Žuvies kotletai
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Žuvies kotletai – nebrangus, nesunkiai pagaminamas, bet labai skanus patiekalas, kurį galima paruošti iš įvairių, jums patinkančių žuvų veislių. Papasakosiu jūros lydekos kotletų receptą. Man labai patinka! Žuvies kotletus iškepu labai greitai. Tik valanda – ir mėgausitės gardžiu patiekalu. Žuvies kotletus galima valgyti tik su daržovėmis ir žolelėmis. Tada tai bus beveik dietinis patiekalas. Galite pagaminti bet kokį garnyrą prie žuvies kotletų pagal savo skonį. Skanaus!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Jūros lydekos filė500 gramų
-
Balta duona70 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Svogūnai2 vnt
-
Žalumynaipagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Vanduo1,5 stiklinės
-
Pomidorų pasta3 šaukštai
-
Augalinis aliejus3 šaukštai
-
Cukrus1/2 šaukštelio
-
Citrinų sultys1 valgomasis šaukštas
-
Lauro lapas1~2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite mažais gabalėliais.
-
2. Žuvies gabaliukus sudėkite į blenderį ir dideliu greičiu sumalkite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Duoną dedame į gilią lėkštę ir užpilame 1 stikline vandens. Mirkyti 10-12 minučių.
-
4. Svogūną nuvalome ir susmulkiname. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Į maltą žuvį suberkite pusę susmulkinto svogūno ir žalumynų.
-
Reklama
-
5. Sumaišykite žuvies faršą, svogūną ir žoleles. Išspauskite duoną ir sudėkite į faršą. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Įmušame kiaušinį. Faršas yra paruoštas.
-
6. Formuojame slyvos dydžio kotletus. Uždenkite juos maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 20-30 minučių.
-
Reklama
-
7. Šiuo metu ruošiame padažą. Apkepkite antrąją susmulkinto svogūno dalį iki auksinės rudos spalvos. Tada į keptuvę supilkite 1/2 puodelio vandens, suberkite pomidorų pastą, cukrų, citrinos sultis, druską ir pipirus. Įdėjau lauro lapą. Viską gerai išmaišyti ir užvirti. Virinama 2 minutes.
-
8. Išimame kotletus iš šaldytuvo ir dedame į padažą. Troškinkite ant silpnos ugnies uždengę 5 minutes. Apverskite juos ir troškinkite dar 10 minučių. Išjunkite viryklę ir leiskite dar pasitroškinti 10 minučių.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama