Lavašo suktinukai su įdaru
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
20 min.
Apie receptą
Lavašo suktinukai man yra skaniausias žmonijos sugalvotas dalykas. Žinoma, tai pokštas, bet tokio užkandžio receptas jus nustebins. Papasakosiu kaip pasigaminti lavašo suktinukus įdarytus varške. 15 minučių vyniotiniui orkaitėje pakaks. Šiluma ištirpdys įdare esantį sūrį, išskirs sultis ir sudrėkins lavašą. Vyniotinis yra su subtiliu, kreminiu ir tuo pačiu aštriu įdaru. O ant viršaus džiugins auksine ir traškia plutele. Pabandykite šį vyniotinį pasigaminti namuose, jis nepaliks abejingų. Galite valgyti šiltą arba jau atvėsusį.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lavašas1 vnt
-
Varškė200 gramų
-
Kreminis sūris2 šaukštai
-
Kiaušinio trynys1 vnt
-
Paprika1/2 vnt
-
Sviestas1 arbatinis šaukštelis
-
Sezamas1/2 arbatinio šaukštelio
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Krapai1 saujelė
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia krapus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustykite.
-
2. Į nedidelį dubenį sudėkite varškę ir krapus. Gerai išmaišykite šakute, kol varškė pasidarys vientisa.
-
Reklama
-
3. Į varškę įpilkite česnako tyrės. Druska ir pipirai pagal skonį.
-
4. Ant stalo išvyniokite lavašą ir patepkite jį kreminiu sūriu. Ant jo ištepkite varškės įdarą. Patogiau tai daryti su šaukštu. Jei mišinys prilimpa, panardinkite šaukštą į šaltą vandenį.
-
Reklama
-
5. Dėl spalvų rekomenduoju įdėti raudoną papriką, supjaustytą mažais gabalėliais.
-
6. Tvirtai susukite vyniotinį, stenkitės, kad neliktų tarpų. Kepimo formą ištepkite sviestu. Įdėkite į jį vyniotinį. Aptepkite vyniotinio viršų kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Aš taip pat pridėjau linų, bet tai jūsų nuožiūra.
-
Reklama
-
7. Vyniotinį pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių. Kai pamatysite auksinę plutą, laikas jį išimti. Leiskite vyniotinį šiek tiek atvėsti ir supjaustykite gabalėliais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama