Paprastas medaus pyragas

Paprastas medaus pyragas

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Klasikinis medaus tortas arba „medovikas“ – tikras šventinis desertas! Tortas pagal šį receptą išeina labai minkštas, gerai prisigers kremu ir tiesiog fantastiško skonio! Užsirašykite receptą! Vargu ar rasite geresnį desertą, kurį būtų galima pasigaminti namuose. Jūsų artimieji bus sužavėti. Būtinai pagaminkite medaus tortą pagal mano receptą ir pradžiuginkite šeimą skaniu kepiniu! Mano paruoštas tortas išeina 16 cm skersmens ir susideda iš dešimties sluoksnių.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai – 500 gramų
  • Kiaušiniai – 3 vienetai
  • Medus – 120 gramų
  • Cukrus – 200 gramų
  • Soda – 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas – 80 gramų
  • Grietinė – 800 gramų
  • Cukraus pudra – 150 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Visus ingredientus iš karto dėkite ant stalo. Visus miltus persijokite iš anksto.
    1. Visus ingredientus iš karto dėkite ant stalo. Visus miltus persijokite iš anksto.
  • Storadugnėje puodynėje ištirpinkite medų ir sviestą.
    2. Storadugnėje puodynėje ištirpinkite medų ir sviestą.
  • Reklama
  • Ant nedidelės ugnies ištirpinkite šiuos ingredientus, kol gausite vienalytę masę.
    3. Ant nedidelės ugnies ištirpinkite šiuos ingredientus, kol gausite vienalytę masę.
  • Atskirame inde įmuškite kiaušinius ir įberkite visą cukrų.
    4. Atskirame inde įmuškite kiaušinius ir įberkite visą cukrų.
  • Reklama
  • Mikseriu plakite apie 30 sekundžių. Medaus mišinį supilkite į plaktus kiaušinius ir išmaišykite.
    5. Mikseriu plakite apie 30 sekundžių. Medaus mišinį supilkite į plaktus kiaušinius ir išmaišykite.
  • Tada visą mišinį vėl supilkite į storadugnę puodynę, įberkite sodą, užvirkite ant nedidelės ugnies. Svarbu, kad puodynė būtų storadugnė i...
    6. Tada visą mišinį vėl supilkite į storadugnę puodynę, įberkite sodą, užvirkite ant nedidelės ugnies. Svarbu, kad puodynė būtų storadugnė ir su kokybišku nelimpančiu paviršiumi, kitaip masė gali sudegti. Dėl šilumos medus sureaguos su soda, masė pradės burbuliuoti ir kilti, įgaudama karamelinį atspalvį.
  • Reklama
  • Į karamelinį mišinį įberkite 200 gramų miltų ir mentele įmaišykite, kad miltai galėtų išbrinkti. Po to nuimkite puodynę nuo viryklės.
    7. Į karamelinį mišinį įberkite 200 gramų miltų ir mentele įmaišykite, kad miltai galėtų išbrinkti. Po to nuimkite puodynę nuo viryklės.
  • Perkelkite paruoštą tešlą iš puodynės į didelį indą ir įmaišykite likusius miltus.
    8. Perkelkite paruoštą tešlą iš puodynės į didelį indą ir įmaišykite likusius miltus.
  • Reklama
  • Išminkykite minkštą, elastingą tešlą, kuri šiek tiek limpa prie rankų. Apvyniokite tešlą maistine plėvele ir palikite ant stalo 20 minučių.
    9. Išminkykite minkštą, elastingą tešlą, kuri šiek tiek limpa prie rankų. Apvyniokite tešlą maistine plėvele ir palikite ant stalo 20 minučių.
  • Dabar padalinkite tešlą į kelias mažas dalis. Man gavosi 10 dalių. Kiekvieną dalį iškočiokite plonai ir perlėkite šakute, aš kočiojau ant...
    10. Dabar padalinkite tešlą į kelias mažas dalis. Man gavosi 10 dalių. Kiekvieną dalį iškočiokite plonai ir perlėkite šakute, aš kočiojau ant kepimo popieriaus. Orkaitė turi būti įkaitinta iki 180 laipsnių. Kepkite kiekvieną dalį 5-7 minutes.
  • Reklama
  • Iškart karštą, kol minkšta, korą apipjaukite į apskritimą, mano apskritimas – 16 cm skersmens. Likusius kraštus išsaugokite torto apibars...
    11. Iškart karštą, kol minkšta, korą apipjaukite į apskritimą, mano apskritimas – 16 cm skersmens. Likusius kraštus išsaugokite torto apibarstymui.
  • Galiausiai gavosi 10 apvalių 16 cm skersmens korų. Atvėsę jie tampa kieti ir trapūs.
    12. Galiausiai gavosi 10 apvalių 16 cm skersmens korų. Atvėsę jie tampa kieti ir trapūs.
  • Paruoškite kremą: atskirame inde sumaišykite riebią grietinę ir cukraus pudrą. Kad grietinė būtų tirštesnė, aš laikiau ją per marlę 4 val...
    13. Paruoškite kremą: atskirame inde sumaišykite riebią grietinę ir cukraus pudrą. Kad grietinė būtų tirštesnė, aš laikiau ją per marlę 4 valandas.
  • Reklama
  • Mikseriu plakite grietinę su cukraus pudra iki vienalytės masės. Galutinis kremas nebus labai tirštas, bet medui šiam tortui jis puikiai ...
    14. Mikseriu plakite grietinę su cukraus pudra iki vienalytės masės. Galutinis kremas nebus labai tirštas, bet medui šiam tortui jis puikiai tinka.
  • Pradėkite torto surinkimą. Patogu naudoti žiedą arba aukštą nuimamą formą. Pirmiausia dėkite korą, ant jos – 3 šaukštus grietinės kremo. ...
    15. Pradėkite torto surinkimą. Patogu naudoti žiedą arba aukštą nuimamą formą. Pirmiausia dėkite korą, ant jos – 3 šaukštus grietinės kremo. Taip pakartokite – korą, kremą, korą, kremą. Surinktą tortą palikite šaldytuve per naktį, kad gerai prisigertų.
  • Likusius korus sudėkite į trintuvą.
    16. Likusius korus sudėkite į trintuvą.
  • Trinkite 30 sekundžių – gaunasi smulki smėlio drožlė.
    17. Trinkite 30 sekundžių – gaunasi smulki smėlio drožlė.
  • Paruoštą tortą visiškai apibarstykite smulkintomis drožlėmis – viršų ir šonus. Papuoškite pagal norą, patiekite prie stalo.
    18. Paruoštą tortą visiškai apibarstykite smulkintomis drožlėmis – viršų ir šonus. Papuoškite pagal norą, patiekite prie stalo.
  • Skanaus!
    19. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai