Nuostabiai skanus slyvų pyragas

Nuostabiai skanus slyvų pyragas

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Norite sužinoti, kaip pasigaminti nepaprastai skanų slyvų pyragą? Tada patikrinkite šį receptą. Varškės tešla, sultingos slyvos, traškūs riešutai... negali nepamėgti. Tešlą tokiam pyragui paruošti nėra sunku net pradedantiesiems: tereikia sumaišyti visus reikalingus ingredientus ir užminkyti minkštą tešlą. Įdaras išves iš proto bet ką: sultingos slyvos su lengvu vanilės aromatu. Gurmanai taip pat įvertins traškią riešutų plutą ant pyrago – graikinių riešutų, cukraus ir sviesto derinį. Slyvas geriausia imti ne per daug prinokusias, kad kepant nevirstų koše.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    170~190 gramų
  • Varškė
    100 gramų
  • Pienas
    50 gramų
  • Aliejus
    40 gramų
  • Cukrus
    125 gramai (50 g tešlai, 75 g riešutų masei)
  • Slyvos
    500 gramų
  • Vanilinis cukrus
    20 gramų (po 10 g tešlai ir slyvoms)
  • Graikiniai riešutai
    100 gramų
  • Sviestas
    35 gramai
  • Kepimo milteliai
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska
    1 žiupsneliai
  • Krakmolas
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite tešlą: į maišytuvo dubenį sudėkite varškę, cukrų, augalinį aliejų, pieną, vanilinį cukrų ir druską. Sumaišykite mikseriu iki v...
    1. Paruoškite tešlą: į maišytuvo dubenį sudėkite varškę, cukrų, augalinį aliejų, pieną, vanilinį cukrų ir druską. Sumaišykite mikseriu iki vientisos masės.
  • Suberkite šiek tiek miltų ir kepimo miltelių, išmaišykite. Likusius miltus suberkite ant stalo ir minkykite minkštą tešlą. Palikite tešlą...
    2. Suberkite šiek tiek miltų ir kepimo miltelių, išmaišykite. Likusius miltus suberkite ant stalo ir minkykite minkštą tešlą. Palikite tešlą šiltai 10-15 minučių. Slyvas nuplaukite ir išimkite jų kauliukus.
  • Reklama
  • Tešlą iškočiokite į 25-26 cm skersmens sluoksnį 22 cm skersmens formą ištepkite aliejumi, dėkite į ją tešlą, suformuodami šonus. Tešlą pa...
    3. Tešlą iškočiokite į 25-26 cm skersmens sluoksnį 22 cm skersmens formą ištepkite aliejumi, dėkite į ją tešlą, suformuodami šonus. Tešlą pabarstykite krakmolu ir sandariai išdėliokite slyvas.
  • Slyvas pabarstykite vaniliniu cukrumi. Paruoškite riešutų masę: smulkiai supjaustykite graikinius riešutus. Keptuvėje ištirpinkite cukrų ...
    4. Slyvas pabarstykite vaniliniu cukrumi. Paruoškite riešutų masę: smulkiai supjaustykite graikinius riešutus. Keptuvėje ištirpinkite cukrų iki karamelės spalvos, sudėkite sviestą ir riešutus.
  • Reklama
  • Virkite dar 2 minutes maišydami. Riešutus tolygiai paskleiskite ant pyrago viršaus. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 m...
    5. Virkite dar 2 minutes maišydami. Riešutus tolygiai paskleiskite ant pyrago viršaus. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Visiškai atvėsinkite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai