Makaronai grietinės padaže

Makaronai grietinės padaže

5 (1 įvertinimai)

3-4 Porcijos
25 min.

Apie receptą

Makaronai grietinės padaže yra stebėtinai patrauklus garnyras arba savarankiškas lengvas patiekalas greitiems pietums ar vakarienei. Makaronai grietinės padaže ne ką sunkiau paruošiami, bet daug skanesnis, originalesnis ir šventiškesnis patiekalas nei įprasti makaronai. Makaronai grietinės padaže taip pat gali būti patiekiami kaip garnyras prie bet ko (mėsos, žuvies, paukštienos, daržovių, jūros gėrybių), bet ir kaip savarankiškas lengvas dietinis patiekalas.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Makaronai
    500 gramų
  • Askaloniniai česnakai
    2 vnt
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Miltai
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Sausas baltas vynas
    1/2 puodelio
  • Riebi grietinėlė
    1 stiklinė
  • Svogūnų laiškai
    1/4 puodelio
  • Citrinų sultys
    1 valgomasis šaukštas
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Citrinos žievelė
    1 arbatinis šaukštelis
  • Tarkuotas parmezanas
    1/2 puodelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Visų pirma, reikia smulkiai pjaustyti svogūnų laiškus ir askaloninius česnakus.
    1. Visų pirma, reikia smulkiai pjaustyti svogūnų laiškus ir askaloninius česnakus.
  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite ten smulkintus askaloninius česnakus, kepkite ant vidutinės ugnies...
    2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite ten smulkintus askaloninius česnakus, kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Kai svogūnas taps minkštesnis, į keptuvę suberkite miltus.
    3. Kai svogūnas taps minkštesnis, į keptuvę suberkite miltus.
  • Ir greitai, greitai sumaišykite svogūną su miltais. Svogūnai turėtų įgauti gražų auksinį atspalvį.
    4. Ir greitai, greitai sumaišykite svogūną su miltais. Svogūnai turėtų įgauti gražų auksinį atspalvį.
  • Reklama
  • Į keptuvę supilkite vyną.
    5. Į keptuvę supilkite vyną.
  • Virkite ant vidutinės ugnies, kol masė sutirštės.
    6. Virkite ant vidutinės ugnies, kol masė sutirštės.
  • Reklama
  • Kai masė sutirštės - į keptuvę galima įpilti grietinėlės.
    7. Kai masė sutirštės - į keptuvę galima įpilti grietinėlės.
  • Iš karto po to suberkite svogūnų laiškus.
    8. Iš karto po to suberkite svogūnų laiškus.
  • Reklama
  • Įpilkite druskos, pipirų ir citrinos sulčių.
    9. Įpilkite druskos, pipirų ir citrinos sulčių.
  • Gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai susimaišytų.
    10. Gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai susimaišytų.
  • Reklama
  • Kai tik padažas gerai išmaišomas, į jį galima įpilti virtų al dente (paruoštų, bet nevirtų, šiek tiek aštrių) makaronų. Turėjau farfalle ...
    11. Kai tik padažas gerai išmaišomas, į jį galima įpilti virtų al dente (paruoštų, bet nevirtų, šiek tiek aštrių) makaronų. Turėjau farfalle makaronų – drugelių formos.
  • Greitai sumaišykite makaronus su padažu. Jei gausis per sausa, galite įpilti šiek tiek vandens, kuriame buvo virti makaronai.
    12. Greitai sumaišykite makaronus su padažu. Jei gausis per sausa, galite įpilti šiek tiek vandens, kuriame buvo virti makaronai.
  • Po minutės į makaronus įdėkite šaukštelį smulkiai tarkuotos citrinos žievelės.
    13. Po minutės į makaronus įdėkite šaukštelį smulkiai tarkuotos citrinos žievelės.
  • Reklama
  • Pabarstykite tarkuotu sūriu, greitai išmaišykite – ir patiekalas paruoštas.
    14. Pabarstykite tarkuotu sūriu, greitai išmaišykite – ir patiekalas paruoštas.
  • Skanaus!
    15. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai