Obuolių marmeladas žiemai
4.2 (4 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Šis marmeladas puikiai išsilaiko metus, yra tirštas, skanus, atrodo labai apetitiškai. Idealiai tinka pyrago įdarams. Paragaukite obuolių marmelado ne anksčiau kaip po 3 dienų. Būtinai išbandykite šį marmeladą žiemai!
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai1 kilogramas
-
Cukrus500 gramų
-
Vanduo200 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite visus obuolius.
-
2. Visus obuolius supjaustykite mažais griežinėliais, išpjaukite sėklas.
-
Reklama
-
3. Obuolių skilteles sudėkite į didelį puodą, įpilkite vandens ir padėkite ant silpnos ugnies.
-
4. Virkite 30-40 minučių, kol suminkštės, reguliariai maišydami mediniu šaukštu.
-
Reklama
-
5. Minkštus obuolius sudėkite į sietelį ir sutrinkite į tyrę.
-
6. Sudėkite obuolių tyrę atgal į puodą.
-
Reklama
-
7. Suberkite cukrų, išmaišykite, uždėkite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami mediniu šaukštu virkite 45-50 min. Tuo pačiu metu sudėkite stiklainius ir dangtelius sterilizuoti jums patogiu būdu.
-
8. Karštą obuolių marmeladą sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais.
-
Reklama
-
9. Užpildytus stiklainius apverskite dangteliais žemyn, apvyniokite storu rankšluosčiu ir palikite lėtai atvėsti per naktį.
-
10. Kitą rytą galite sudėti stiklainius į sandėliuką ilgalaikiam saugojimui.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.2/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama