Prancūziškas pyragas

Prancūziškas pyragas

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Tokį receptą patartina turėti savo taupyklėje, nes ne visada turite laiko paruošti mielinius kepinius, be to, pyragas yra labai skanus. Vietoj tradicinio glaisto – Patissier kremas. Šio pyrago tešla yra puri dėl išplaktų kiaušinių baltymų. Kiaušinių baltymai lengvai išplakami atšalę. Tešla su baltymais turi būti maišoma sklandžiais judesiais. Šiame recepte pyragas padengtas Patissiere kremu, tačiau galite naudoti kiaušinio baltymo glajų, šokoladą arba pyragą apibarstyti cukraus pudra ir papuošti vaisiais.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    3 vnt (3 baltymai ir 2 tryniai tešloje, 1 trynys kremui)
  • Kvietiniai miltai
    160 gramų
  • Sviestas
    120 gramų
  • Kava
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukrus
    130 gramų (80 gramų tešlai, 50 gramų kremui)
  • Krakmolas
    1 šaukštas
  • Vanilės tinktūra
    1 šaukštas
  • Pienas
    150 mililitrų
  • Kepimo milteliai
    1 žiupsnelis
  • Druska
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškime ingredientus.
    1. Paruoškime ingredientus.
  • Sumaišykite cukrų, druską ir minkštą sviestą.
    2. Sumaišykite cukrų, druską ir minkštą sviestą.
  • Reklama
  • Verdame kavą. Į dubenį įpilkite du šaukštus stiprios kavos ir 2 trynius.
    3. Verdame kavą. Į dubenį įpilkite du šaukštus stiprios kavos ir 2 trynius.
  • Viską sumaišykite su blenderiu.
    4. Viską sumaišykite su blenderiu.
  • Reklama
  • Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Sumaišykite.
    5. Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Sumaišykite.
  • Baltymus atvėsinkite, išplakite ir supilkite į tešlą. Atsargiai išmaišykite.
    6. Baltymus atvėsinkite, išplakite ir supilkite į tešlą. Atsargiai išmaišykite.
  • Reklama
  • Tešlą perkelkite į formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepame 180-190 laipsnių temperatūroje apie 30 min.
    7. Tešlą perkelkite į formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepame 180-190 laipsnių temperatūroje apie 30 min.
  • Paruoškite ,,Patissier,, kremą. Į puodą supilkite cukrų ir krakmolą. Įdėkite trynį, vanilės tinktūros ir pieno. Viską išmaišyti. Kaitinki...
    8. Paruoškite ,,Patissier,, kremą. Į puodą supilkite cukrų ir krakmolą. Įdėkite trynį, vanilės tinktūros ir pieno. Viską išmaišyti. Kaitinkite, nuolat maišydami. Kai kremas taps tirštesnis, nukelkite nuo ugnies.
  • Reklama
  • Pyragą atvėsinkite ir sutepkite kremu. Prieš patiekiant galite papuošti spalvotais pabarstukais ir mėtų lapeliais.
    9. Pyragą atvėsinkite ir sutepkite kremu. Prieš patiekiant galite papuošti spalvotais pabarstukais ir mėtų lapeliais.
  • Prancūziškas pyragas paruoštas.
    10. Prancūziškas pyragas paruoštas.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai