Sausainių tortas
4.2 (32 įvertinimai)
8 Porcijos
12 val.
Apie receptą
Skanus greitai pagaminamas tortas. Jums tiesiog reikia pasigaminti kremą, nes torto pagrindas bus pagamintas iš sausainių. Ir kuo ilgiau tortas pasistovi, tuo jis tampa skanesnis. Vietoj glazūros, torto viršų galite padengti ištirpintu šokoladu arba pabarstyti sausainių trupiniais. Tortą puikiai papildo šviežios arba šaldytos uogos ir mėtos.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas620 mililitrų (600 ml kremui, 20 ml glazūroje)
-
Sausainiai300~400 gramų
-
Kondensuotas pienas250 gramų
-
Sviestas200 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Kakavos milteliai4 šaukštai
-
Cukrus4 šaukštai
-
Kukurūzų krakmolas1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus, kurių jums reikia sausainių tortui gaminti.
-
2. Į gilų puodą įmuškite kiaušinius ir plakite mikseriu iki purumo.
-
Reklama
-
3. Į kiaušinius įpilkite kondensuoto pieno.
-
4. Krakmolą ištirpinkite piene ir supilkite į puodą su kiaušiniais ir kondensuotu pienu. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Uždėkite, ant silpnos ugnies užvirkite. Nukelkite nuo ugnies, padėkite visiškai atvėsti.
-
Reklama
-
5. Į atvėsintą kremą įdėkite minkšto sviesto ir plakite iki vientisos ir purios masės.
-
6. Naudokite kulinarinę formą be dugno, šiuo atvėju naudojama 20 * 12 centimetrų. Ir į vidų įdėkite vieną sluoksnį sausainių.
-
Reklama
-
7. Padalinkite kremą į tris dalis ir uždenkite sausainius viena dalimi kremo.
-
8. Įdėkite kitą sausainių sluoksnį ir šiek tiek prispauskite prie kremo.
-
Reklama
-
9. Sutepkite sausainius vėl kremu. Dėkite trečią sausainių eilę, ir visą likusi kremą sutepkite ant torto viršaus. Tortą įdėkite į šaldytuvą kelias valandas, o dar geriau per naktį, kad sausainiai būtų išmirkę ir minkšti.
-
10. Sumaišykite 20 ml pieno, cukraus ir kakavos, išmaišykite. Uždėkite ant silpnos ugnies ir maišydami troškinkite keletą minučių, kol sutirštės.
-
Reklama
-
11. Glajų užpilkite ant pyrago viršaus ir leiskite sustingti. Tada papuoškite pyragą ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama