Basmati ryžių plovas

Basmati ryžių plovas

5 (1 įvertinimai)

5

Porcijos

1 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Basmati ryžių plovas yra paruošiamas gana paprastai ir geriausiai atrodo lėkštėje. Jis puikiai išlaiko savo formą ir nevirsta koše kaip daugelis kitų ryžių rūšių. Ryžiai „Basmati“ Ilga forma lėkštėje atrodo labai estetiškai. Įprasta, kad plovas daromas su ėriena. Bet įrieną galima pakeisti jautiena, veršiena, kiauliena ir net vištiena, rinkitės pagal savo skonį ir galimybes.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingridientus: # Daržovės / # Mėsa
  • Reikalingi ingridientai:

  • Ryžiai „Basmati“
    150 gramų
  • Aviena
    300 gramų (mėsos)
  • Vanduo
    500 mililitrų (verdantis vanduo)
  • Česnakai
    1 vnt
  • Svogūnai
    50 gramų
  • Pomidorai
    60 gramų
  • Morkos
    50 gramų
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Kaip pagaminti

  • Basmati ryžių plovas
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus plovui gaminti.
  • Basmati ryžių plovas
    2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  • Basmati ryžių plovas
    3. Į keptuvę supilkite aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite ėrieną ir troškinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, maišydami.
  • Basmati ryžių plovas
    4. Nulupkite morkas ir supjaustykite plonomis, ilgomis juostelėmis. Įdėkite į keptuvę prie mėsos.
  • Basmati ryžių plovas
    5. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Įdėkite į keptuvę prie mėsos su morkomis.
  • Basmati ryžių plovas
    6. Nuplaukite pomidorus, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Įdėkite į keptuvę su mėsa ir daržovėmis.
  • Basmati ryžių plovas
    7. Pagardinkite druska, išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies maišydami 10 minučių. l
  • Basmati ryžių plovas
    8. Nuplaukite basmati ryžius šiltu vandeniu, kol jie bus švarūs. Leiskite vandeniui nubėgti.
  • Basmati ryžių plovas
    9. Į keptuvę įpilkite švarių ryžių.
  • Basmati ryžių plovas
    10. Užpilkite verdančiu vandeniu ir išlyginkite paviršių.
  • Basmati ryžių plovas
    11. Nuplaukite česnako galvą ir įdėkite į ryžių vidurį.
  • Basmati ryžių plovas
    12. Nukelkite nuo ugnies, nuimkite česnaką ir palikite uždengtą 10 minučių.
  • Basmati ryžių plovas
    13. Mūsų Basmati ryžių plovas yra paruoštas. Išdėstykite porcijas ir patiekite. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai