Geltonųjų slyvų uogienė
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
13 val.
Apie receptą
Siūlau žiemai paruošti stiklainius su kvapnia, ryškia geltonų slyvų uogiene. Jos saldus ir rūgštus skonis puikiai papildo varškės pyragus ar blynus. Galite ją naudoti kepdami pyragus ar gerdami arbatą. Uogienės spalva ir tankis priklauso nuo virimo laiko. Kuo ilgiau virsite, tuo tirštesnė ir tamsesnė ji bus. Prieš uždarydami uogienę būtinai atvėsinkite, nes taip išvengsite kondensato ant dangčio, kuris sukels pelėsį. Uogienę geriausia laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Geltonosios slyvos500 gramų
-
Cukrus400 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Slyvas nuplaukite, leiskite vandeniui nutekėti ir išimkite kauliukus. Sudėkite slyvas į storadugnį puodą.
-
Reklama
-
3. Vaisius užpilkite cukrumi ir palikite 6 valandoms, kad slyva išsiskirtų sultis.
-
4. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 10 minučių, nugriebdami putas.
-
Reklama
-
5. Viską sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.
-
6. Puodą su uogiene vėl uždėkite ant ugnies ir troškinkite dar 20-30 minučių iki norimo tirštumo.
-
Reklama
-
7. Stiklainius kruopščiai nuplaukite karštu vandeniu ir sterilizuokite virš garų 5-6 minutes, 5 minutes virkite dangtelius. Karštą uogienę supilstykite į stiklainius ir palikite visiškai atvėsti. Tada sandariai uždarykite ir laikykite.
-
8. Gerų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama