Kopūstų salotos su spanguolėmis ir obuoliais
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
15 min.
Apie receptą
Gaivios, skanios kopūstų salotos su obuoliais ir bruknėmis gali būti patiekiamos ant bet kurio stalo. Tai gali būti puikus garnyras prie mėsos arba kaip priedas prie virtų bulvių. Jaunus kopūstus geriau imti salotoms, vėlesnius teks ilgiau traiškyti, kitaip bus kieti. Geriausia vartoti nerafinuotą augalinį aliejų, jis suteiks salotoms ypatingo skonio, o vietoj acto įpilkite citrinos sulčių.
Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Uogos /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baltieji kopūstai300 gramų
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnų laiškai30 gramų
-
Obuolys1 vnt
-
Spanguolės60 gramų
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Druskapagal skonį
-
Actas 9%1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite ir nusausinkite daržoves, obuolius ir uogas.
-
2. Smulkiai supjaustykite kopūstą ir sudėkite į dubenį.
-
Reklama
-
3. Morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite su stambia tarka.
-
4. Į dubenį suberkite cukrų ir išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Salotas pasūdykite.
-
6. Daržoves užpilkite actu ir rankomis suminkštinkite kopūstus ir išspauskite šiek tiek sulčių.
-
Reklama
-
7. Obuolius perpjaukite per pusę, išimkite šerdį ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Į dubenį su kopūstais sudėkite obuolį.
-
8. Pagardinkite salotas augaliniu aliejumi ir išmaišykite.
-
Reklama
-
9. Į kopūstų salotas suberkite spanguoles, pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir patiekite. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama