Tarkuotų bulvių apkepas
3.7 (4 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Bulvių patiekalų gerbėjai įvertins šio patiekalo paruošimo greitį ir lengvumą. Sotus ir skanus apkepas gali būti atskiras patiekalas arba patiekiamas kaip garnyras prie mėsos ar žuvies. Iš bulvių galite gaminti labai įvairius patiekalus, tačiau vienas populiariausių visada yra apkepas. Jis paruošiamas lengvai, greitai ir be didelio vargo. Ir visada būna skanu. Čia yra vienas iš mano mėgstamiausių apkepų receptų. Ingredientų yra nedaug, bet galite pridėti ir pagal savo skonį, pvz grybų ar maltos mėsos. Pažiūrėkite, kaip iš tarkuotų bulvių pasigaminti bulvių apkepą.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės6~7 vnt (vidutinio dydžio)
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Kietasis sūris100 gramų
-
Česnakai2 skiltelės
-
Majonezas3~4 šaukštai
-
Džiovinti žalumynai1 šaukštas (krapai, petražolės)
-
Malti juodieji pipirai2 žiupsniai
-
Druska2/3 arbatinių šaukštelių
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Sūrį sutarkuojame.
-
2. Česnaką nulupkite ir smulkiai sutarkuokite.
-
Reklama
-
3. Pusę tarkuoto sūrio dedame į dubenį, įmušame kiaušinį ir džiovintas žoleles. Sumaišome.
-
4. Kitame dubenyje likusį sūrį sumaišykite su kiaušiniu, majonezu ir česnaku.
-
Reklama
-
5. Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
-
6. Sutarkuotas bulves sudėkite į sūrio, kiaušinių ir majonezo mišinį. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Bulvių masę perkeliame į 24-26 cm skersmens kepimo formą.
-
8. O ant viršaus tolygiai paskirstykite sūrio mišinį su kiaušiniu ir džiovintomis žolelėmis.
-
Reklama
-
9. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių iki auksinės rudos spalvos.
-
10. Ir patiekite karštą kvapnų apkepą su mėgstamu padažu ar grietine.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.7/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama