Pyragas Pani Valevska

Pyragas Pani Valevska

3 (2 įvertinimai)

16 Porcijos
5 val.

Apie receptą

Noriu su jumis pasidalinti lenkiško pyrago „Pani Walewska“ receptu. jis labai skanus, fantastiškai subtilios tekstūros ir tiesiog tirpstantis burnoje. Patariu gaminti saldumynų gerbėjams. Pyragas "Pani Walewska" gali būti kepamas bet kokia forma arba ant kepimo skardos, kurią turite. Norėdami gauti norimos konsistencijos išplaktus baltymus, būtinai juos atsargiai atskirkite nuo trynių, nes net ir nedideliam kiekiui trynio patekus į baltymų masę, tiesiog neišsiplaks. Geriau naudoti kuo šviežesnius kiaušinius, baltymus prieš plakant patartina atvėsinti. Cukraus pudra gana sėkmingai gali būti pakeista granuliuotu cukrumi, o vietoj juodųjų serbentų uogienės galite naudoti bet kokią uogienę pagal savo skonį. Svarbiausia, kad ji nebūtų skysta, kitaip kepant viskas ištekės ir sudegs, o tai sugadins pyrago skonį.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    500 gramų
  • Kepimo milteliai
    1.5 arbatinio šaukštelio (galite naudoti soda)
  • Cukraus pudra
    2 stikilės (0,5 tešlai ir 1,5 morengui)
  • Sviestas
    200 gramų
  • Kiaušiniai
    6 vnt (tryniai tešlai, baltymai morengui)
  • Krakmolas
    1 šaukštas
  • Juodųjų serbentų uogienė
    450 gramų
  • Migdolų drožlės
    120 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Trynius sumaišykite su cukraus pudra ir minkštu sviestu, kol visi ingredientai tolygiai pasiskirstys. Į gautą masę suberkite kepimo milte...
    1. Trynius sumaišykite su cukraus pudra ir minkštu sviestu, kol visi ingredientai tolygiai pasiskirstys. Į gautą masę suberkite kepimo miltelius ir miltus.
  • Užminkykite tešlą, kurią padalinkite į dvi dalis ir įdėkite į šaldytuvą 10 - 15 minučių, prieš tai suvyniotą į maistinę plėvelę.
    2. Užminkykite tešlą, kurią padalinkite į dvi dalis ir įdėkite į šaldytuvą 10 - 15 minučių, prieš tai suvyniotą į maistinę plėvelę.
  • Reklama
  • Baltymus išplakite iki kreminės masės, palaipsniui suberdami cukraus pudrą ir krakmolą, plakite iki stabilių smailių.
    3. Baltymus išplakite iki kreminės masės, palaipsniui suberdami cukraus pudrą ir krakmolą, plakite iki stabilių smailių.
  • Formą (turiu 25x33 cm) uždenkite kepimo popieriumi. Ant jo uždėkite tešlos sluoksnį, iškočiotą kočėlu iš vienos pusės.
    4. Formą (turiu 25x33 cm) uždenkite kepimo popieriumi. Ant jo uždėkite tešlos sluoksnį, iškočiotą kočėlu iš vienos pusės.
  • Reklama
  • Ant tešlos sluoksnio, kuris yra formoje, uždėkite pusę juodųjų serbentų uogienės (tai yra apie 225 gramus).
    5. Ant tešlos sluoksnio, kuris yra formoje, uždėkite pusę juodųjų serbentų uogienės (tai yra apie 225 gramus).
  • Švelniai paskirstykite ją per visą tešlos paviršių. Uogienė neturi būti per skysta, kitaip kepant ištekės.
    6. Švelniai paskirstykite ją per visą tešlos paviršių. Uogienė neturi būti per skysta, kitaip kepant ištekės.
  • Reklama
  • Išplaktus baltymus dėkite ant uogienės, tolygiai paskirstydami per visą pyragą. Tokių bus du. Jei jūsų orkaitėje netelpa dvi formelės iš ...
    7. Išplaktus baltymus dėkite ant uogienės, tolygiai paskirstydami per visą pyragą. Tokių bus du. Jei jūsų orkaitėje netelpa dvi formelės iš karto, baltymus geriau išplakti du kartus, nes ilgai stovint (kol iškeps pirmasis pyragas) jie gali nusistovėti.
  • Išplaktų baltymų viršų tolygiai pabarstykite puse migdolų drožlių (apie 60 gramų).
    8. Išplaktų baltymų viršų tolygiai pabarstykite puse migdolų drožlių (apie 60 gramų).
  • Reklama
  • Kepkite šį stebuklą 175 laipsnių temperatūroje 40 minučių (kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo formos dydžio ir nuo to, ar kepsit...
    9. Kepkite šį stebuklą 175 laipsnių temperatūroje 40 minučių (kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo formos dydžio ir nuo to, ar kepsite vieną pyragą ar du iš karto). Iškepusius pyragus visiškai atvėsinkite.
  • Po to, kai pyragaičiai visiškai atvės, vieną iš jų aptepkite kremu, ištepkite paviršių. Pani Walevska pyragui naudojamas kremas. Paruoški...
    10. Po to, kai pyragaičiai visiškai atvės, vieną iš jų aptepkite kremu, ištepkite paviršių. Pani Walevska pyragui naudojamas kremas. Paruoškite jį iš anksto pagal bet kurį žinomą receptą. Tokiu atveju jums reikės 800 - 900 g kremo.
  • Reklama
  • Pirmojo pyrago paviršių tolygiai paskleidę kremu, uždenkite antruoju pyragu. Paruoštą pyragą dėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms, po šio lai...
    11. Pirmojo pyrago paviršių tolygiai paskleidę kremu, uždenkite antruoju pyragu. Paruoštą pyragą dėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms, po šio laiko galėsite pradėti ragauti.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai