Naminis batonas rankovėje

Naminis batonas rankovėje

4.5 (2 įvertinimai)

1 Porcija
2 val. 20 min.

Apie receptą

Mėgstantiems eksperimentuoti su batono kepimu rekomenduoju pabandyti iškepti batoną rankovėje . Labai paprastas ir nebrangus receptas su puikiais rezultatais. Žemiau aš jums papasakosiu, kaip jį paruošti. Pasigaminti batoną rankovėje taip paprasta, kad su tuo susidoros net naujokas virtuvėje. Vienintelis dalykas yra atsižvelgti į jūsų orkaitės ypatybes. Atkreipkite dėmesį į receptą!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vanduo
    270 mililitrų
  • Mielės
    7 gramai (sausos)
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Kvietiniai miltai
    420~450 gramų
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje. Palikite 5 minutes.
    2. Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje. Palikite 5 minutes.
  • Reklama
  • Praėjus nurodytam laikui, suberkite miltus ir druską.
    3. Praėjus nurodytam laikui, suberkite miltus ir druską.
  • Pradėkite minkyti tešlą naudodami šaukštą. Kai tik tešla pradeda formuotis gabalėliais, supilkite augalinį aliejų ir minkykite rankomis.
    4. Pradėkite minkyti tešlą naudodami šaukštą. Kai tik tešla pradeda formuotis gabalėliais, supilkite augalinį aliejų ir minkykite rankomis.
  • Reklama
  • Paruoštą tešlą minkykite iki vientisos ir vienalytės masės. Apvalinkite ją ir sudėkite į dubenį. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 45 mi...
    5. Paruoštą tešlą minkykite iki vientisos ir vienalytės masės. Apvalinkite ją ir sudėkite į dubenį. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 45 minutėms šiltoje, be skersvėjų vietoje.
  • Po 45 minučių tešlos tūris padidės.
    6. Po 45 minučių tešlos tūris padidės.
  • Reklama
  • Neišimdami tešlos iš dubens, kraštelius patraukite link vidurio ir šiek tiek nusodinkite. Uždenkite ir palikite dar 30 minučių.
    7. Neišimdami tešlos iš dubens, kraštelius patraukite link vidurio ir šiek tiek nusodinkite. Uždenkite ir palikite dar 30 minučių.
  • Praėjus nurodytam laikui, tešla paruošta.
    8. Praėjus nurodytam laikui, tešla paruošta.
  • Reklama
  • Lengvai pabarstykite darbo paviršių miltais. Ant jo dėkite tešlą ir iškočiokite į 1,5 cm storio sluoksnį.
    9. Lengvai pabarstykite darbo paviršių miltais. Ant jo dėkite tešlą ir iškočiokite į 1,5 cm storio sluoksnį.
  • Ruloną pradėkite sukti nuo siaurosios pusės. Po kiekvieno posūkio pirštais paspauskite raukšlę.
    10. Ruloną pradėkite sukti nuo siaurosios pusės. Po kiekvieno posūkio pirštais paspauskite raukšlę.
  • Reklama
  • Gerai užsandarinkite siūlę. Apverskite. Paviršiuje padarykite negilius pjūvius.
    11. Gerai užsandarinkite siūlę. Apverskite. Paviršiuje padarykite negilius pjūvius.
  • Perkelkite tešlą į kepimo rankovę. Suriškite kraštus. Perkelkite į kepimo skardą. Būsimą batoną padėkite į šaltą orkaitę. Įjunkite 200 la...
    12. Perkelkite tešlą į kepimo rankovę. Suriškite kraštus. Perkelkite į kepimo skardą. Būsimą batoną padėkite į šaltą orkaitę. Įjunkite 200 laipsnių. Kepkite 35-45 minutes.
  • Pasibaigus laikui, išimkite batoną iš orkaitės ir nedelsdami nuimkite kepimo rankovę. Perkelkite batoną ant lentos ir atvėsinkite. Tada p...
    13. Pasibaigus laikui, išimkite batoną iš orkaitės ir nedelsdami nuimkite kepimo rankovę. Perkelkite batoną ant lentos ir atvėsinkite. Tada patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    14. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai