Kišas su porais ir šonine

Kišas su porais ir šonine

5 (1 įvertinimai)

12 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Kišas yra atviras prancūziškas pyragas, paprastai gaminamas iš trapios tešlos, užpildytas grietinėle (pienu) ir sūriu. Įdaras gali būti skirtingas, pavyzdžiui, porai ir šoninė.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai / # Daržovės / # Mėsa
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    100 gramų
  • Kviečių miltai
    230 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Šaltas vanduo
    45 mililitrai
  • Kiaušiniai
    4 dalys (1 kiaušinis tešloje, 3 kiaušiniai įdare)
  • Poras
    1 vnt
  • Rūkyta šoninė
    150 gramų
  • Sūris
    100 gramų
  • Pienas
    50 mililitrų
  • Grietinė
    200 gramų (arba grietinėlės)
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai.
  • Muskato riešutas
    1/3 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite savo ingredientus.
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Miltus ir kubeliais supjaustytą sviestą suberkite į maišytuvo dubenį ir sutrinkite į mažus trupinius.
    2. Miltus ir kubeliais supjaustytą sviestą suberkite į maišytuvo dubenį ir sutrinkite į mažus trupinius.
  • Reklama
  • Sumaišykite šaltą vandenį ir kiaušinį.
    3. Sumaišykite šaltą vandenį ir kiaušinį.
  • Į dubenį suberkite sviesto ir miltų mišinį, padarykite jame įdubą, užpilkite vandens ir kiaušinių mišiniu, įberkite žiupsnelį druskos.
    4. Į dubenį suberkite sviesto ir miltų mišinį, padarykite jame įdubą, užpilkite vandens ir kiaušinių mišiniu, įberkite žiupsnelį druskos.
  • Reklama
  • Tešlą minkykite rankomis, ilgai neminkykite, rinkite tešlą į rutulį, įdėkite į maišelį, trumpam padėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
    5. Tešlą minkykite rankomis, ilgai neminkykite, rinkite tešlą į rutulį, įdėkite į maišelį, trumpam padėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
  • Supilkite 2  šaukštus alyvuogių aliejaus keptuvėje.
    6. Supilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus keptuvėje.
  • Reklama
  • Suberkite smulkiai supjaustytus porus, patroškinkite apie 5 minutes.
    7. Suberkite smulkiai supjaustytus porus, patroškinkite apie 5 minutes.
  • Kepkite smulkiai supjaustytą šoninę kitoje keptuvėje.
    8. Kepkite smulkiai supjaustytą šoninę kitoje keptuvėje.
  • Reklama
  • Paruoškite kepimo indą (skersmuo 27 cm). Padarykite prancūziškus marškinius. Tai reiškia: sutepkite sviestu, pabarstykite miltais, nupurt...
    9. Paruoškite kepimo indą (skersmuo 27 cm). Padarykite prancūziškus marškinius. Tai reiškia: sutepkite sviestu, pabarstykite miltais, nupurtykite miltų perteklių.
  • Tešlą suvyniokite į sluoksnį, perkelkite ją į formą, suformuokite šonus, šakute subadykite dugną, padėkite į šaldiklį maždaug 15 minučių.
    10. Tešlą suvyniokite į sluoksnį, perkelkite ją į formą, suformuokite šonus, šakute subadykite dugną, padėkite į šaldiklį maždaug 15 minučių.
  • Reklama
  • Sutarkuokite sūrį.
    11. Sutarkuokite sūrį.
  • Sumaišykite pieną, 3 kiaušinius, šiek tiek druskos, įpilkite muskato riešuto.
    12. Sumaišykite pieną, 3 kiaušinius, šiek tiek druskos, įpilkite muskato riešuto.
  • Sumaišykite pusę sūrio ir grietinės (arba grietinėlės).
    13. Sumaišykite pusę sūrio ir grietinės (arba grietinėlės).
  • Reklama
  • Sumaišykite kiaušinių mišinį ir grietinės-sūrio mišinį, išmaišykite iki vientisos masės, gausite pyrago įdarą.
    14. Sumaišykite kiaušinių mišinį ir grietinės-sūrio mišinį, išmaišykite iki vientisos masės, gausite pyrago įdarą.
  • Išimkite pyrago pagrindą iš šaldiklio, suberkite likusią sūrio pusę.
    15. Išimkite pyrago pagrindą iš šaldiklio, suberkite likusią sūrio pusę.
  • Ant sūrio uždėkite keptus porus.
    16. Ant sūrio uždėkite keptus porus.
  • Ant svogūno uždėkite šoninę.
    17. Ant svogūno uždėkite šoninę.
  • Užpildykite vidų paruoštu įdaru, išlyginkite. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
    18. Užpildykite vidų paruoštu įdaru, išlyginkite. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
  • Išimkite atvėsintą kišą iš formos ir patiekite. Dėl to, kad kepimo forma buvo gerai paruošta, pyragas buvo lengvai išimamas iš jo.
    19. Išimkite atvėsintą kišą iš formos ir patiekite. Dėl to, kad kepimo forma buvo gerai paruošta, pyragas buvo lengvai išimamas iš jo.
  • Skanaus!
    20. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai