Mielinės tešlos spurgos

Mielinės tešlos spurgos

5 (3 įvertinimai)

16 Porcijos
4 val.

Apie receptą

Kas gali atsispirti tokioms minkštoms, kvapnioms ir purioms spurgoms? Išduosiu tobulo kepimo paslaptį, kaip iš mielinės tešlos pasigaminti spurgas. Minkiau duonos mašina. Jei neturite duonos mašinos, minkykite rankomis ir palikite tešlą kilti 2 valandas. Spurgas galite pjaustyti formelėmis arba formuoti nedidelius rutuliukus. Spurgas apkepu keptuvėje su daug augalinio aliejaus, o tada apibarstau cukraus pudra.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vanduo
    100 mililitrų
  • Pasukos
    150 mililitrų
  • Kiaušiniai
    1 vnt
  • Sviestas
    60 gramų
  • Miltai
    450 gramų
  • Cukrus
    60 gramų
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Sausos momentinės mielės
    1.5 arbatinio šaukštelio
  • Aliejus
    pagal poreikį
  • Cukraus pudra
    pagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Į duonkepės dubenį supilkite vandenį ir pasukas, supilkite išplaktą kiaušinį ir ištirpintą sviestą, suberkite miltus, cukrų ir druską, ne...
    1. Į duonkepės dubenį supilkite vandenį ir pasukas, supilkite išplaktą kiaušinį ir ištirpintą sviestą, suberkite miltus, cukrų ir druską, nemaišykite.
  • Centre padarykite nedidelę duobutę ir suberkite mieles. Uždarykite duonos mašinos dangtį ir nustatykite „Minkymo/tešlos“ režimą.
    2. Centre padarykite nedidelę duobutę ir suberkite mieles. Uždarykite duonos mašinos dangtį ir nustatykite „Minkymo/tešlos“ režimą.
  • Reklama
  • Po kelių valandų tešla padvigubėjo, laikas kepti.
    3. Po kelių valandų tešla padvigubėjo, laikas kepti.
  • Tešlą iš dubens perkelkite ant miltais pabarstyto stalo.
    4. Tešlą iš dubens perkelkite ant miltais pabarstyto stalo.
  • Reklama
  • Tešlą padalinkite į 2 dalis. Pirmiausia vieną iškočiokite į 1,5 centimetro storio sluoksnį, tada specialiomis formelėmis išpjaukite spurg...
    5. Tešlą padalinkite į 2 dalis. Pirmiausia vieną iškočiokite į 1,5 centimetro storio sluoksnį, tada specialiomis formelėmis išpjaukite spurgas su skylutėmis. Iškočiokite antrą sluoksnį ir atlikite tuos pačius veiksmus.
  • Dėkite spurgas ant kepimo skardos su kepimo popieriumi, tada pašaukite į orkaitę, apatinę skardą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite...
    6. Dėkite spurgas ant kepimo skardos su kepimo popieriumi, tada pašaukite į orkaitę, apatinę skardą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite spurgas orkaitėje 1 valandai, kad pakiltų.
  • Reklama
  • Keptuvėje arba gruzdintuvėje gerai įkaitinkite augalinį aliejų, tada sudėkite spurgas ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
    7. Keptuvėje arba gruzdintuvėje gerai įkaitinkite augalinį aliejų, tada sudėkite spurgas ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  • Perkelkite spurgas į lėkštę ir pabarstykite cukraus pudra arba cukrumi. Mėgaukitės kepimu!
    8. Perkelkite spurgas į lėkštę ir pabarstykite cukraus pudra arba cukrumi. Mėgaukitės kepimu!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai