Obuolių marmeladas žiemai

Obuolių marmeladas žiemai

4.2 (4 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Šis marmeladas puikiai išsilaiko metus, yra tirštas, skanus, atrodo labai apetitiškai. Idealiai tinka pyrago įdarams. Paragaukite obuolių marmelado ne anksčiau kaip po 3 dienų. Būtinai išbandykite šį marmeladą žiemai!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    1 kilogramas
  • Cukrus
    500 gramų
  • Vanduo
    200 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite visus obuolius.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite visus obuolius.
  • Visus obuolius supjaustykite mažais griežinėliais, išpjaukite sėklas.
    2. Visus obuolius supjaustykite mažais griežinėliais, išpjaukite sėklas.
  • Reklama
  • Obuolių skilteles sudėkite į didelį puodą, įpilkite vandens ir padėkite ant silpnos ugnies.
    3. Obuolių skilteles sudėkite į didelį puodą, įpilkite vandens ir padėkite ant silpnos ugnies.
  • Virkite 30-40 minučių, kol suminkštės, reguliariai maišydami mediniu šaukštu.
    4. Virkite 30-40 minučių, kol suminkštės, reguliariai maišydami mediniu šaukštu.
  • Reklama
  • Minkštus obuolius sudėkite į sietelį ir sutrinkite į tyrę.
    5. Minkštus obuolius sudėkite į sietelį ir sutrinkite į tyrę.
  • Sudėkite obuolių tyrę atgal į puodą.
    6. Sudėkite obuolių tyrę atgal į puodą.
  • Reklama
  • Suberkite cukrų, išmaišykite, uždėkite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami mediniu šaukštu virkite 45-50 min. Tuo pačiu metu sudėkite ...
    7. Suberkite cukrų, išmaišykite, uždėkite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami mediniu šaukštu virkite 45-50 min. Tuo pačiu metu sudėkite stiklainius ir dangtelius sterilizuoti jums patogiu būdu.
  • Karštą obuolių marmeladą sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais.
    8. Karštą obuolių marmeladą sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais.
  • Reklama
  • Užpildytus stiklainius apverskite dangteliais žemyn, apvyniokite storu rankšluosčiu ir palikite lėtai atvėsti per naktį.
    9. Užpildytus stiklainius apverskite dangteliais žemyn, apvyniokite storu rankšluosčiu ir palikite lėtai atvėsti per naktį.
  • Kitą rytą galite sudėti stiklainius į sandėliuką ilgalaikiam saugojimui.
    10. Kitą rytą galite sudėti stiklainius į sandėliuką ilgalaikiam saugojimui.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.2/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai