Bandelės su uogiene

Bandelės su uogiene

5 (3 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Paprastą bandelių su uogiene receptą gavau iš močiutės, o ji – iš mamos. Labai skanios bandelės! Man bandelės su uogiene – vaikystės skonis. Vaikystėje kiekvieną vasarą leisdavau pas močiutę kaime, o tokios bandelės su uogiene buvo jos, galima sakyti, firminės. Žinoma, šiuose bandelėse nėra jokių įmantrybių - tai pačios paprasčiausios, net šiek tiek primityvios bandelės, bet... Jos skanesnės už bet kokius skanėstus iš pompastiškų konditerijos parduotuvių. Subtilios, sodrios, gaivios ir su stikline naminio pieno...

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    600 gramų
  • Sausos mielės
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukrus
    50 gramų
  • Druska
    1/2 šaukštelio
  • Pienas
    480 mililitrų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Kiaušinio trynys
    1 vnt
  • Vanilinas
    1/4 arbatinio šaukštelio
  • Augalinis aliejus
    100 mililitrų
  • Uogienė
    250 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, mieles, druską ir cukrų. Įpilkite šilto pieno, kiaušinių ir kiaušinio trynio,...
    1. Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, mieles, druską ir cukrų. Įpilkite šilto pieno, kiaušinių ir kiaušinio trynio, vanilės ir augalinio aliejaus. Rankomis minkykite lygią tešlą, kol ji nebelips prie rankų.
  • Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir palikite 1 valandai kambario temperatūroje.
    2. Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir palikite 1 valandai kambario temperatūroje.
  • Reklama
  • Pakilusią tešlą paskirstome ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiojame į maždaug 35 x 42 cm sluoksnį.
    3. Pakilusią tešlą paskirstome ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiojame į maždaug 35 x 42 cm sluoksnį.
  • Tešlą supjaustykite į 30 kvadratų, kurių kraštinė yra apie 7 cm.
    4. Tešlą supjaustykite į 30 kvadratų, kurių kraštinė yra apie 7 cm.
  • Reklama
  • Kiekvieno kvadrato centre pirštu padarykite mažą įdubimą. Į kiekvieną duobutę dedame apie 1 arbatinį šaukštelį uogienės.
    5. Kiekvieno kvadrato centre pirštu padarykite mažą įdubimą. Į kiekvieną duobutę dedame apie 1 arbatinį šaukštelį uogienės.
  • Kiekvieną kvadratą atsargiai perlenkite per pusę.
    6. Kiekvieną kvadratą atsargiai perlenkite per pusę.
  • Reklama
  • Pirštais gerai suspauskite siūles.
    7. Pirštais gerai suspauskite siūles.
  • Teptuku sutepkite kiekvieną bandelę augaliniu aliejumi.
    8. Teptuku sutepkite kiekvieną bandelę augaliniu aliejumi.
  • Reklama
  • Bandeles paskirstome į kepimo indą, gausiai pateptą augaliniu aliejumi, siūlėmis žemyn. Bandeles galite dėti arti vienas kito, nes patepė...
    9. Bandeles paskirstome į kepimo indą, gausiai pateptą augaliniu aliejumi, siūlėmis žemyn. Bandeles galite dėti arti vienas kito, nes patepėme jas augaliniu aliejumi, tad nesulips.
  • Sudėjus visas bandeles į kepimo formą, nereikėtų iš karto dėti į orkaitę – pirmiausia reikia bandeles uždengti rankšluosčiu ir leisti pas...
    10. Sudėjus visas bandeles į kepimo formą, nereikėtų iš karto dėti į orkaitę – pirmiausia reikia bandeles uždengti rankšluosčiu ir leisti pastovėti 20 minučių kambario temperatūroje. Tuo tarpu orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių.
  • Reklama
  • Kepkite 25-30 minučių iki auksinės rudos spalvos.
    11. Kepkite 25-30 minučių iki auksinės rudos spalvos.
  • Iškepusias bandeles apibarstykite cukraus pudra ir patiekite. Skanaus!
    12. Iškepusias bandeles apibarstykite cukraus pudra ir patiekite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai