Koldūnai su raugintais kopūstais

Koldūnai su raugintais kopūstais

5 (12 įvertinimai)

3-4

Porcijos

1 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Koldūnus galima paruošti su skirtingais įdarais. Šiuo atveju tai rauginti kopūstai, kepti su svogūnais ir pomidorais. Ši koldūnų versija kiek neįprasta, bet skonis palepins. Raugintus kopūstus reikia kepti su svogūnais ir pomidorų pasta. Tešlą darau su karštu vandeniu (beveik verdančiu). Man labai patinka ši tešlos versija, paruošti koldūnai gerai išverda, tešla neplyšta.

  • Reikalingi ingridientai:

  • Vanduo
    250 mililitrų
  • Druska
    1 valgomasis šaukštas
  • Rauginti kopūstai
    300 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Pomidorų pasta
    30 gramų
  • Kaip pagaminti

  • Nuotrauka
    1. Jei dar nebandėte raugintų kopūstų koldūnų, daug praradote. Aš primygtinai rekomenduoju juos virti pagal šį receptą. Raugintų kopūstų kiekį nustatykite pagal tešlos kiekį.
  • Nuotrauka
    2. Kopūstus supjaustykite, kad vėliau būtų skaniau valgyti.
  • Nuotrauka
    3. Tuo tarpu pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus (1 vnt.). Kai svogūnas pasidaro auksinės spalvos, galite į juos sudėti kopūstus.
  • Nuotrauka
    4. Virkite 2 minutes nuolat maišydami, tada įpilkite pomidorų pastos ir virkite dar minutę. Įpilkite 100 ml vandens, uždenkite ir sumažinkite ugnį. Tamsinkite „įdarą“, kol išgaruos dydžioji dalis skysčio. Įdaras neturėtų būti per sausas.
  • Nuotrauka
    5. Dabar reikia minkyti tešlą: pašildykite vandenį iki 65-70 laipsnių temperatūros, įberkite druskos ir miltų. Greitai minkykite tešlą. Palikite 20 minučių, bet būtinai uždenkite, kad tešla neišdžiūtų.
  • Nuotrauka
    6. Koldūnus galite gaminti taip, kaip jums patinka. Aš tai darau rankiniu būdu, be jokių specialių įrankių. Tešlą padalinkite į „dešreles“, o tada supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Nuotrauka
    7. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite ir viduryje paskleiskite įdarą. Tada tvirtinu įprastu būdu, gražiai suformuodama kraštus.
  • Nuotrauka
    8. Kol formuojami koldūnai, padėkite puodą ant ugnies ir užvirkite vandenį. Šiek tiek pasūdykite ir sudėkite ten koldūnus. Tuo tarpu dar reikia apkepti likusius svogūnus.
  • Nuotrauka
    9. Aš tai darau su augaliniu „kvapniu“ aliejumi. Aš visada užsipilu apkepintų svogunų ant gatavų koldūnų, skonis tiesiog nuostabus.
  • Nuotrauka
    10. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
  • Rekomenduojami receptai