Pomidorų majonezas

Pomidorų majonezas

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
10 min.

Apie receptą

Pomidorų majonezas gali būti puikus įprasto majonezo pakaitalas patiekiant mėsą, žuvį ar makaronus. Jis turi minkštą tekstūrą, gražią saulėtą spalvą ir subtilų skonį. Atkreipkite dėmesį! Geriausia naudoti mėsingus pomidorus su mažiausiu sėklų kiekiu. Jei pageidaujate, galite įberti maltų juodųjų pipirų, o druską ir cukrų – pagal skonį. Šį majonezą laikykite šaldytuve uždarytame inde ne ilgiau kaip 24 valandas.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Augalinis aliejus
    70~100 mililitrų
  • Pomidorai
    100 gramų
  • Garstyčios
    1 arbatinis šaukštelis
  • Actas
    1 arbatinis šaukštelis (9%)
  • Druska
    1/4 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus
    1/2 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus pomidorų majonezui gaminti.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus pomidorų majonezui gaminti.
  • Nuplaukite ir nusausinkite pomidorus. Nuimkite odelę ir sėklas, supjaustykite gabalėliais.
    2. Nuplaukite ir nusausinkite pomidorus. Nuimkite odelę ir sėklas, supjaustykite gabalėliais.
  • Reklama
  • Pomidorus sutrinkite iki vientisos masės.
    3. Pomidorus sutrinkite iki vientisos masės.
  • Į pomidorų tyrę įberkite druskos ir cukraus.
    4. Į pomidorų tyrę įberkite druskos ir cukraus.
  • Reklama
  • Įdėkite garstyčių.
    5. Įdėkite garstyčių.
  • Į dubenį su pomidorų tyre supilkite actą.
    6. Į dubenį su pomidorų tyre supilkite actą.
  • Reklama
  • Viską sumaišykite ir, plona srovele supildami augalinį aliejų, plakite majonezą iki norimos konsistencijos.
    7. Viską sumaišykite ir, plona srovele supildami augalinį aliejų, plakite majonezą iki norimos konsistencijos.
  • Perkelkite majonezą į padažinę ir patiekite.
    8. Perkelkite majonezą į padažinę ir patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai