Kukurūzai su irisu
5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
20 min.
Apie receptą
Neįtikėtinai skanus ir paprastas desertas gali būti paruoštas iš labiausiai prieinamų ir nebrangių ingredientų per kelias minutes. Išbandykite receptą ir turėsite saldų ir mėgstamą ir nostalgišką skanėstą. Irisus tirpinkite ant vidutinės, net silpnos ugnies, nes gali pridegti. Irisus naudokite minkštus, pavyzdžiui "Karvutė". Jei kremas per tirštas, įpilkite tik šiek tiek riebios grietinėlės.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Irisai300 gramų
-
Kukurūzų lazdelės80 gramų
-
Sviestas100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.
-
Reklama
-
3. Peiliu irisus supjaustykite nedideliais gabalėliais, taip lengviau ir greičiau jie ištirps. Į sviestą sudėkite irisus.
-
4. Nuolat plakdami, ant silpnos ugnies ištirpinkite irisą svieste. Iš pradžių tai gali atrodyti neįmanoma, nes riebalai ir irisas keptuvėje plauksis atskirai. Vis maišykite ir tam tikru momentu gausite masę, kuri labai panaši į karamelę.
-
Reklama
-
5. Kukurūzus sudėkite į gilų dubenį, užpilkite ištirpusio iriso ir greitai išmaišykite.
-
6. Šiek tiek atvėsusius kukurūzus sudėkite ant maistinės plėvelės, iš ruošinio suformuokite dešros formą, suvyniokite į didelį saldainį ir pusantros valandos padėkite į šaldytuvą, kol visiškai atvės.
-
Reklama
-
7. Ruošinį supjaustykite maždaug 1 centimetro storio porcijomis ir patiekite. Labai skanu, toks desertas nuo stalo dingsta per kelias sekundes.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama