Makaronai grietinės padaže
5 (1 įvertinimai)
3-4 Porcijos
25 min.
Apie receptą
Makaronai grietinės padaže yra stebėtinai patrauklus garnyras arba savarankiškas lengvas patiekalas greitiems pietums ar vakarienei. Makaronai grietinės padaže ne ką sunkiau paruošiami, bet daug skanesnis, originalesnis ir šventiškesnis patiekalas nei įprasti makaronai. Makaronai grietinės padaže taip pat gali būti patiekiami kaip garnyras prie bet ko (mėsos, žuvies, paukštienos, daržovių, jūros gėrybių), bet ir kaip savarankiškas lengvas dietinis patiekalas.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Makaronai500 gramų
-
Askaloniniai česnakai2 vnt
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Miltai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Sausas baltas vynas1/2 puodelio
-
Riebi grietinėlė1 stiklinė
-
Svogūnų laiškai1/4 puodelio
-
Citrinų sultys1 valgomasis šaukštas
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Citrinos žievelė1 arbatinis šaukštelis
-
Tarkuotas parmezanas1/2 puodelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Visų pirma, reikia smulkiai pjaustyti svogūnų laiškus ir askaloninius česnakus.
-
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite ten smulkintus askaloninius česnakus, kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
-
Reklama
-
3. Kai svogūnas taps minkštesnis, į keptuvę suberkite miltus.
-
4. Ir greitai, greitai sumaišykite svogūną su miltais. Svogūnai turėtų įgauti gražų auksinį atspalvį.
-
Reklama
-
5. Į keptuvę supilkite vyną.
-
6. Virkite ant vidutinės ugnies, kol masė sutirštės.
-
Reklama
-
7. Kai masė sutirštės - į keptuvę galima įpilti grietinėlės.
-
8. Iš karto po to suberkite svogūnų laiškus.
-
Reklama
-
9. Įpilkite druskos, pipirų ir citrinos sulčių.
-
10. Gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai susimaišytų.
-
Reklama
-
11. Kai tik padažas gerai išmaišomas, į jį galima įpilti virtų al dente (paruoštų, bet nevirtų, šiek tiek aštrių) makaronų. Turėjau farfalle makaronų – drugelių formos.
-
12. Greitai sumaišykite makaronus su padažu. Jei gausis per sausa, galite įpilti šiek tiek vandens, kuriame buvo virti makaronai.
-
13. Po minutės į makaronus įdėkite šaukštelį smulkiai tarkuotos citrinos žievelės.
-
Reklama
-
14. Pabarstykite tarkuotu sūriu, greitai išmaišykite – ir patiekalas paruoštas.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama