Avinžirnių sriuba
3.8 (6 įvertinimai)
8 Porcijos
2 val. 10 min.
Apie receptą
Avinžirnių sriuba – labai soti ir maistinga sriuba, kurią labai lengva paruošti ir šaldytuve išsilaiko net kelias dienas. Sriubos receptas neabejotinai sveikas ir vertas dėmesio. Labai įsimylėjau avinžirnius, o ypač sriubas iš jų. Avinžirnių sriubos visada gaunamos labai sočios, be to, jos išsiskiria geru tinkamumo vartoti terminu - šaldytuve sriubą galite laikyti 3-4 dienas, ji nesurūgs, nepraras skonio. Sriuba nusipelno būti įtraukta į jūsų sriubų meniu.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avinžirniai200 gramų
-
Mėsa su kaulais ir riebalais1 kilogramas (ėriena, kiauliena arba jautiena)
-
Morkos1 vnt
-
Raudona paprika2 vnt
-
Česnakai6 skiltelės
-
Pomidorų pasta2 šaukštai
-
Šviežia kalendrapagal skonį
-
Sviestas30 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Avinžirnius per naktį pamirkykite šaltame vandenyje su žiupsneliu druskos. Nepagailėkite vandens – avinžirniai per porą valandų gerokai išbrinks, o mums reikia, kad vanduo visiškai apsemtų.
-
2. Pirmiausia supjaustykite mėsą su kaulais ir riebalais į mažas dalis.
-
Reklama
-
3. Mėsą dedame į didelį puodą, užpilame 4 l šalto vandens ir statome virti. Tuo tarpu užsiimame daržovėmis: svogūną supjaustome pusžiedžiais, morkas – plonais apskritimais, papriką – mažais kubeliais. Česnakai tiesiog nulupami, nesmulkinami.
-
4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sumeskite į jį visas daržoves, išskyrus česnaką ir žoleles.
-
Reklama
-
5. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol svogūnas taps skaidrus. Tada į keptuvę supilkite pomidorų pastą (jei turite gerų pomidorų, galite smulkiai supjaustyti 2-3 vienetus ir įdėti vietoj pomidorų pastos), gerai išmaišykite, virkite dar 3-4 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
-
6. Kai tik sultinys su mėsa užvirs – nugriebkite putas, į puodą suberkite avinžirnius. Sumažinkite ugnį taip, kad puodo turinys virtų lėtai. Virkite avinžirnius su mėsa apie 1 valandą lėtai verdant.
-
Reklama
-
7. Po valandos į puodą įdėkite česnako galvutę (gali būti ir visą, galite naudoti atskiras skilteles), užvirinkite sriubą ir į ją sudėkite keptas daržoves.
-
8. Praėjus 10 minučių po to, kai į sriubą sudėjome daržoves, ją galima pagardinti druska ir pipirais, jei pageidaujama, dar kokiais nors prieskoniais (tinka kalendra). Virkite ant mažos ugnies dar 15 minučių, tada nukelkite nuo ugnies, leiskite pasitroškinti 10 minučių po dangčiu, supilkite į lėkštes ir patiekite. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.8/5 (6 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama