Klasikinė perlinių kruopų sriuba
4.7 (8 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Klasikinės perlinių kruopų sriubos receptas. Puiki idėja pietums ar vakarienei kai norisi kažko lengvo. Kaip ir tikėtasi, jame yra geras mėsos gabalas (kiauliena ar jautiena), taip pat marinuoti agurkai. Apskritai gaunamas sodrus sultinys su daržovėmis. Pažįstamas skonis iš vaikystės!
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena ant kaulo300~400 gramų (arba jautiena)
-
Perlinės kruopos150~200 gramų
-
Bulvė3~4 vnt
-
Morka1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Marinuotas agurkas4~5 vnt
-
Lauro lapas2 vnt
-
Aliejus2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Žalumynaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mėsą nuplaukite. Į puodą įpilkite 3-4 litrus vandens. Sultinį užvirinkite. Nepamirškite pašalinti putų. Po 30 minučių suberkite perlines kruopas. Pridėti lauro lapą.
-
2. Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite. Sudėkite bulves į sriubą 1,5 valandos po sultinio virimo.
-
Reklama
-
3. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
-
4. Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka. Aliejuje, nuolat maišydami, pakepinkite morkas ir svogūnus apie 5 minutes.
-
Reklama
-
5. Agurkus supjaustykite kubeliais. Kai tik bulvės bus paruoštos, į sriubą suberkite keptas daržoves ir agurkus.
-
6. Pačioje pabaigoje sriubą pasūdykite ir pipiruokite. Patiekite sriubą su žolelėmis. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.7/5 (8 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama