Drėgnas citrininis pyragas

Drėgnas citrininis pyragas

4 (4 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val. 10 min.

Apie receptą

Su sviestu gaminami pyragai visada būna purūs, bet ne visada sultingi ir drėgni. Todėl dalinuosi neįtikėtinai skaniu drėgno citrininio pyrago gaminimo receptu. Yra keletas paruošimo patarimų: pirma, ilgai neplakite tešlos, tiesiog išmaišykite. Antra, nustatykite kepimo laikmatį keliomis minutėmis trumpiau nei reikalaujama recepte, pyragas pasieks norimą konsistenciją vidinėje temperatūroje. Viena iš mažųjų „drėgmės“ paslapčių – majonezas.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    1.5 stiklinės
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Soda
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas
    240 gramų
  • Cukrus
    1/4 stiklinės
  • Druska
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Majonezas
    2 šaukštai
  • Citrina
    3 vnt (žievelė ir sultys)
  • Cukraus pudra
    1/4 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Citrinas nuplaukite, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis.
    1. Citrinas nuplaukite, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir druska.
    2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir druska.
  • Reklama
  • Sviestą dėkite į dubenį ir suberkite į jį cukrų, išplakite iki purumo.
    3. Sviestą dėkite į dubenį ir suberkite į jį cukrų, išplakite iki purumo.
  • Įmuškite kiaušinius į sviestą, po kiekvieno kiaušinio išplakite.
    4. Įmuškite kiaušinius į sviestą, po kiekvieno kiaušinio išplakite.
  • Reklama
  • Į sviesto mišinį įdėkite citrinos žievelės ir majonezo.
    5. Į sviesto mišinį įdėkite citrinos žievelės ir majonezo.
  • Miltų mišinį suberkite į sviesto mišinį ir maišykite rankomis arba mažu greičiu.
    6. Miltų mišinį suberkite į sviesto mišinį ir maišykite rankomis arba mažu greičiu.
  • Reklama
  • Supilkite 1/3 puodelio citrinos sulčių ir vėl išmaišykite.
    7. Supilkite 1/3 puodelio citrinos sulčių ir vėl išmaišykite.
  • Kepimo skardą uždenkite folija ir supilkite į ją tešlą. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje apie 45-50 minučių, bet po 40 minučių patikrin...
    8. Kepimo skardą uždenkite folija ir supilkite į ją tešlą. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje apie 45-50 minučių, bet po 40 minučių patikrinkite, ar iškepė.
  • Reklama
  • Kol kepa, pasigaminkite glajų: cukraus pudrą sumaišykite su 2 šaukštais sulčių.
    9. Kol kepa, pasigaminkite glajų: cukraus pudrą sumaišykite su 2 šaukštais sulčių.
  • Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite skardoje.
    10. Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite skardoje.
  • Reklama
  • Kai pyragas atvės, perkelkite į lėkštę ir užpilkite glajumi. Patiekite šiltą arba atvėsusį.
    11. Kai pyragas atvės, perkelkite į lėkštę ir užpilkite glajumi. Patiekite šiltą arba atvėsusį.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai