Marinuoti porai

Marinuoti porai

4.5 (4 įvertinimai)

2 Porcijos
8 val.

Apie receptą

Puiki alternatyva įprastiems marinuotiems svogūnams kaip užkandis ar priedas prie kepsnių. Be to, porus galima paruošti naudojimui ateityje. Tokie svogūnai yra daug švelnesni nei įprasti svogūnai ar raudonos veislės. Derliaus nuėmimui rinkitės tankų, gerai sunokusį porą. Geriausia ruošti mažuose indeliuose, nes atidarius net šaldytuve ilgai negalima laikyti.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Porai
    300 gramų
  • Vanduo
    250 mililitrų
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Actas 6%
    3 šaukštai
  • Lauro lapai
    3 vnt
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Juodieji pipirai
    8 gabalėliai (žirniai)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuo poro nuimkite viršutinius laiškus ir nupjaukite kietą, žalią dalį.
    1. Nuo poro nuimkite viršutinius laiškus ir nupjaukite kietą, žalią dalį.
  • Į puodą supilkite švarų vandenį, sudėkite lauro lapus ir pipirus. Vandenį užvirinkite.
    2. Į puodą supilkite švarų vandenį, sudėkite lauro lapus ir pipirus. Vandenį užvirinkite.
  • Reklama
  • Į marinatą sudėkite cukrų.
    3. Į marinatą sudėkite cukrų.
  • Į puodą įdėkite druskos ir virkite marinatą 3 minutes.
    4. Į puodą įdėkite druskos ir virkite marinatą 3 minutes.
  • Reklama
  • Kruopščiai išplaukite stiklainius ir dangtelius. Virkite geležinius dangčius 5 minutes, sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu.
    5. Kruopščiai išplaukite stiklainius ir dangtelius. Virkite geležinius dangčius 5 minutes, sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu.
  • Porus supjaustykite gabalėliais, labai storas dalis galima supjaustyti į 2-4 dalis.
    6. Porus supjaustykite gabalėliais, labai storas dalis galima supjaustyti į 2-4 dalis.
  • Reklama
  • Porus sudėkite į stiklainius.
    7. Porus sudėkite į stiklainius.
  • Į verdantį marinatą supilkite actą ir virkite dar 2 minutes.
    8. Į verdantį marinatą supilkite actą ir virkite dar 2 minutes.
  • Reklama
  • Stiklainius užpilkite verdančiu marinatu, palikite 2 centimetrus nuo viršaus. Supilkite augalinį aliejų ir nedelsdami susukite.
    9. Stiklainius užpilkite verdančiu marinatu, palikite 2 centimetrus nuo viršaus. Supilkite augalinį aliejų ir nedelsdami susukite.
  • Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir apvyniokite šilta antklode. Palikite ruošinius visiškai atvėsti.
    10. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir apvyniokite šilta antklode. Palikite ruošinius visiškai atvėsti.
  • Reklama
  • Sėkmės ruošiantis!
    11. Sėkmės ruošiantis!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai