Marinuoti porai

Marinuoti porai

5 (1 įvertinimai)

2

Porcijos

8 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Puiki alternatyva įprastiems marinuotiems svogūnams kaip užkandis ar priedas prie kepsnių. Be to, porus galima paruošti naudojimui ateityje. Tokie svogūnai yra daug švelnesni nei įprasti svogūnai ar raudonos veislės. Derliaus nuėmimui rinkitės tankų, gerai sunokusį porą. Geriausia ruošti mažuose indeliuose, nes atidarius net šaldytuve ilgai negalima laikyti.

Receptai pagal ingridientus: # Daržovės
  • Reikalingi ingredientai:

  • Porai
    300 gramų
  • Vanduo
    250 mililitrų
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Actas 6%
    3 šaukštai
  • Lauro lapai
    3 vnt
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Juodieji pipirai
    8 gabalėliai (žirniai)
  • Kaip pagaminti
  • Marinuoti porai
    1. Nuo poro nuimkite viršutinius laiškus ir nupjaukite kietą, žalią dalį.
  • Marinuoti porai
    2. Į puodą supilkite švarų vandenį, sudėkite lauro lapus ir pipirus. Vandenį užvirinkite.
  • Marinuoti porai
    3. Į marinatą sudėkite cukrų.
  • Marinuoti porai
    4. Į puodą įdėkite druskos ir virkite marinatą 3 minutes.
  • Marinuoti porai
    5. Kruopščiai išplaukite stiklainius ir dangtelius. Virkite geležinius dangčius 5 minutes, sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu.
  • Marinuoti porai
    6. Porus supjaustykite gabalėliais, labai storas dalis galima supjaustyti į 2-4 dalis.
  • Marinuoti porai
    7. Porus sudėkite į stiklainius.
  • Marinuoti porai
    8. Į verdantį marinatą supilkite actą ir virkite dar 2 minutes.
  • Marinuoti porai
    9. Stiklainius užpilkite verdančiu marinatu, palikite 2 centimetrus nuo viršaus. Supilkite augalinį aliejų ir nedelsdami susukite.
  • Marinuoti porai
    10. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir apvyniokite šilta antklode. Palikite ruošinius visiškai atvėsti.
  • Marinuoti porai
    11. Sėkmės ruošiantis!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai