Prancūziško stiliaus krevečių salotos

Prancūziško stiliaus krevečių salotos

5 (3 įvertinimai)

2 Porcijos
20 min.

Apie receptą

Prancūziško stiliaus krevečių salotos – paprastas, lengvas patiekalas jūros gėrybių mėgėjams. Krevečių sotumą maloniai papildo pomidorų sultingumas ir vitaminingos šviežios žolelės. Krevečių salotos dažnai patiekiamos restoranuose, tačiau jas labai lengva paruošti namuose. Jei nusipirkote rožinių krevečių, galite jas kepti iš karto. Ir jei jūsų krevetės yra pilkos, virkite jas 3-5 minutes (priklausomai nuo dydžio).

Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Krevetės
    150 gramų (nuluptos)
  • Vyšniniai pomidorai
    150 gramų
  • Salotos
    20 gramų
  • Arugula
    20 gramų
  • Citrinos sultys
    1 šaukštas
  • Sojų padažas
    1 šaukštas
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Norėdami paruošti salotas, paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Norėdami paruošti salotas, paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Krevetes nulupkite, nuplaukite ir palikite porai minučių, kad nutekėtų vandens perteklius.
    2. Krevetes nulupkite, nuplaukite ir palikite porai minučių, kad nutekėtų vandens perteklius.
  • Reklama
  • Kepkite krevetes 3-5 minutes su alyvuogių aliejumi. Įberkite šiek tiek druskos. Tada atvėsinkite krevetes.
    3. Kepkite krevetes 3-5 minutes su alyvuogių aliejumi. Įberkite šiek tiek druskos. Tada atvėsinkite krevetes.
  • Salotų lapus ir rukolą rankomis suplėšykite į salotų dubenį.
    4. Salotų lapus ir rukolą rankomis suplėšykite į salotų dubenį.
  • Reklama
  • Vyšninius pomidorus supjaustykite į 2-4 dalis ir sudėkite į dubenį.
    5. Vyšninius pomidorus supjaustykite į 2-4 dalis ir sudėkite į dubenį.
  • Toliau sudėkite atvėsintas krevetes.
    6. Toliau sudėkite atvėsintas krevetes.
  • Reklama
  • Pagardinkite salotas alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir sojos padažu. Išmaišykite.
    7. Pagardinkite salotas alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir sojos padažu. Išmaišykite.
  • Paruoštas salotas sudėkite į tinkamą salotų dubenį ir nedelsdami patiekite. Gero apetito!
    8. Paruoštas salotas sudėkite į tinkamą salotų dubenį ir nedelsdami patiekite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai