Kiaulienos mentė orkaitėje

Kiaulienos mentė orkaitėje

3.8 (6 įvertinimai)

6 Porcijos
3 val. 40 min.

Apie receptą

Mėsa, kepta orkaitėje, visada yra naudinga, mano nuomone, pagrindinis karštojo patiekalo pasirinkimas. Noriu jums parodyti, kaip paruošti kiaulienos mentę, kuri yra tiesiog nenugalima! Tai puikus receptas, nes pats procesas yra paprastas, o rezultatas vertas visų pagyrų. Mėsa labai sultinga, švelni ir tokia minkšta, kad beveik tirpsta burnoje. Prieskonių mišinį galite pasirinkti pagal savo skonį. Patiekalą galite patiekti su bet kokiu garnyru – dera ir su bulvėmis, ir su dribsniais.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaulienos mentė
    1 kilogramas
  • Druska
    1,5~2 arbatiniai šaukšteliai
  • Garstyčių sėklos
    1 arbatinis šaukštelis
  • Pipirai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Česnakai
    4~6 skiltelės
  • Raudonas sausas vynas
    1 taurė (nebūtina)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Mėsą gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
    1. Mėsą gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
  • Prieskonius sumaišykite su druska ir susmulkinkite.
    2. Prieskonius sumaišykite su druska ir susmulkinkite.
  • Reklama
  • Mentelę prikimškite česnaku ir iš visų pusių įtrinkite druskos ir prieskonių mišiniu. Sudėkite mėsą į orkaitei atsparų indą. Į dugną supi...
    3. Mentelę prikimškite česnaku ir iš visų pusių įtrinkite druskos ir prieskonių mišiniu. Sudėkite mėsą į orkaitei atsparų indą. Į dugną supilkite apie pusę stiklinės vyno.
  • Dėkite kepimo skardą į orkaitę pusvalandžiui.
    4. Dėkite kepimo skardą į orkaitę pusvalandžiui.
  • Reklama
  • Išimkite mėsą, užpilkite likusiu vynu. Sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių.
    5. Išimkite mėsą, užpilkite likusiu vynu. Sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių.
  • Kepimo skardą sandariai uždenkite folija ir dėkite mėsą kepti 2,5-3 valandas, kol iškeps (laikas priklauso nuo jūsų gabalėlio dydžio).
    6. Kepimo skardą sandariai uždenkite folija ir dėkite mėsą kepti 2,5-3 valandas, kol iškeps (laikas priklauso nuo jūsų gabalėlio dydžio).
  • Reklama
  • Toks gražuolis! Prieš patiekdami mėsą būtinai užpilkite kepimo skardoje susidariusiomis sultimis. Skanaus!
    7. Toks gražuolis! Prieš patiekdami mėsą būtinai užpilkite kepimo skardoje susidariusiomis sultimis. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.8/5 (6 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai