Mėsos kukuliai su ryžiais orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Absoliučiai visi, ypač vaikai, mėgsta šiuos nuostabius mėsos kukulius sultingame padaže. Ir jei jums sunku apsispręsti dėl konkretaus recepto, siūlau šiandien juos kepti su ryžiais orkaitėje. Manau, sutiksite su manimi, kad kukuliai yra labiausiai paplitęs patiekalas mūsų kasdienėje virtuvėje. Kiekviena šeimininkė turi savo receptą, kaip paruošti šį nuostabų patiekalą, o šiandien jums siūlau savo labai paprastą kukulių su ryžiais receptą orkaitėje. Beje, šie kukuliai yra mėgstamiausi visos mano šeimos, nepaisant to, kad aš juos gaminu gana dažnai. Tiesą sakant, kukulius galima priskirti prie patiekalų, kurie niekada nepabosta, juos mėgstu nuo vaikystės ir iki šiol valgau su dideliu malonumu.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa500 gramų
-
Ryžiai200 gramų
-
Morkos2 vnt (1
-
Svogūnai2 vnt (1
-
Batonas100 gramų
-
Miltai2 šaukštai
-
Kiaušinis1 vnt
-
Vanduo500 gramų
-
Pomidorų sultys1 litras
-
Aliejus50 mililitrų
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Šį kartą faršą gaminau pati iš kiaulienos, tad per mėsmalę su vienu svogūnu sumaliau mėsą.
-
2. Sutarkuokite morką.
-
Reklama
-
3. Batoną keletą minučių pamirkykite piene arba vandenyje.
-
4. Į faršą suberkite tarkuotas morkas, kelis kartus nuplautus ryžius, išmirkytą ir išspaustą batoną, kiaušinį. Įberkite šiek tiek druskos, pipirų ir gerai išmaišykite maltą mėsą iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Dabar formuojame nedidelius tvarkingus kukulius, kiekvieną apvoliojame miltuose.
-
6. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir apkepkite kukulius iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
7. Iškeptus kukulius dėkite ant riebalais išteptos skardos.
-
8. Likusius svogūnus ir morkas susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.
-
Reklama
-
9. Įpilkite vieną litrą pomidorų sulčių, užvirinkite, tada supilkite vandenį ir suberkite miltus. Kruopščiai sumaišykite ir virkite 5-7 minutes ant silpnos ugnies.
-
10. Paruoštą padažą supilkite į formą su kukuliais.
-
Reklama
-
11. Kepimo skardą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 90 minučių. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama