Kišas su porais ir šonine

Kišas su porais ir šonine

5 (12 įvertinimai)

12

Porcijos

1 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Kišas yra atviras prancūziškas pyragas, paprastai gaminamas iš trapios tešlos, užpildytas grietinėle (pienu) ir sūriu. Įdaras gali būti skirtingas, pavyzdžiui, porai ir šoninė.

  • Reikalingi ingridientai:

  • Sviestas
    100 gramų
  • Kviečių miltai
    230 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Šaltas vanduo
    45 mililitrai
  • Kiaušiniai
    4 dalys (1 kiaušinis tešloje, 3 kiaušiniai įdare)
  • Poras
    1 vnt
  • Rūkyta šoninė
    150 gramų
  • Sūris
    100 gramų
  • Pienas
    50 mililitrų
  • Grietinė
    200 gramų (arba grietinėlės)
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai.
  • Muskato riešutas
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Kaip pagaminti

  • Nuotrauka
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Nuotrauka
    2. Miltus ir kubeliais supjaustytą sviestą suberkite į maišytuvo dubenį ir sutrinkite į mažus trupinius.
  • Nuotrauka
    3. Sumaišykite šaltą vandenį ir kiaušinį.
  • Nuotrauka
    4. Į dubenį suberkite sviesto ir miltų mišinį, padarykite jame įdubą, užpilkite vandens ir kiaušinių mišiniu, įberkite žiupsnelį druskos.
  • Nuotrauka
    5. Tešlą minkykite rankomis, ilgai neminkykite, rinkite tešlą į rutulį, įdėkite į maišelį, trumpam padėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
  • Nuotrauka
    6. Supilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus keptuvėje.
  • Nuotrauka
    7. Suberkite smulkiai supjaustytus porus, patroškinkite apie 5 minutes.
  • Nuotrauka
    8. Kepkite smulkiai supjaustytą šoninę kitoje keptuvėje.
  • Nuotrauka
    9. Paruoškite kepimo indą (skersmuo 27 cm). Padarykite prancūziškus marškinius. Tai reiškia: sutepkite sviestu, pabarstykite miltais, nupurtykite miltų perteklių.
  • Nuotrauka
    10. Tešlą suvyniokite į sluoksnį, perkelkite ją į formą, suformuokite šonus, šakute subadykite dugną, padėkite į šaldiklį maždaug 15 minučių.
  • Nuotrauka
    11. Sutarkuokite sūrį.
  • Nuotrauka
    12. Sumaišykite pieną, 3 kiaušinius, šiek tiek druskos, įpilkite muskato riešuto.
  • Nuotrauka
    13. Sumaišykite pusę sūrio ir grietinės (arba grietinėlės).
  • Nuotrauka
    14. Sumaišykite kiaušinių mišinį ir grietinės-sūrio mišinį, išmaišykite iki vientisos masės, gausite pyrago įdarą.
  • Nuotrauka
    15. Išimkite pyrago pagrindą iš šaldiklio, suberkite likusią sūrio pusę.
  • Nuotrauka
    16. Ant sūrio uždėkite keptus porus.
  • Nuotrauka
    17. Ant svogūno uždėkite šoninę.
  • Nuotrauka
    18. Užpildykite vidų paruoštu įdaru, išlyginkite. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
  • Nuotrauka
    19. Išimkite atvėsintą kišą iš formos ir patiekite. Dėl to, kad kepimo forma buvo gerai paruošta, pyragas buvo lengvai išimamas iš jo.
  • Nuotrauka
    20. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
  • Rekomenduojami receptai