Maltos mėsos padažas
5 (3 įvertinimai)
Apie receptą
Maltos mėsos padažas yra gana populiarus, nes jis greitai ir lengvai paruošiamas. Sodraus padažo skonis ir aromatas puikiai dera su bet kokiu garnyru – makaronais, ryžiais ir virtomis bulvėmis. Iš esmės maltos mėsos patiekalai paruošiami labai greitai, todėl jie tokie populiarūs. Vienas iš šių patiekalų yra maltos mėsos padažas. Labai skanu patiekiama su makaronais, ryžiais ar grikiais. Jei dar niekada neragavote šio patiekalo, papasakosiu, kaip pasigaminti maltos mėsos padažą. Čia yra ir mėsos, ir padažo. Labai patogu, greitai ir lengvai paruošiama, o ryškus ir sodrus padažo skonis patiks visiems: ir suaugusiems, ir vaikams.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa500 gramų
-
Morkos2 vnt
-
Svogūnai2 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Pomidorų pasta1,5~2 šaukštai
-
Aliejus2 šaukštai
-
Druska0.5 arbatinio šaukštelio (arba pagal skonį)
-
Malti juodieji pipirai2 žiupsneliai
-
Sausas bazilikas2 žiupsneliai
Gaminimo eiga
-
1. Morkas ir svogūnus nulupkite ir nuplaukite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite vidutine arba smulkia tarka.
-
2. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, pakepinkite svogūną iki skaidrumo.
-
Reklama
-
3. Į keptuvėje esančius svogūnus suberkite morkas, pakepinkite apie 5 min.. Keptuvę galite uždengti dangčiu.
-
4. Dabar į keptas daržoves suberkite maltą mėsą. Galite naudoti bet ką: vištieną, kiaulieną ar jautieną. Uždenkite dangtį ir retkarčiais pamaišykite. Kepant iš faršo susidarys gumuliukai, sutrinkite šakute.
-
Reklama
-
5. Kai faršas jau apkeps, įberiame druskos, maltų pipirų ir pomidorų pastos. Išmaišome ir pakepiname porą minučių.
-
6. Įpilkite šiek tiek vandens (iki norimos konsistencijos), įberkite baziliką ir susmulkintą česnaką. Vietoj baziliko galite naudoti kitus mėgstamus prieskonius. Troškinkite dar 2-3 minutes ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama