Lašiša grietinėlės padaže, kepta orkaitėje

Lašiša grietinėlės padaže, kepta orkaitėje

4 (6 įvertinimai)

3 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Švelnus ir apetitą keliantis patiekalas, tiesiogine prasme tirpstantis burnoje – lašiša grietinėlės padaže orkaitėje. Puikus pasirinkimas tiek ypatingai progai, tiek kiekvienai dienai. Ši žuvis puikiai tiks prie bet kokio garnyro – ryžių, bulvių košės, daržovių, bet kokių lengvų salotų. Renkamės tirštesnę grietinėlę, lengvesniam aromatui įdedame šakelę čiobrelio. Troškintos daržovės puikiai papildo lašišos skonį. Jei mėgstate žuvį, būtinai atkreipkite dėmesį į receptą. Patiekiant lašišą galima apšlakstyti citrinos sultimis.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lašiša
    450 gramų
  • Morkos
    150 gramų
  • Svogūnai
    150 gramų
  • Grietinėlė
    100 mililitrų (didelio riebumo)
  • Čiobreliai
    pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Sviestas
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Svogūnus ir morkas nulupkite, daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite smulkia ta...
    2. Svogūnus ir morkas nulupkite, daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite smulkia tarka.
  • Reklama
  • Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų, suberkite daržoves ir pakepinkite kelias minutes iki auksinės rudos spalvos.
    3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų, suberkite daržoves ir pakepinkite kelias minutes iki auksinės rudos spalvos.
  • Į keptuvę supilkite grietinėlę ir dvi minutes virkite padažą ant silpnos ugnies.
    4. Į keptuvę supilkite grietinėlę ir dvi minutes virkite padažą ant silpnos ugnies.
  • Reklama
  • Orkaitės indą ištepkite alyvuogių aliejumi. Į keptuvę sudėkite žuvies gabaliukus. Pasūdykite ir pagardinkite maltais pipirais. Jei norite...
    5. Orkaitės indą ištepkite alyvuogių aliejumi. Į keptuvę sudėkite žuvies gabaliukus. Pasūdykite ir pagardinkite maltais pipirais. Jei norite, galite pridėti šiek tiek sauso česnako.
  • Paruoštu padažu užpilkite žuvį. Ant viršaus uždėkite čiobrelio šakelę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
    6. Paruoštu padažu užpilkite žuvį. Ant viršaus uždėkite čiobrelio šakelę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Reklama
  • Lašišą kepkite 30-35 minutes. Po kurio laiko žuvį galima patiekti.
    7. Lašišą kepkite 30-35 minutes. Po kurio laiko žuvį galima patiekti.
  • Patiekalas paruoštas!
    8. Patiekalas paruoštas!
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (6 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai