Žalių ir virtų bulvių cepelinai
3.9 (71 įvertinimai)
3-4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Išvirti tikrus lietuviškus cepelinus nėra lengva, bet verta. Vienas mano ir šeimos mėgstamiausių patiekalų. Cepelinų gaminimas nėra lengvas dalykas, yra daug niuansų. Su malonumu pasidalinsiu su jumis visomis paslaptimis.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės1,7 kg
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Malta kiauliena400 gramų
-
Svogūnas3 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Kiaulienos šoninė200 gramų
-
Grietinė200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Išverdame 400 gramų bulvių, likusius 1300 – smulkiai sutarkuojame virtuviniu kombainu (galite ir bulvine tarka, bet ilgai užtruks rankomis). Svogūną ir česnaką sumalkite trintuvu ir suberkite į kiaulienos faršą kartu su druska ir pipirais.
-
2. Smulkiai tarkuotas bulves sudėkite į dubenį, prieš tai uždengtą 3-4 sluoksniais marlės.
-
Reklama
-
3. Nuspauskite bulvių sultis.
-
4. Dabar labai svarbu – dubenyje, kuriame spaudėme bulves, apačioje turi likti bulvių krakmolo. Skystį nupilkite, o krakmolą palikite ir suberkite į tarkuotas bulves. Jei nepavyko, dėkite pirktinį, be krakmolo cepelinai nesulips.
-
Reklama
-
5. Virtas bulves sumalkite ir sumaišykite su žaliomis. Įdėkite druskos, pipirų ir vėl viską gerai sumaišykite.
-
6. Taigi, turime bulvių tešlą ir faršą. Dabar imame dalį tešlos (iš nurodyto ingredientų kiekio reikia gauti 8 cepelinus - taip visą tešlą padaliname į 8 dalis), į vidurį dedame faršą ir labai stipriai užspaudžiame kraštus, suformuodami savo cepeliną.
-
Reklama
-
7. Kai visi cepelinai sulips, dedame į verdantį (pabrėžiu, į verdantį !!!) vandenį. Puodas turi būti erdvus, kitaip cepelinai subyrės.
-
8. Virkite cepelinus apie 25 minutes ant vidutinės ugnies. O kol jie verda, gaminame savo firminį padažą. Kiaulienos šoninę supjaustykite nedideliais griežinėliais (kaip nuotraukoje), pasūdykite, įberkite pipirų ir pakepinkite 2-3 minutes keptuvėje.
-
Reklama
-
9. Į keptuvę sudėkite susmulkintą svogūną. Kepame dar 2 minutes.
-
10. Viską užpilti grietine ir troškinti dar apie 5 minutes.
-
Reklama
-
11. Išvirusius cepelinus atsargiai išimame iš vandens ir patiekiame su mūsų padažu. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.9/5 (71 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama