Lašiša grietinėlės padaže, kepta orkaitėje
4 (6 įvertinimai)
3 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Švelnus ir apetitą keliantis patiekalas, tiesiogine prasme tirpstantis burnoje – lašiša grietinėlės padaže orkaitėje. Puikus pasirinkimas tiek ypatingai progai, tiek kiekvienai dienai. Ši žuvis puikiai tiks prie bet kokio garnyro – ryžių, bulvių košės, daržovių, bet kokių lengvų salotų. Renkamės tirštesnę grietinėlę, lengvesniam aromatui įdedame šakelę čiobrelio. Troškintos daržovės puikiai papildo lašišos skonį. Jei mėgstate žuvį, būtinai atkreipkite dėmesį į receptą. Patiekiant lašišą galima apšlakstyti citrinos sultimis.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lašiša450 gramų
-
Morkos150 gramų
-
Svogūnai150 gramų
-
Grietinėlė100 mililitrų (didelio riebumo)
-
Čiobreliaipagal skonį
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Sviestas2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. -
2. Svogūnus ir morkas nulupkite, daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite smulkia tarka. -
Reklama
-
3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų, suberkite daržoves ir pakepinkite kelias minutes iki auksinės rudos spalvos. -
4. Į keptuvę supilkite grietinėlę ir dvi minutes virkite padažą ant silpnos ugnies. -
Reklama
-
5. Orkaitės indą ištepkite alyvuogių aliejumi. Į keptuvę sudėkite žuvies gabaliukus. Pasūdykite ir pagardinkite maltais pipirais. Jei norite, galite pridėti šiek tiek sauso česnako. -
6. Paruoštu padažu užpilkite žuvį. Ant viršaus uždėkite čiobrelio šakelę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. -
Reklama
-
7. Lašišą kepkite 30-35 minutes. Po kurio laiko žuvį galima patiekti. -
8. Patiekalas paruoštas! -
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (6 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















