Drėgnas citrininis pyragas

Drėgnas citrininis pyragas

4 (4 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val. 10 min.

Apie receptą

Su sviestu gaminami pyragai visada būna purūs, bet ne visada sultingi ir drėgni. Todėl dalinuosi neįtikėtinai skaniu drėgno citrininio pyrago gaminimo receptu. Yra keletas paruošimo patarimų: pirma, ilgai neplakite tešlos, tiesiog išmaišykite. Antra, nustatykite kepimo laikmatį keliomis minutėmis trumpiau nei reikalaujama recepte, pyragas pasieks norimą konsistenciją vidinėje temperatūroje. Viena iš mažųjų „drėgmės“ paslapčių – majonezas.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    1.5 stiklinės
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Soda
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas
    240 gramų
  • Cukrus
    1/4 stiklinės
  • Druska
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Majonezas
    2 šaukštai
  • Citrina
    3 vnt (žievelė ir sultys)
  • Cukraus pudra
    1/4 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Citrinas nuplaukite, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis.
    1. Citrinas nuplaukite, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir druska.
    2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir druska.
  • Reklama
  • Sviestą dėkite į dubenį ir suberkite į jį cukrų, išplakite iki purumo.
    3. Sviestą dėkite į dubenį ir suberkite į jį cukrų, išplakite iki purumo.
  • Įmuškite kiaušinius į sviestą, po kiekvieno kiaušinio išplakite.
    4. Įmuškite kiaušinius į sviestą, po kiekvieno kiaušinio išplakite.
  • Reklama
  • Į sviesto mišinį įdėkite citrinos žievelės ir majonezo.
    5. Į sviesto mišinį įdėkite citrinos žievelės ir majonezo.
  • Miltų mišinį suberkite į sviesto mišinį ir maišykite rankomis arba mažu greičiu.
    6. Miltų mišinį suberkite į sviesto mišinį ir maišykite rankomis arba mažu greičiu.
  • Reklama
  • Supilkite 1/3 puodelio citrinos sulčių ir vėl išmaišykite.
    7. Supilkite 1/3 puodelio citrinos sulčių ir vėl išmaišykite.
  • Kepimo skardą uždenkite folija ir supilkite į ją tešlą. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje apie 45-50 minučių, bet po 40 minučių patikrin...
    8. Kepimo skardą uždenkite folija ir supilkite į ją tešlą. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje apie 45-50 minučių, bet po 40 minučių patikrinkite, ar iškepė.
  • Reklama
  • Kol kepa, pasigaminkite glajų: cukraus pudrą sumaišykite su 2 šaukštais sulčių.
    9. Kol kepa, pasigaminkite glajų: cukraus pudrą sumaišykite su 2 šaukštais sulčių.
  • Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite skardoje.
    10. Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite skardoje.
  • Reklama
  • Kai pyragas atvės, perkelkite į lėkštę ir užpilkite glajumi. Patiekite šiltą arba atvėsusį.
    11. Kai pyragas atvės, perkelkite į lėkštę ir užpilkite glajumi. Patiekite šiltą arba atvėsusį.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai