Šarlotė su obuoliais, kefyru ir grietine
3.6 (15 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Labai purus, neįtikėtinai skanus, su gausiu obuolių griežinėlių kiekiu. Būtinai pavaišinkite šiuo pyragu savo svečius – įvertinimas tikrai bus aukštas! Šarlotės purumas labai priklauso nuo to, kaip gerai išplaksite kiaušinius mikseriu, todėl šio žingsnio neapleiskite ir plakimui skirkite bent dvi minutes. Pyragui naudojau sultingus, saldžiarūgščius obuolius, todėl dedu optimalų cukraus kiekį, orientuojuosi į obuolių veisles ir dedu mažiau ar daugiau cukraus.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai240 gramų
-
Kefyras250 mililitrų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Cukrus100 gramų
-
Grietinė2 šaukštai
-
Obuoliai3 vnt
-
Soda1 arbatinis šaukštelis
-
Aliejus2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite obuolius.
-
2. Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų.
-
Reklama
-
3. Šiuos ingredientus plakite mikseriu iki purios masės. Plakite apie 2-3 minutes, kol masė tikrai taps puri.
-
4. Įpilkite kefyro, grietinės, augalinio aliejaus. Sumaišykite šiuos ingredientus, kol susidarys vienalytis mišinys.
-
Reklama
-
5. Išsijokite visus miltus ir suberkite soda.
-
6. Visus šiuos ingredientus sumaišykite šluotele, kol gausite vienalytę tešlą, kurios konsistencija primena grietinę.
-
Reklama
-
7. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite mažais kubeliais.
-
8. Labai patogu kepimui naudoti silikoninę formą, nereikia jos niekuo tepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi. Į formą dėkite pusę tešlos ir ant viršaus paskleiskite 2/3 obuolių kubelių. Tada ant viršaus paskleiskite likusią tešlą ir ant viršaus uždėkite likusius obuolius. Šarlotę kepkite iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
-
Reklama
-
9. Paruoštą šarlotę geriausia atvėsinti ir tik tada pradėti pjaustyti apetitą keliančiais gabalėliais.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (15 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama