Šarlotė su obuoliais, kefyru ir grietine

Šarlotė su obuoliais, kefyru ir grietine

3.6 (15 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Labai purus, neįtikėtinai skanus, su gausiu obuolių griežinėlių kiekiu. Būtinai pavaišinkite šiuo pyragu savo svečius – įvertinimas tikrai bus aukštas! Šarlotės purumas labai priklauso nuo to, kaip gerai išplaksite kiaušinius mikseriu, todėl šio žingsnio neapleiskite ir plakimui skirkite bent dvi minutes. Pyragui naudojau sultingus, saldžiarūgščius obuolius, todėl dedu optimalų cukraus kiekį, orientuojuosi į obuolių veisles ir dedu mažiau ar daugiau cukraus.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    240 gramų
  • Kefyras
    250 mililitrų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Cukrus
    100 gramų
  • Grietinė
    2 šaukštai
  • Obuoliai
    3 vnt
  • Soda
    1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite obuolius.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite obuolius.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų.
    2. Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų.
  • Reklama
  • Šiuos ingredientus plakite mikseriu iki purios masės. Plakite apie 2-3 minutes, kol masė tikrai taps puri.
    3. Šiuos ingredientus plakite mikseriu iki purios masės. Plakite apie 2-3 minutes, kol masė tikrai taps puri.
  • Įpilkite kefyro, grietinės, augalinio aliejaus. Sumaišykite šiuos ingredientus, kol susidarys vienalytis mišinys.
    4. Įpilkite kefyro, grietinės, augalinio aliejaus. Sumaišykite šiuos ingredientus, kol susidarys vienalytis mišinys.
  • Reklama
  • Išsijokite visus miltus ir suberkite soda.
    5. Išsijokite visus miltus ir suberkite soda.
  • Visus šiuos ingredientus sumaišykite šluotele, kol gausite vienalytę tešlą, kurios konsistencija primena grietinę.
    6. Visus šiuos ingredientus sumaišykite šluotele, kol gausite vienalytę tešlą, kurios konsistencija primena grietinę.
  • Reklama
  • Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite mažais kubeliais.
    7. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite mažais kubeliais.
  • Labai patogu kepimui naudoti silikoninę formą, nereikia jos niekuo tepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi. Į formą dėkite pusę tešl...
    8. Labai patogu kepimui naudoti silikoninę formą, nereikia jos niekuo tepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi. Į formą dėkite pusę tešlos ir ant viršaus paskleiskite 2/3 obuolių kubelių. Tada ant viršaus paskleiskite likusią tešlą ir ant viršaus uždėkite likusius obuolius. Šarlotę kepkite iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
  • Reklama
  • Paruoštą šarlotę geriausia atvėsinti ir tik tada pradėti pjaustyti apetitą keliančiais gabalėliais.
    9. Paruoštą šarlotę geriausia atvėsinti ir tik tada pradėti pjaustyti apetitą keliančiais gabalėliais.
  • Gero apetito!
    10. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.6/5 (15 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai