Pyragėliai su cukinijomis ir malta mėsa
5 (1 įvertinimai)
9 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Naminiai pyragaičiai visada laukiamas svečias ant bet kurio stalo. Šiandien siūlau pyragėlių, įdarytų malta mėsa ir cukinijomis. Įdaras bus sultingas ir švelnus. Į mielinę tešlą įmaišius kepimo miltelius, pyragėliai gaunami purūs. Galima naudoti bet kokį faršą, bet nelabai riebų, o geriausia – jauną cukiniją.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo170 gramų
-
Cukrus30 gramų
-
Druska3 gramai (+ įdarui)
-
Mielės16 gramų (šviežios)
-
Aliejus65 gramai (+ 2 šaukštai įdarui)
-
Kiaušinis2 vnt (maži)
-
Miltai340 gramų
-
Kepimo milteliai3 gramai
-
Malta mėsa300 gramų
-
Cukinija200 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
-
2. Į dubenį supilkite šiltą vandenį, sutrupinkite mieles, suberkite cukrų, druską ir maišykite, kol ištirps.
-
Reklama
-
3. Į dubenį supilkite augalinį aliejų, sumuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės.
-
4. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir palaipsniui suberti į dubenį, minkyti tešlą. Minkykite tešlą 10 minučių, suformuokite rutulį ir sudėkite į gilų dubenį, išteptą augaliniu aliejumi.
-
Reklama
-
5. Uždenkite dubenį su tešla ir padėkite į šiltą vietą 50-60 minučių, kad pakiltų.
-
6. Į dubenį suberkite faršą, smulkiai pjaustytą svogūną ir krapus.
-
Reklama
-
7. Cukinijas nulupkite ir išvalykite, sutarkuokite. Druska, pipirai ir sumaišykite.
-
8. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Dėti faršą ir maišant kepti 20 min. Mėsa turi būti iškepusi, o skystis išgarintas. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite įdarui atvėsti.
-
Reklama
-
9. Pakilusią tešlą padalinkite į lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Uždenkite tešlą ir leiskite pakilti 10-15 minučių. Kiekvieną rutuliuką suploti į blynelį ir išdėlioti įdarą. Suformuoti pyragėlius.
-
10. Pyragėlius dėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos siūle žemyn. Uždenkite kepimo skardą ir leiskite jiems pakilti 10 minučių. Pyragėlius aptepkite kiaušiniu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol paruduos. Išimkite pyragėlius, sutepkite augaliniu aliejumi ir, uždengę, leiskite pastovėti 10 minučių.
-
Reklama
-
11. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama