrę atgal į puodą.
  • Reklama
  • Suberkite cukrų, išmaišykite, uždėkite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami mediniu šaukštu virkite 45-50 min. Tuo pačiu metu sudėkite ...
    7. Suberkite cukrų, išmaišykite, uždėkite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami mediniu šaukštu virkite 45-50 min. Tuo pačiu metu sudėkite stiklainius ir dangtelius sterilizuoti jums patogiu būdu.
  • Karštą obuolių marmeladą sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais.
    8. Karštą obuolių marmeladą sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais.
  • Reklama
  • Užpildytus stiklainius apverskite dangteliais žemyn, apvyniokite storu rankšluosčiu ir palikite lėtai atvėsti per naktį.
    9. Užpildytus stiklainius apverskite dangteliais žemyn, apvyniokite storu rankšluosčiu ir palikite lėtai atvėsti per naktį.
  • Kitą rytą galite sudėti stiklainius į sandėliuką ilgalaikiam saugojimui.
    10. Kitą rytą galite sudėti stiklainius į sandėliuką ilgalaikiam saugojimui.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.2/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai