Drėgnas citrininis pyragas
4 (4 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Su sviestu gaminami pyragai visada būna purūs, bet ne visada sultingi ir drėgni. Todėl dalinuosi neįtikėtinai skaniu drėgno citrininio pyrago gaminimo receptu. Yra keletas paruošimo patarimų: pirma, ilgai neplakite tešlos, tiesiog išmaišykite. Antra, nustatykite kepimo laikmatį keliomis minutėmis trumpiau nei reikalaujama recepte, pyragas pasieks norimą konsistenciją vidinėje temperatūroje. Viena iš mažųjų „drėgmės“ paslapčių – majonezas.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai1.5 stiklinės
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Soda0.5 arbatinio šaukštelio
-
Sviestas240 gramų
-
Cukrus1/4 stiklinės
-
Druska0.5 arbatinio šaukštelio
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Majonezas2 šaukštai
-
Citrina3 vnt (žievelė ir sultys)
-
Cukraus pudra1/4 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Citrinas nuplaukite, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis.
-
2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir druska.
-
Reklama
-
3. Sviestą dėkite į dubenį ir suberkite į jį cukrų, išplakite iki purumo.
-
4. Įmuškite kiaušinius į sviestą, po kiekvieno kiaušinio išplakite.
-
Reklama
-
5. Į sviesto mišinį įdėkite citrinos žievelės ir majonezo.
-
6. Miltų mišinį suberkite į sviesto mišinį ir maišykite rankomis arba mažu greičiu.
-
Reklama
-
7. Supilkite 1/3 puodelio citrinos sulčių ir vėl išmaišykite.
-
8. Kepimo skardą uždenkite folija ir supilkite į ją tešlą. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje apie 45-50 minučių, bet po 40 minučių patikrinkite, ar iškepė.
-
Reklama
-
9. Kol kepa, pasigaminkite glajų: cukraus pudrą sumaišykite su 2 šaukštais sulčių.
-
10. Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite skardoje.
-
Reklama
-
11. Kai pyragas atvės, perkelkite į lėkštę ir užpilkite glajumi. Patiekite šiltą arba atvėsusį.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama