Marinuoti porai
4.5 (4 įvertinimai)
2 Porcijos
8 val.
Apie receptą
Puiki alternatyva įprastiems marinuotiems svogūnams kaip užkandis ar priedas prie kepsnių. Be to, porus galima paruošti naudojimui ateityje. Tokie svogūnai yra daug švelnesni nei įprasti svogūnai ar raudonos veislės. Derliaus nuėmimui rinkitės tankų, gerai sunokusį porą. Geriausia ruošti mažuose indeliuose, nes atidarius net šaldytuve ilgai negalima laikyti.
Paskirtis: Marinavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Porai300 gramų
-
Vanduo250 mililitrų
-
Cukrus2 šaukštai
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Actas 6%3 šaukštai
-
Lauro lapai3 vnt
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Juodieji pipirai8 gabalėliai (žirniai)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuo poro nuimkite viršutinius laiškus ir nupjaukite kietą, žalią dalį.
-
2. Į puodą supilkite švarų vandenį, sudėkite lauro lapus ir pipirus. Vandenį užvirinkite.
-
Reklama
-
3. Į marinatą sudėkite cukrų.
-
4. Į puodą įdėkite druskos ir virkite marinatą 3 minutes.
-
Reklama
-
5. Kruopščiai išplaukite stiklainius ir dangtelius. Virkite geležinius dangčius 5 minutes, sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu.
-
6. Porus supjaustykite gabalėliais, labai storas dalis galima supjaustyti į 2-4 dalis.
-
Reklama
-
7. Porus sudėkite į stiklainius.
-
8. Į verdantį marinatą supilkite actą ir virkite dar 2 minutes.
-
Reklama
-
9. Stiklainius užpilkite verdančiu marinatu, palikite 2 centimetrus nuo viršaus. Supilkite augalinį aliejų ir nedelsdami susukite.
-
10. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir apvyniokite šilta antklode. Palikite ruošinius visiškai atvėsti.
-
Reklama
-
11. Sėkmės ruošiantis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama