Bandelės su uogiene

Bandelės su uogiene

5 (1 įvertinimai)

6

Porcijos

2 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Paprastą bandelių su uogiene receptą gavau iš močiutės, o ji – iš mamos. Labai skanios bandelės! Man bandelės su uogiene – vaikystės skonis. Vaikystėje kiekvieną vasarą leisdavau pas močiutę kaime, o tokios bandelės su uogiene buvo jos, galima sakyti, firminės. Žinoma, šiuose bandelėse nėra jokių įmantrybių - tai pačios paprasčiausios, net šiek tiek primityvios bandelės, bet... Jos skanesnės už bet kokius skanėstus iš pompastiškų konditerijos parduotuvių. Subtilios, sodrios, gaivios ir su stikline naminio pieno...

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    600 gramų
  • Sausos mielės
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukrus
    50 gramų
  • Druska
    1/2 šaukštelio
  • Pienas
    480 mililitrų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Kiaušinio trynys
    1 vnt
  • Vanilinas
    1/4 arbatinio šaukštelio
  • Augalinis aliejus
    100 mililitrų
  • Uogienė
    250 mililitrų
Kaip pagaminti
  • Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, mieles, druską ir cukrų. Įpilkite šilto pieno, kiaušinių ir kiaušinio trynio,...
    1. Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, mieles, druską ir cukrų. Įpilkite šilto pieno, kiaušinių ir kiaušinio trynio, vanilės ir augalinio aliejaus. Rankomis minkykite lygią tešlą, kol ji nebelips prie rankų.
  • Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir palikite 1 valandai kambario temperatūroje.
    2. Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir palikite 1 valandai kambario temperatūroje.
  • Pakilusią tešlą paskirstome ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiojame į maždaug 35 x 42 cm sluoksnį.
    3. Pakilusią tešlą paskirstome ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiojame į maždaug 35 x 42 cm sluoksnį.
  • Tešlą supjaustykite į 30 kvadratų, kurių kraštinė yra apie 7 cm.
    4. Tešlą supjaustykite į 30 kvadratų, kurių kraštinė yra apie 7 cm.
  • Kiekvieno kvadrato centre pirštu padarykite mažą įdubimą. Į kiekvieną duobutę dedame apie 1 arbatinį šaukštelį uogienės.
    5. Kiekvieno kvadrato centre pirštu padarykite mažą įdubimą. Į kiekvieną duobutę dedame apie 1 arbatinį šaukštelį uogienės.
  • Kiekvieną kvadratą atsargiai perlenkite per pusę.
    6. Kiekvieną kvadratą atsargiai perlenkite per pusę.
  • Pirštais gerai suspauskite siūles.
    7. Pirštais gerai suspauskite siūles.
  • Teptuku sutepkite kiekvieną bandelę augaliniu aliejumi.
    8. Teptuku sutepkite kiekvieną bandelę augaliniu aliejumi.
  • Bandeles paskirstome į kepimo indą, gausiai pateptą augaliniu aliejumi, siūlėmis žemyn. Bandeles galite dėti arti vienas kito, nes patepė...
    9. Bandeles paskirstome į kepimo indą, gausiai pateptą augaliniu aliejumi, siūlėmis žemyn. Bandeles galite dėti arti vienas kito, nes patepėme jas augaliniu aliejumi, tad nesulips.
  • Sudėjus visas bandeles į kepimo formą, nereikėtų iš karto dėti į orkaitę – pirmiausia reikia bandeles uždengti rankšluosčiu ir leisti pas...
    10. Sudėjus visas bandeles į kepimo formą, nereikėtų iš karto dėti į orkaitę – pirmiausia reikia bandeles uždengti rankšluosčiu ir leisti pastovėti 20 minučių kambario temperatūroje. Tuo tarpu orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių.
  • Kepkite 25-30 minučių iki auksinės rudos spalvos.
    11. Kepkite 25-30 minučių iki auksinės rudos spalvos.
  • Iškepusias bandeles apibarstykite cukraus pudra ir patiekite. Skanaus!
    12. Iškepusias bandeles apibarstykite cukraus pudra ir patiekite. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai