Pyragas Pani Valevska
3 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Noriu su jumis pasidalinti lenkiško pyrago „Pani Walewska“ receptu. jis labai skanus, fantastiškai subtilios tekstūros ir tiesiog tirpstantis burnoje. Patariu gaminti saldumynų gerbėjams. Pyragas "Pani Walewska" gali būti kepamas bet kokia forma arba ant kepimo skardos, kurią turite. Norėdami gauti norimos konsistencijos išplaktus baltymus, būtinai juos atsargiai atskirkite nuo trynių, nes net ir nedideliam kiekiui trynio patekus į baltymų masę, tiesiog neišsiplaks. Geriau naudoti kuo šviežesnius kiaušinius, baltymus prieš plakant patartina atvėsinti. Cukraus pudra gana sėkmingai gali būti pakeista granuliuotu cukrumi, o vietoj juodųjų serbentų uogienės galite naudoti bet kokią uogienę pagal savo skonį. Svarbiausia, kad ji nebūtų skysta, kitaip kepant viskas ištekės ir sudegs, o tai sugadins pyrago skonį.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai500 gramų
-
Kepimo milteliai1.5 arbatinio šaukštelio (galite naudoti soda)
-
Cukraus pudra2 stikilės (0,5 tešlai ir 1,5 morengui)
-
Sviestas200 gramų
-
Kiaušiniai6 vnt (tryniai tešlai, baltymai morengui)
-
Krakmolas1 šaukštas
-
Juodųjų serbentų uogienė450 gramų
-
Migdolų drožlės120 gramų
Gaminimo eiga
-
1. Trynius sumaišykite su cukraus pudra ir minkštu sviestu, kol visi ingredientai tolygiai pasiskirstys. Į gautą masę suberkite kepimo miltelius ir miltus.
-
2. Užminkykite tešlą, kurią padalinkite į dvi dalis ir įdėkite į šaldytuvą 10 - 15 minučių, prieš tai suvyniotą į maistinę plėvelę.
-
Reklama
-
3. Baltymus išplakite iki kreminės masės, palaipsniui suberdami cukraus pudrą ir krakmolą, plakite iki stabilių smailių.
-
4. Formą (turiu 25x33 cm) uždenkite kepimo popieriumi. Ant jo uždėkite tešlos sluoksnį, iškočiotą kočėlu iš vienos pusės.
-
Reklama
-
5. Ant tešlos sluoksnio, kuris yra formoje, uždėkite pusę juodųjų serbentų uogienės (tai yra apie 225 gramus).
-
6. Švelniai paskirstykite ją per visą tešlos paviršių. Uogienė neturi būti per skysta, kitaip kepant ištekės.
-
Reklama
-
7. Išplaktus baltymus dėkite ant uogienės, tolygiai paskirstydami per visą pyragą. Tokių bus du. Jei jūsų orkaitėje netelpa dvi formelės iš karto, baltymus geriau išplakti du kartus, nes ilgai stovint (kol iškeps pirmasis pyragas) jie gali nusistovėti.
-
8. Išplaktų baltymų viršų tolygiai pabarstykite puse migdolų drožlių (apie 60 gramų).
-
Reklama
-
9. Kepkite šį stebuklą 175 laipsnių temperatūroje 40 minučių (kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo formos dydžio ir nuo to, ar kepsite vieną pyragą ar du iš karto). Iškepusius pyragus visiškai atvėsinkite.
-
10. Po to, kai pyragaičiai visiškai atvės, vieną iš jų aptepkite kremu, ištepkite paviršių. Pani Walevska pyragui naudojamas kremas. Paruoškite jį iš anksto pagal bet kurį žinomą receptą. Tokiu atveju jums reikės 800 - 900 g kremo.
-
Reklama
-
11. Pirmojo pyrago paviršių tolygiai paskleidę kremu, uždenkite antruoju pyragu. Paruoštą pyragą dėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms, po šio laiko galėsite pradėti ragauti.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama