Pomidorų majonezas
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
10 min.
Apie receptą
Pomidorų majonezas gali būti puikus įprasto majonezo pakaitalas patiekiant mėsą, žuvį ar makaronus. Jis turi minkštą tekstūrą, gražią saulėtą spalvą ir subtilų skonį. Atkreipkite dėmesį! Geriausia naudoti mėsingus pomidorus su mažiausiu sėklų kiekiu. Jei pageidaujate, galite įberti maltų juodųjų pipirų, o druską ir cukrų – pagal skonį. Šį majonezą laikykite šaldytuve uždarytame inde ne ilgiau kaip 24 valandas.
Paskirtis: Padažų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Augalinis aliejus70~100 mililitrų
-
Pomidorai100 gramų
-
Garstyčios1 arbatinis šaukštelis
-
Actas1 arbatinis šaukštelis (9%)
-
Druska1/4 arbatinio šaukštelio
-
Cukrus1/2 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus pomidorų majonezui gaminti.
-
2. Nuplaukite ir nusausinkite pomidorus. Nuimkite odelę ir sėklas, supjaustykite gabalėliais.
-
Reklama
-
3. Pomidorus sutrinkite iki vientisos masės.
-
4. Į pomidorų tyrę įberkite druskos ir cukraus.
-
Reklama
-
5. Įdėkite garstyčių.
-
6. Į dubenį su pomidorų tyre supilkite actą.
-
Reklama
-
7. Viską sumaišykite ir, plona srovele supildami augalinį aliejų, plakite majonezą iki norimos konsistencijos.
-
8. Perkelkite majonezą į padažinę ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama