Naminiai zefyrai

Naminiai zefyrai

5 (12 įvertinimai)

12

Porcijos

8 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Skanus obuolių-spanguolių naminių zefyrų receptas.

  • Reikalingi ingridientai:

  • Obuoliai
    3 vnt (norint gauti 100 gramų tyrės)
  • Šviežios spanguolės
    150 gramų (norint gauti 100 gramų uogų tyrės)
  • Cukrus
    250 gramų
  • Agaras
    agaras
  • Vanduo
    100 mililitrų
  • Cukraus pudra
    2 šaukštai (zefyrams pabarstyti)
  • Kiaušinio baltymas
    1 vnt
  • Kaip pagaminti

  • Nuotrauka
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Nuotrauka
    2. Nuplaukite obuolius ir supjaustykite ketvirčiais. Įdėkite į karščiui atsparų indą su dangčiu, ir pakepkite, tai galima padaryti mikrobangų krosnelėje 5-7 minutes (kepimo laikas priklauso nuo obuolių rūšies).
  • Nuotrauka
    3. Kol kepa obuoliai, spanguoles sumalkite trintuve.
  • Nuotrauka
    4. Iškepus obuoliams belieka tik atskirti minkštimą nuo žievelės šaukštu. Išleistų sulčių geriau neimti, perteklinės drėgmės nereikia.
  • Nuotrauka
    5. Pasverkite 100 gramų obuolių ir 100 gramų sutrintų spanguolių. Spanguolių netrinti per sietą, su žievelės likučiais zefyras bus skanesnis ir gražesnis.
  • Nuotrauka
    6. Pamirkykite agarą pagal pakuotės nurodymus.
  • Nuotrauka
    7. Iš pradžių plakite baltymus iki purumo. Tada į baltymą įpilkite spanguolių ir obuolių.
  • Nuotrauka
    8. Baltymus ir tyrę išplakite iki purumo.
  • Nuotrauka
    9. Supilkite cukrų į puodą, įpilkite išmirkyto agaro-agaro, kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Virkite maišydami 2 minutes nuo virimo arba pagal pakuotės nurodymus.
  • Nuotrauka
    10. Išjunkite agaro sirupą, kai jis pradės burbuliuoti ir tirštėti. Plona srovele supilkite sirupą į baltymų-uogų tyrę.
  • Nuotrauka
    11. Plakite zefyro masę, kol ji taps labai puri ir pradės tirštėti, o maišytuvo šluotelė nepaliks aiškių reljefinių žymių. Perkelkite zefyro tyrę į maišelį.
  • Nuotrauka
    12. Sudėkite zefyrus ant kepimo formos. Iš anksto paruoškite 2 standartines kepimo skardas, tiek reikia tokiam kiekiui zefyro masės. Palikite zefyrus džiūti, tai užtruks mažiausiai 6 valandas. Džiūvimo laikas priklauso nuo naudojamo agaro kokybės.
  • Nuotrauka
    13. Sudėkite po du, apvoliokite zefyrus cukraus pudroje. Miltelių perteklių nuvalykite.
  • Nuotrauka
    14. Obuolių ir spanguolių zefyras nepaprastai gražus ir labai skanus, mažyčiai uogų gabalėliai suteikia jam ypatingą skonį.
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
  • Jums taip pat gali patikti:
  • Rekomenduojami receptai