Sausainių tortas

Sausainių tortas

4.2 (32 įvertinimai)

8 Porcijos
12 val.

Apie receptą

Skanus greitai pagaminamas tortas. Jums tiesiog reikia pasigaminti kremą, nes torto pagrindas bus pagamintas iš sausainių. Ir kuo ilgiau tortas pasistovi, tuo jis tampa skanesnis. Vietoj glazūros, torto viršų galite padengti ištirpintu šokoladu arba pabarstyti sausainių trupiniais. Tortą puikiai papildo šviežios arba šaldytos uogos ir mėtos.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pienas
    620 mililitrų (600 ml kremui, 20 ml glazūroje)
  • Sausainiai
    300~400 gramų
  • Kondensuotas pienas
    250 gramų
  • Sviestas
    200 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Kakavos milteliai
    4 šaukštai
  • Cukrus
    4 šaukštai
  • Kukurūzų krakmolas
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus, kurių jums reikia sausainių tortui gaminti.
    1. Paruoškite visus ingredientus, kurių jums reikia sausainių tortui gaminti.
  • Į gilų puodą įmuškite kiaušinius ir plakite mikseriu iki purumo.
    2. Į gilų puodą įmuškite kiaušinius ir plakite mikseriu iki purumo.
  • Reklama
  • Į kiaušinius įpilkite kondensuoto pieno.
    3. Į kiaušinius įpilkite kondensuoto pieno.
  • Krakmolą ištirpinkite piene ir supilkite į puodą su kiaušiniais ir kondensuotu pienu. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Uždėkite, an...
    4. Krakmolą ištirpinkite piene ir supilkite į puodą su kiaušiniais ir kondensuotu pienu. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Uždėkite, ant silpnos ugnies užvirkite. Nukelkite nuo ugnies, padėkite visiškai atvėsti.
  • Reklama
  • Į atvėsintą kremą  įdėkite minkšto sviesto ir plakite iki vientisos ir purios masės.
    5. Į atvėsintą kremą įdėkite minkšto sviesto ir plakite iki vientisos ir purios masės.
  • Naudokite  kulinarinę formą be dugno, šiuo atvėju naudojama 20 * 12 centimetrų. Ir į vidų įdėkite vieną sluoksnį sausainių.
    6. Naudokite kulinarinę formą be dugno, šiuo atvėju naudojama 20 * 12 centimetrų. Ir į vidų įdėkite vieną sluoksnį sausainių.
  • Reklama
  • Padalinkite kremą į tris dalis ir uždenkite sausainius viena dalimi kremo.
    7. Padalinkite kremą į tris dalis ir uždenkite sausainius viena dalimi kremo.
  • Įdėkite kitą sausainių sluoksnį ir šiek tiek prispauskite prie kremo.
    8. Įdėkite kitą sausainių sluoksnį ir šiek tiek prispauskite prie kremo.
  • Reklama
  • Sutepkite sausainius vėl kremu. Dėkite trečią sausainių eilę, ir visą likusi kremą sutepkite ant torto viršaus. Tortą įdėkite į šaldytuvą...
    9. Sutepkite sausainius vėl kremu. Dėkite trečią sausainių eilę, ir visą likusi kremą sutepkite ant torto viršaus. Tortą įdėkite į šaldytuvą kelias valandas, o dar geriau per naktį, kad sausainiai būtų išmirkę ir minkšti.
  • Sumaišykite 20 ml pieno, cukraus ir kakavos, išmaišykite. Uždėkite ant silpnos ugnies ir maišydami troškinkite keletą minučių, kol sutirš...
    10. Sumaišykite 20 ml pieno, cukraus ir kakavos, išmaišykite. Uždėkite ant silpnos ugnies ir maišydami troškinkite keletą minučių, kol sutirštės.
  • Reklama
  • Glajų užpilkite ant pyrago viršaus ir leiskite sustingti. Tada papuoškite pyragą ir patiekite.
    11. Glajų užpilkite ant pyrago viršaus ir leiskite sustingti. Tada papuoškite pyragą ir patiekite.
  • Skanaus!
    12. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.2/5 (32 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai