Nuostabiai skanus slyvų pyragas
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Norite sužinoti, kaip pasigaminti nepaprastai skanų slyvų pyragą? Tada patikrinkite šį receptą. Varškės tešla, sultingos slyvos, traškūs riešutai... negali nepamėgti. Tešlą tokiam pyragui paruošti nėra sunku net pradedantiesiems: tereikia sumaišyti visus reikalingus ingredientus ir užminkyti minkštą tešlą. Įdaras išves iš proto bet ką: sultingos slyvos su lengvu vanilės aromatu. Gurmanai taip pat įvertins traškią riešutų plutą ant pyrago – graikinių riešutų, cukraus ir sviesto derinį. Slyvas geriausia imti ne per daug prinokusias, kad kepant nevirstų koše.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai170~190 gramų
-
Varškė100 gramų
-
Pienas50 gramų
-
Aliejus40 gramų
-
Cukrus125 gramai (50 g tešlai, 75 g riešutų masei)
-
Slyvos500 gramų
-
Vanilinis cukrus20 gramų (po 10 g tešlai ir slyvoms)
-
Graikiniai riešutai100 gramų
-
Sviestas35 gramai
-
Kepimo milteliai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska1 žiupsneliai
-
Krakmolas1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite tešlą: į maišytuvo dubenį sudėkite varškę, cukrų, augalinį aliejų, pieną, vanilinį cukrų ir druską. Sumaišykite mikseriu iki vientisos masės.
-
2. Suberkite šiek tiek miltų ir kepimo miltelių, išmaišykite. Likusius miltus suberkite ant stalo ir minkykite minkštą tešlą. Palikite tešlą šiltai 10-15 minučių. Slyvas nuplaukite ir išimkite jų kauliukus.
-
Reklama
-
3. Tešlą iškočiokite į 25-26 cm skersmens sluoksnį 22 cm skersmens formą ištepkite aliejumi, dėkite į ją tešlą, suformuodami šonus. Tešlą pabarstykite krakmolu ir sandariai išdėliokite slyvas.
-
4. Slyvas pabarstykite vaniliniu cukrumi. Paruoškite riešutų masę: smulkiai supjaustykite graikinius riešutus. Keptuvėje ištirpinkite cukrų iki karamelės spalvos, sudėkite sviestą ir riešutus.
-
Reklama
-
5. Virkite dar 2 minutes maišydami. Riešutus tolygiai paskleiskite ant pyrago viršaus. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Visiškai atvėsinkite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama