Žalių ir virtų bulvių cepelinai

Žalių ir virtų bulvių cepelinai

5 (1 įvertinimai)

3-4

Porcijos

1 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Išvirti tikrus lietuviškus cepelinus nėra lengva, bet verta. Vienas mano ir šeimos mėgstamiausių patiekalų. Cepelinų gaminimas nėra lengvas dalykas, yra daug niuansų. Su malonumu pasidalinsiu su jumis visomis paslaptimis.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    1,7 kg
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Malta kiauliena
    400 gramų
  • Svogūnas
    3 vnt
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Kiaulienos šoninė
    200 gramų
  • Grietinė
    200 gramų
Kaip pagaminti
  • Išverdame 400 gramų bulvių, likusius 1300 – smulkiai sutarkuojame virtuviniu kombainu (galite ir bulvine tarka, bet ilgai užtruks rankomi...
    1. Išverdame 400 gramų bulvių, likusius 1300 – smulkiai sutarkuojame virtuviniu kombainu (galite ir bulvine tarka, bet ilgai užtruks rankomis). Svogūną ir česnaką sumalkite trintuvu ir suberkite į kiaulienos faršą kartu su druska ir pipirais.
  • Smulkiai tarkuotas bulves sudėkite į dubenį, prieš tai uždengtą 3-4 sluoksniais marlės.
    2. Smulkiai tarkuotas bulves sudėkite į dubenį, prieš tai uždengtą 3-4 sluoksniais marlės.
  • Nuspauskite bulvių sultis.
    3. Nuspauskite bulvių sultis.
  • Dabar labai svarbu – dubenyje, kuriame spaudėme bulves, apačioje turi likti bulvių krakmolo. Skystį nupilkite, o krakmolą palikite ir sub...
    4. Dabar labai svarbu – dubenyje, kuriame spaudėme bulves, apačioje turi likti bulvių krakmolo. Skystį nupilkite, o krakmolą palikite ir suberkite į tarkuotas bulves. Jei nepavyko, dėkite pirktinį, be krakmolo cepelinai nesulips.
  • Virtas bulves sumalkite ir sumaišykite su žaliomis. Įdėkite druskos, pipirų ir vėl viską gerai sumaišykite.
    5. Virtas bulves sumalkite ir sumaišykite su žaliomis. Įdėkite druskos, pipirų ir vėl viską gerai sumaišykite.
  • Taigi, turime bulvių tešlą ir faršą. Dabar imame dalį tešlos (iš nurodyto ingredientų kiekio reikia gauti 8 cepelinus - taip visą tešlą p...
    6. Taigi, turime bulvių tešlą ir faršą. Dabar imame dalį tešlos (iš nurodyto ingredientų kiekio reikia gauti 8 cepelinus - taip visą tešlą padaliname į 8 dalis), į vidurį dedame faršą ir labai stipriai užspaudžiame kraštus, suformuodami savo cepeliną.
  • Kai visi cepelinai sulips, dedame į verdantį (pabrėžiu, į verdantį !!!) vandenį. Puodas turi būti erdvus, kitaip cepelinai subyrės.
    7. Kai visi cepelinai sulips, dedame į verdantį (pabrėžiu, į verdantį !!!) vandenį. Puodas turi būti erdvus, kitaip cepelinai subyrės.
  • Virkite cepelinus apie 25 minutes ant vidutinės ugnies. O kol jie verda, gaminame savo firminį padažą. Kiaulienos šoninę supjaustykite ne...
    8. Virkite cepelinus apie 25 minutes ant vidutinės ugnies. O kol jie verda, gaminame savo firminį padažą. Kiaulienos šoninę supjaustykite nedideliais griežinėliais (kaip nuotraukoje), pasūdykite, įberkite pipirų ir pakepinkite 2-3 minutes keptuvėje.
  • Į keptuvę sudėkite susmulkintą svogūną. Kepame dar 2 minutes.
    9. Į keptuvę sudėkite susmulkintą svogūną. Kepame dar 2 minutes.
  • Viską užpilti grietine ir troškinti dar apie 5 minutes.
    10. Viską užpilti grietine ir troškinti dar apie 5 minutes.
  • Išvirusius cepelinus atsargiai išimame iš vandens ir patiekiame su mūsų padažu. Skanaus!
    11. Išvirusius cepelinus atsargiai išimame iš vandens ir patiekiame su mūsų padažu. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai