Bandelės su uogiene
5 (3 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Paprastą bandelių su uogiene receptą gavau iš močiutės, o ji – iš mamos. Labai skanios bandelės! Man bandelės su uogiene – vaikystės skonis. Vaikystėje kiekvieną vasarą leisdavau pas močiutę kaime, o tokios bandelės su uogiene buvo jos, galima sakyti, firminės. Žinoma, šiuose bandelėse nėra jokių įmantrybių - tai pačios paprasčiausios, net šiek tiek primityvios bandelės, bet... Jos skanesnės už bet kokius skanėstus iš pompastiškų konditerijos parduotuvių. Subtilios, sodrios, gaivios ir su stikline naminio pieno...
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai600 gramų
-
Sausos mielės2 arbatiniai šaukšteliai
-
Cukrus50 gramų
-
Druska1/2 šaukštelio
-
Pienas480 mililitrų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Kiaušinio trynys1 vnt
-
Vanilinas1/4 arbatinio šaukštelio
-
Augalinis aliejus100 mililitrų
-
Uogienė250 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, mieles, druską ir cukrų. Įpilkite šilto pieno, kiaušinių ir kiaušinio trynio, vanilės ir augalinio aliejaus. Rankomis minkykite lygią tešlą, kol ji nebelips prie rankų. -
2. Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir palikite 1 valandai kambario temperatūroje. -
Reklama
-
3. Pakilusią tešlą paskirstome ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiojame į maždaug 35 x 42 cm sluoksnį. -
4. Tešlą supjaustykite į 30 kvadratų, kurių kraštinė yra apie 7 cm. -
Reklama
-
5. Kiekvieno kvadrato centre pirštu padarykite mažą įdubimą. Į kiekvieną duobutę dedame apie 1 arbatinį šaukštelį uogienės. -
6. Kiekvieną kvadratą atsargiai perlenkite per pusę. -
Reklama
-
7. Pirštais gerai suspauskite siūles. -
8. Teptuku sutepkite kiekvieną bandelę augaliniu aliejumi. -
Reklama
-
9. Bandeles paskirstome į kepimo indą, gausiai pateptą augaliniu aliejumi, siūlėmis žemyn. Bandeles galite dėti arti vienas kito, nes patepėme jas augaliniu aliejumi, tad nesulips. -
10. Sudėjus visas bandeles į kepimo formą, nereikėtų iš karto dėti į orkaitę – pirmiausia reikia bandeles uždengti rankšluosčiu ir leisti pastovėti 20 minučių kambario temperatūroje. Tuo tarpu orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių. -
Reklama
-
11. Kepkite 25-30 minučių iki auksinės rudos spalvos. -
12. Iškepusias bandeles apibarstykite cukraus pudra ir patiekite. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















