Suomiški blynai „Pannukakku“
4.4 (5 įvertinimai)
3 Porcijos
35 min.
Apie receptą
Suomiški blynai „Pannukakku“ priskiriami tingiems patiekalams. Tai mums neįprasti blynai. Suomiškas blynas kepamas orkaitėje, ant kepimo skardos, tada užpilamas įdaru pagal skonį. Tai labai paprasta ir skanu!
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas500 mililitrų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Sviestas50 gramų
-
Cukrus2 šaukštai
-
Druska1/2 šaukštelio
-
Kviečių miltai250 gramų
-
Uogienėpagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų ir druską.
-
Reklama
-
3. Ištirpinkite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite.
-
4. Į kiaušinių masę suberkite miltus. Plakite mikseriu iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Pabaigoje supilkite ištirpintą sviestą ir vėl išplakite.
-
6. Paimkite didelę kepimo skardą. Uždenkite kepimo popierių. Išpilkite tešlą. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, 20-25 min.
-
Reklama
-
7. Kepant blynas išbrinks, susidarys gumbai, tačiau vos ištraukus iš orkaitės, visi nelygumai išsispręs. Praėjus laikui, blyną išimkite iš orkaitės.
-
8. Nedidelę porciją aptepkite uogiene.
-
Reklama
-
9. Susukite ritinį. Blynas labai gerai suvynioja, nelūžta šiltas. Supjaustykite norimais gabalėliais. Likusį blyną galima patepti grietine ar kitu įdaru pagal skonį ir suvynioti į ritinį.
-
10. Patiekite gatavą suomišką blyną „Pannukakku“ su mėgstamais gėrimais.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama