Avinžirnių sriuba

Avinžirnių sriuba

3.8 (6 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val. 10 min.

Apie receptą

Avinžirnių sriuba – labai soti ir maistinga sriuba, kurią labai lengva paruošti ir šaldytuve išsilaiko net kelias dienas. Sriubos receptas neabejotinai sveikas ir vertas dėmesio. Labai įsimylėjau avinžirnius, o ypač sriubas iš jų. Avinžirnių sriubos visada gaunamos labai sočios, be to, jos išsiskiria geru tinkamumo vartoti terminu - šaldytuve sriubą galite laikyti 3-4 dienas, ji nesurūgs, nepraras skonio. Sriuba nusipelno būti įtraukta į jūsų sriubų meniu.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avinžirniai
    200 gramų
  • Mėsa su kaulais ir riebalais
    1 kilogramas (ėriena, kiauliena arba jautiena)
  • Morkos
    1 vnt
  • Raudona paprika
    2 vnt
  • Česnakai
    6 skiltelės
  • Pomidorų pasta
    2 šaukštai
  • Šviežia kalendra
    pagal skonį
  • Sviestas
    30 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Avinžirnius per naktį pamirkykite šaltame vandenyje su žiupsneliu druskos. Nepagailėkite vandens – avinžirniai per porą valandų gerokai i...
    1. Avinžirnius per naktį pamirkykite šaltame vandenyje su žiupsneliu druskos. Nepagailėkite vandens – avinžirniai per porą valandų gerokai išbrinks, o mums reikia, kad vanduo visiškai apsemtų.
  • Pirmiausia supjaustykite mėsą su kaulais ir riebalais į mažas dalis.
    2. Pirmiausia supjaustykite mėsą su kaulais ir riebalais į mažas dalis.
  • Reklama
  • Mėsą dedame į didelį puodą, užpilame 4 l šalto vandens ir statome virti. Tuo tarpu užsiimame daržovėmis: svogūną supjaustome pusžiedžiais...
    3. Mėsą dedame į didelį puodą, užpilame 4 l šalto vandens ir statome virti. Tuo tarpu užsiimame daržovėmis: svogūną supjaustome pusžiedžiais, morkas – plonais apskritimais, papriką – mažais kubeliais. Česnakai tiesiog nulupami, nesmulkinami.
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sumeskite į jį visas daržoves, išskyrus česnaką ir žoleles.
    4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sumeskite į jį visas daržoves, išskyrus česnaką ir žoleles.
  • Reklama
  • Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol svogūnas taps skaidrus. Tada į keptuvę supilkite pomidorų pastą (jei turite gerų pom...
    5. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol svogūnas taps skaidrus. Tada į keptuvę supilkite pomidorų pastą (jei turite gerų pomidorų, galite smulkiai supjaustyti 2-3 vienetus ir įdėti vietoj pomidorų pastos), gerai išmaišykite, virkite dar 3-4 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
  • Kai tik sultinys su mėsa užvirs – nugriebkite putas, į puodą suberkite avinžirnius. Sumažinkite ugnį taip, kad puodo turinys virtų lėtai....
    6. Kai tik sultinys su mėsa užvirs – nugriebkite putas, į puodą suberkite avinžirnius. Sumažinkite ugnį taip, kad puodo turinys virtų lėtai. Virkite avinžirnius su mėsa apie 1 valandą lėtai verdant.
  • Reklama
  • Po valandos į puodą įdėkite česnako galvutę (gali būti ir visą, galite naudoti atskiras skilteles), užvirinkite sriubą ir į ją sudėkite k...
    7. Po valandos į puodą įdėkite česnako galvutę (gali būti ir visą, galite naudoti atskiras skilteles), užvirinkite sriubą ir į ją sudėkite keptas daržoves.
  • Praėjus 10 minučių po to, kai į sriubą sudėjome daržoves, ją galima pagardinti druska ir pipirais, jei pageidaujama, dar kokiais nors pri...
    8. Praėjus 10 minučių po to, kai į sriubą sudėjome daržoves, ją galima pagardinti druska ir pipirais, jei pageidaujama, dar kokiais nors prieskoniais (tinka kalendra). Virkite ant mažos ugnies dar 15 minučių, tada nukelkite nuo ugnies, leiskite pasitroškinti 10 minučių po dangčiu, supilkite į lėkštes ir patiekite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.8/5 (6 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai